Mimi Miettinen ja Frans Frangén ovat taekwondon Suomen mestareita

07.12.2023

Taekwondoväki kokoontui Nurmijärvelle 2.3. joulukuuta mittelemään Suomen mestaruuksista. Myös harrastajille järjestettiin omat kisat, Nurtzi Open.

Ottelussa kilpailtiin lauantaina ja liikesarjoissa sunnuntaina. Kummassakin taekwondon kilpalajissa HNMKY Taekwondoon leivottiin Suomen mestarit. Frans Frangén otteli alle 63-kiloisten nuorten miesten SM-kultaa lauantaina. Mimi Miettinen voitti liikesarjojen SM-kultaa kadettitytöissä sunnuntaina.

Mimin mitali oli liikesarjoissa seuran ensimmäinen Suomen mestaruus, ottelussa mestaruuksia on tullut HNMKY Taekwondoon aiemminkin. Vain viikkoa aiemmin sunnuntaina Mimi sai seuran ensimmäisen arvokisamitalin, EM-hopeaa kadettityttöjen ryhmällä, joten seurahistoriaa on nyt pistetty uusiksi viikon välein.

Viikonloppu toi seuraan myös muita SM-mitalisteja. Junioreissa Benjamin Iles sai otteluhopeaa ja Frans toisessa sarjassaan SM-pronssin. Liikesarjoissa Kim Chung ja Mikko Virta nappasivat SM-pronssia yksilösarjoissaan.

Harrastajasarjojen mitalisateesta vastasivat Akseli Ikonen ja Eliel Liljeroos ottelussa ja Petteri Nummela liikesarjoissa.

Ottelijoita valmensivat Ea Barrois ja Reetta-Kaisa Iles. Liikesarjakilpailijoiden valmentajina toimivat Sirpa Huuskonen, Kim Chung ja Antti Vehman

Sunnuntain päätteeksi jaettiin myös koko kauden tuloksista koostuvat liikesarjojen ranking-pokaalit. Henri-Mikael Nuorimaa sai ensimmäisen sijan alle 30-vuotiaissa miehissä ja Antti Vehman alle 50-vuotiaissa miehissä. Toiselle sijalle ylsivät Mikko alle 50-vuotiaissa miehissä, Kim alle 40-vuotiaissa naisissa ja Mimi kadettitytöissä.

Otteluliigan vuoden 2023 tulokset ratkesivat jo Porvoo Openissa lokakuussa. Liigassa Benjamin oli alle 63-kiloisten nuorten miesten ykkönen ja alle 68-kiloisten kakkonen. Sofia Nurmi sijoittui toiseksi alle 68-kiloisissa nuorissa naisissa.

Onnittelut ja kiitokset kaikille vuonna 2023 seuran nimissä kisanneille! Kiitos kuuluu myös valmentajille ja tukijoukoille.

• kultaa: Mimi Miettinen (kadettitytöt)
  • pronssia: Kim Chung (naiset U40), Mikko Virta (miehet U50)
  • muut sijat: 4. Henri-Mikael Nuorimaa (miehet U30), Antti Vehman (miehet U50), 5. Antti Miettinen (miehet U50)

• pronssia: Petteri Nummela (miehet vihreät)
  • muut sijat: 4. Suvi Toivonen (naiset diesel), Oskari Halminen (miehet puna-mustat), 6. Edvin Halminen (miehet puna-mustat), 7. Petteri (miehet diesel), Benjamin Iles (miehet puna-mustat), 8. Christopher Allen (miehet puna-mustat), 12. Suvi (naiset puna-mustat)

kuvat: Sirpa Huuskonen, Antti Vehman, Henri-Mikael Nuorimaa