Poikien valtakunnallisissa sarjoissa täysi neljän ottelun viikonloppu

10.12.2018

Helsingin NMKY:n poikien joukkueet pelasivat viikonloppuna neljä ottelua valtakunnallisissa sarjoissa. Tällä kertaa saldona oli kolme tappiota ja yksi voitto. U19-pojat hävisivät niukasti paikallisvastus Munkkiniemen Kisapojille 86-91, U17-pojat hävisivät niin ikään tiukan taiston jälkeen Salon Vilppaalle 80-75, U16-pojat joutuivat toteamaan Sykin paremmaksi selkein lukemin 79-57 ja U15-pojat nappasivat selkeän voiton Robert Petersen Cupin ottelussa Honsusta lukemin 88-54.

Kuva: Harri Vallila Kuva: Harri Vallila

U19-vuotiaat pojat pelasivat sunnuntaina 9.12. klo 11.00 SM-sarjan ottelun Munkkiniemen Kisapoikia vastaan kotikentällä Malmin palloiluhallilla. Tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelusta selviytyi voittajana MuKi lukemin 86-91 (51-43).

Ottelutilastot

Valmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: ”Aloitimme pirteästi pelin ja teimme paljon helppoja koreja. Muki oli iskuetäisyydellä ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla emme olleet irtopalloissa tarpeeksi kovia ja Muki sai liikaa toisia mahdollisuuksia. Meidän täytyy kehittyä tilannekovuudessa ja irtopallopelaamisessa kohti kevätkautta, niin pystymme haastamaan kaikki sarjan joukkueet.”

U17-pojat kohtasivat Salon Vilppaan SM-sarjan ottelussa sunnuntaina 9.12. klo 12.00 vieraskentällä. Salon Vilpas nappasi voiton lukemin 80-75 (44-38).

Valmentaja Jarkko Lohikoski kommentoi ottelua: "Meillä oli pelin alussa vaikeuksia puolustuspäässä, jouduimme rikkomaan liikaa, päästimme Vilppaan tekemään helppoja koreja vapariviivalta ja jäimme näin pieneen takaa-ajoasemaan. Hyökkäyksemme oli kokonaisuutena kohtalaisen hyvää läpi pelin, pääsimme riittävän laadukkaille paikoille voittaaksemme ottelun. Puolustuksemme tiivistyi kolmannessa erässä huomattavasti ja pidimme Vilppaan vain kuudessa pisteessä. Kovalla taistelulla nousimme kuskin paikalle ottelussa. Kuitenkin pelin loppuhetkillä emme saaneet pysäytettyä Vilppaan ajoja puhtaasti, vaan vastustaja ratkaisi pelin vapariviivalta kovalla tarkkuudella (31/37 koko pelissä). Meillä oli myös lopussa omat paikkamme ratkaista ottelu. Pojille kiitos loistavasta taistelusta ja kaikkensa antamisesta, vaikka se ei tällä kertaa aivan tuonutkaan palkintoa voiton muodossa."

pojatU19_taustalla

U16-pojat pelasivat syyskauden viimeisen SM-sarjan ottelunsa Sykin vieraana lauantaina 8.12. klo 14.30. Ottelu päättyi Sykin voittoon lukemin 79-57 (34-15). Helsingin NMKY:n osalta kausi on nyt puolessa välissä ja saldona on kolme voittoa ja kuusi tappiota ja sijoitus on kymmenen joukkueen sarjassa kahdeksas.

Valmentaja Eero Levän kommentit ottelusta: ”Saimme otteluun hyvän alun, kun toteutimme omaa pelaamista laadukkaasti ja hyökkäsimme aggressiivisesti. Toisessa erässä pelirohkeus katosi täysin, aloimme menettää palloa paljon Sykin aggressiivista puolustusta vastaan emmekä hyökänneet koria kohti. Seurauksena murheellinen erä, jossa saimme vain kolme pistettä aikaiseksi. Toisella puoliskolla Niko Nyyssönen toi meille hyvää energiaa puolustuspäähän, johon muut pelaajat lähtivät mukaan ja toinen puolisko pelattiin lähes tasan. Nyt on hyvää aikaa harjoitella ja kehittyä ennen kevätkauden alkua. Tulemme vahvempana seuraavaan peliin.”

U1603_taustalla

U15-pojat pelasivat syyskauden viimeisen Robert Petersen Cupin ottelunsa lauantaina 8.12. klo 13.15 Honsua vastaan kotisalissa Malmin palloiluhallilla. HNMKY nappasi voiton 88-54 (39-35). Voitolla HNMKY varmisti syksyn lohkossaan neljännen sijan voittamalla kuudesta pelistään kolme.

Valmentaja Henri Clementin kommentit: ”Ensimmäisessä erässä puolustuspäässä hävittiin liikaa 1v1-tilanteita. Honsulaiset pääsivät jatkuvasti ohi, usein keskeltä vapariviivan rikkoen ja myöhässä ollessa myös levypallot jäivät vierailijoille. Aaltoileva erä, joka loppui kuitenkin Honsun runiin ja ekalla tauolla tilanne 15-25. Erätauolla päätettiin laittaa 1v1-puolustus kuntoon, jonka johdosta päästiin siirtymään juosten hyökkäykseen. Se vapautti myös hyökkäyspelaamista ja puoliajalle johdossa 39-35. Toisella puoliskolla Honsu teki enää 19 pistettä toisessa erässä parantuneen puolustuksen jatkuessa hyvänä. Vaihtopenkiltä tuli kentälle lisää energiaa ja hyökkäys oli puolustuspään stoppien ansiosta jouhevampaa. 88-54 loppulukemat ja sarjapisteet MPH:lle.”