TYTTÖJEN VALTAKUNNALLISISSA SARJOISSA KOLME OTTELUA MENNEENÄ VIIKONLOPPUNA

28.01.2019

19-vuotiaat hakivat pisteet Kouvolasta lukemin 58-84. 16-vuotiaat taipuivat Helmi Basketille luvuin 47-79. 15-vuotiaat ottivat selkeän voiton TuRista pistein 107-35.

19-vuotiaat kohtasivat lauantaina Kouvot. Ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue Namika sai hieman kasvatettua eroa kun puoliajalle mentiin lukemissa 31-43. Toisella puoliskolla Namika sai entisestään kasvatettua eroa ja näin ottelun loppulukemiksi jäivät 58-84.

Päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit:

“Kouvolalaiset ovat piristyneet alkukaudesta ja he ovat esittäneet hyviä otteita viime kierroksilla voittamalla mm. kärkijoukkueisiin kuuluvan Catzin ja pistämällä tiukasti kampoihin Helmi Capitalsille. Keskityimme ottelussa heitonvalintoihin ja puolustuksen kommunikointiin.

Emme saaneet ensimmäisellä neljänneksellä tarvittavia stoppeja puolustuspäässä ja Kouvot teki helppoja koreja korin läheltä. Puolustuspelaamisemme parani ottelun edetessä, pääsimme juoksemaan kenttää ja puolen kentän hyökkäyksissä pallon liike oli erinomaista! Olen iloinen kuinka toteutimme sovittuja asioita kentällä. Pystyimme rytmittämään hyökkäyspeliä erinomaisella tavalla kotijoukkueen vaihdellessa puolustusmuotoa.

Maiju Sarajärvi 22p/9lev/2r, Kati Ollilainen 13p/5lev/6s/1r, Ilona Sutinen 13p/4lev/2s/2r ja Emma Vanninen 11p/6lev/1r olivat erinomaisia hyökkäyspäässä. Erityismainintana vielä kapteeni Kallelan kuusi koriinjohtavaa syöttöä ja Salla Saaren puolustuspelaaminen sekä Sallan hakemat peräti 9 levypalloa vajaaseen 16 minuuttiin!

Ensi lauantaina vastaamme saapuu Catz Lappeenrannasta. Toivon Malmin palloiluhallille paljon kannustajia joukkueemme tueksi matkalla taistelua kohti neljän joukkoa!”

16-vuotiaat saivat lauantaina vieraita radan toiselta puolelta kun vastaan asettui Helmi Basket. Ottelun ensimmäinen puolisko meni vahvasti vierasjoukkue Helmi Basketille ja puoliajalla tilanne 17-43. Puoliajan jälkeen kotijoukkue Namika sai hieman paremmin jutun juonesta kiinni mutta tällä kertaa kuitenkin Helmi Basket vei ottelun nimiinsä 47-79.

Valmentaja Emma Malmin mietteet ottelusta:

”Helmi piti alusta asti kovempaa tempoa johon emme pystyneet vastaamaan. Vapaita heittoja meidän puolustusta vastaan tuli liikaa ja helmen tarkat heittäjät osuivat vuorotellen kaaren takaa. Meille korinteko oli vaikeaa läpi ottelun ja rentous pelaamiseen löytyi vasta kahdella viimeisellä jaksolla. Ero oli kuitenkin suuri ja lukuisat menetykset läpi ottelun vaikeuttivat korintekotilanteisiin pääsemistä. Hanni Harjanteella oli tänään puolustuspäässä hyvä tekemisen meininki sekä Aurora Tuunanen pelasi hyvällä asenteella läpi ottelun.”

15-vuotiaat saivat sunnuntaina vieraita Turusta kun vieraaksi saapui Turun Riento. Ottelun alussa kotijoukkue Namika otti kuskin paikan ja puoliajalla taulu näytti 54-15. Toisella puoliskolla sama teema jatkui ja Namika otti voiton selkein numeroin 107-35.

Päävalmentaja Sandvikin kommentit:

“Halusimme puolustaa aggressiivisesti, määrittää ottelussa pelaamisen tempo ja tehdä hyviä heitonvalintoja. Aloitimme todella sähäkästi vieden ottelun ensimmäisen neljänneksen 31-4 lukemin! Ottelun viimeisellä neljänneksellä intensiteetti ei enää pysynyt tekemisessämme ja tapahtui useita kommunikointivirheitä puolustuspäässä.

Olen iloinen millaisella ilmeellä pelasimme joukkueena tänään. Näin yritteliästä puolustuspelaamista ja kaikkensa jättämistä kentälle. Onnistuimme korinteossa todella leveällä rintamalla!

Wilma Tuomi oli erityisen tehokas tekemällä ottelussa tarkasti 21 pistettä. Yli 10 pisteen kori-koplaan pääsivät myös Riina Vallila 16p.,  Sofie Erlund 14p., kapteeni Anna Välimaa 14p., Amanda Kaisaniemi 13 p. ja Monna Julkunen 13 p.”