Taekwondon liikesarjojen EM-hopeaa Mimi Miettiselle

26.11.2023

Mimi Miettisen kadettityttöjen ryhmä saavutti hopeaa taekwondon liikesarjojen Euroopan mestaruuskilpailuissa. Kulta meni Espanjaan.

Mimi on HNMKY Taekwondon kasvatteja. Mimin lisäksi ryhmään kuuluvat Nea Forsell Porin Taekwondosta ja Pinja Latvajärvi Porvoon Taekwondosta.

Kolmipäiväiset kisat käytiin Itävallan Innsbruckissa 24.26. marraskuuta. Mimin sarja oli viimeisenä kisapäivänä eli sunnuntaina.

Mimi kertoi, että ryhmän tavoitteena oli kultamitali ja tähän tytöt kannustivat vahvasti toisiaan ennen kisaa. Tässä mielessä ensireaktio toisesta sijasta oli pieni pettymys. Mitalit kaulassa -hymyt puolestaan kertovat, että ajatus oli kääntynyt jo voitettuun hopeaan.

Ryhmän kisaesitykset erottuivat varmuudellaan ja kypsyydellään. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna, kun tytöt siirtyvät 1214-vuotiaista kadeteista 1517-vuotiaisiin junioreihin.

Mimin EM-mitali on seuran ensimmäinen arvokisamitali. Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuskisojen mitaleja sekä avointen kansainvälisten kisojen mitaleja seuraan on karttunut jo aiemmin.

Suomen liikesarjamaajoukkue sai EM-kilpailuista yhteensä kuusi mitalia, kaksi hopeaa ja neljä pronssia. Alle 18-vuotiaat nappasivat mitaleista puolet. Tarkempia EM-kisatuloksia ja lisätietoa päävalmentaja Essi Labartin luotsaamasta maajoukkueesta voit lukea Suomen Taekwondoliiton uutisista.