Olet täällä

KESÄKURSSIT

HNMKY:N MUSIIKKIOPISTON LAULUN INTENSIIVIKURSSI VUORIKADULLA 26.-29.8.2023

Tervetuloa työstämään lempilaulujasi kokeneen laulupedagogin ja pianistin kanssa. Saat vinkkejä laulutekniikasta, tulkinnasta, fraseerauksesta ja ilmaisusta. Voit valita mukaasi tangon, liedin, aarian, pop-kappaleen tai jotain ihan muuta.

Opetusta on päivittäin lauantaista tiistaihin 60 minuuttia, sisältäen äänen avauksen ja työskentelyn sekä laulunopettajan että pianistin kanssa.

 

Hinta: 90€/60min.

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: MUM, laulupedagogi Krista Pellikka; krista.pellikka@hotmail.fi.

Pianistina toimii Lacrimoara Galagan.

 

Kuvassa laulunopettaja ja pianisti.

Helsingin NMKY

Klassinen yksinlaulu 29.5. - 2.6. 2023 (ma-pe)

Onko ohjelmistossasi aarioita tai yksinlauluja, jotka haluaisit virittää huippuunsa? Tällä intensiivisellä kurssilla pääset hiomaan lempikappaleitasi mezzosopraano Minna-Sisko Mutasen ja diplomipianisti Laura Havun lempeässä mutta lujassa ohjauksessa.

Kurssilla hiomme 2-4 klassista kappaletta teknisesti ja musiikillisesti esityskuntoon. Tarpeen mukaan pureudumme myös esiintymisjännityksen lievittämiseen ja lauluteknisiin pulmiin.

Kurssi sisältää neljä neljänkymmenenviiden minuutin mittaista laulutuntia oopperalaulaja, laulupedagogi Minna-Sisko Mutasen ja neljä neljänkymmenenviiden minuutin mittaista säestystuntia diplomipianisti Laura Havun kanssa. (Opiskelija voi harkintansa mukaan käyttää kaikki kahdeksan oppituntiaan yhden opettajan ohjauksessa kerrallaan, tai kurssin edetessä yhdistää niitä säestyksellisiksi laulutunneiksi).

Kurssin lopuksi pidetään yhteisharjoitus ja päätöskonsertti.

Hinta 398€ (sis. 8x45 min.)

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: minna-sisko.mutanen@hotmail.com

Helsingin NMKYHelsingin NMKY

Viulun, alttoviulun ja sellon lyhytkurssi 26. - 28.5.2023 (pe-su)

Tule kehittämään soittotaitoasi tai jos et itse ole ikinä soittanut, tässä on nyt tilaisuus! Tule kokeilemaan jousisoitinta! Valittavanasi on kolme eri instrumenttia, viulu, alttoviulu (viola) ja sello.

1. Viulu

Viulu on jousisoitinperheen korkeaäänisin jäsen. Sillä voit soittaa ylhäältä vaikka kuinka kimaltavasti ja kirkkaasti tai sitten vastaavasti matalalta tummemmin ja kaihoisammin. Viululle ollaan vuosisatojen aikoina sävelletty lukuisia ja toinen toistaan hienompia sävellyksiä

2. Alttoviulu

Alttoviulu on ääneltään hieman pehmeämpi- ja tummempiääninen instrumentti kuin viulu. Orkestereissa ja kamarimusiikkikokoonpanoissa alttoviululla, violalla on ehkä kaikkein keskeisin ja tärkein rooli. Viime aikoina instrumentille ollaan enenemissä määrin sävelletty myös soolokappaleita ja se on päässyt myös solistisiin rooleihin.

3. Sello

Sello on jousikvartetin matalin soitin. Sellolla voidaan soittaa niin orkesterissa pohjaa luoden kuin myös korkealta solistisesti. Parhaimmillaan sello on mahtavaääninen solistisoitin, mutta toisaalta myös säestyssoitin. Soitetaanpa sillä nykyisin kevyttä musiikkiakin!

Tässä on nyt kolme vaihtoehtoista instrumenttia, joista voit valita mieleisesi! Jos tulet kurssille jo vanhana konkarina, tuo mieleisesi kappale mukanasi. Jos kappaleeseen liittyy pianosäestys, sekin järjestyy.

Opettajina toimivat Lauri Ylinen (viulu ja alttoviulu) ja Jukka Ylinen (sello).

Hinnat: 42€ /45 minuutin oppitunti, 55€/60 minuutin oppitunti.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: jukka.ylinen@pp4.inet.fi

 

Helsingin NMKYHelsingin NMKY