TYTTÖJEN VALTAKUNNALLISISSA SARJOISSA PELATTIIN KAKSI OTTELUA MENNEELLÄ VIIKOLLA

21.01.2019

Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin menneellä viikolla kaksi ottelua. 19-vuotiaat haastoivat lauantaina Espoo Basket Teamin Malmin Palloiluhallilla, ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon numeroin 63-75. 15-vuotiaat hakivat maanantaina sarjapisteet Nokialta luvuin 72-75.

19-vuotiaat kohtasivat lauantaina Espoo Basket Teamin Malmin Palloiluhallilla. Ottelun alussa vierasjoukkue otti kuskin paikan mutta jo puoliaikaan mennessä Namika kiri hieman eroa ja puoliajalle mentiin lukemissa 31-42. Ottelun toinen puoliaika oli tasaista vääntöä ja ottelun loppulukemiksi jäivät 63-75.

Päävalmentaja Teijo Sandvikin mietteet ottelusta:

“Aloitimme ottelun ensimmäisen puoliskon heikosti. Vastustajan Wilma Kivekäs teki 9 pistettä ensimmäiseen neljään minuuttiin. Hän oli meille liian vaikea pideltävä tänään, vaikka paransimmekin toisella puoliskolla.

Voitimme ottelun toiden puoliskon, mutta EBT oli kauttaaltaan yritteliäämpi joukkue ja he pitivät ottelussa meitä kovempaa tempoa.

Meidän täytyy lisätä tempotasoa jokaiseen harjoitukseen ja sitä kautta löytää rytmiä hyökkäyspelaamiseemme.

Kun meidän avainpelaajia on poissa pelaavasta kokoonpanosta, niin se on aina uudenlainen tilanne ja mahdollisuus kehittyä. Pelaajien täytyy uskaltaa ottaa haastavissa tilanteissa vastuuta kentällä ja tarvitsemme lisää vastuunkantajia.

Tänään vastuuta otti kapteeni Joanna Kallela, joka teki 17 pistettä puoliaikaan mennessä.

Jonsku kantoi joukkuetta vaikeilla hetkillä hyökkäyspäässä tehden kovia henkilökohtaisia suorituksia viimeistellen 22 pistettä ottelussa samalla jakaen neljä koriinjohtavaa syöttöä. Maiju Sarajärvi paransi ottelun edetessä ja kantoi vastuuta toisella puoliskolla viimeistellen ottelussa kovan tilastosarakkeen viimeistellen17 pistettä, repien11 levypalloa, jakaen kaksi koriinjohtavaa syöttöä ja riistäen pallon peräti kuudesti ottelussa.”

15-vuotiaat matkasivat maanantaina BC Nokian vieraaksi. Ottelu eteni kotijoukkueen hienoisessa johdossa aina viimeisen jakson puoliväliin asti kunnes vierasjoukkue Namika taisteli ottelun voittoon lukemin 72-75.

Päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta:

“Tiesimme ettei maanantai-iltana pelattavasta ottelusta Nokian lukiolla BC Nokiaa vastaan tulisi helppoa. Nokialaiset ovat taitavia korintekijöitä ja he osaavat etsiä sekä luoda joukkueena helppoja korintekopaikkoja.

Olimme lähes koko ottelun perässä ja vielä neljä minuuttia ennen ottelun loppua 10 pisteen päässä. Ottelun edetessä saimme tärkeitä stoppeja puolustuksessa emmekä enää antaneet vastustajannliikuttaa palloa niin helposti. Sofie Erlund onnistui tärkeissä viime hetken vapaaheitoissa, joiden jälkeen kävi vielä riistämässä pallon nokialaisilta pois ottelun viime hetkillä.

Joukkue näytti luonteensa ja nousi voittoon Nokiasta, jota ei montaa kertaa ole juniorivuosina tässä ikäluokassa voitettu.

Erityismaininta: Anitta “Iivo” Niinilampi pelasi todella rohkeasti, näytti taistelutahtonsa ja halusi voittaa jokaisen irtopallon. Anitta puolusti erinomaisesti ja teki samalla 21 pistettä. Osa pisteistä syntyi todella kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla ja ne sytyttivät meidän joukkueen.

Meidän penkin kannustus oli tänään huikea!”