Olet täällä

Ikaalinen päätti kevätkauden – Menestystä myös kansainvälisistä avoimista kisoista

13.05.2023

Ikaalinen Open 6. toukokuuta oli kolmas ja samalla viimeinen kevään kansallisista taekwondokisoista. Kisoihin matkasi kuusihenkinen HNMKY Taekwondon ottelu- ja liikesarjajoukkue, joka saavutti yhteensä kuusi mitalia ja hyviä sijoituksia.

Ottelussa Benjamin Iles otti kultaa (B1 M -68 kg) ja hopeaa (B1 M -63 kg), Sofia Nurmi otteli hopealle alle 68-kiloisissa nuorissa.

Liikesarjojen ranking-sarjoissa kultaa voitti Henri-Mikael Nuorimaa (miehet U30) ja hopeaa Elmer Nordberg (miehet U40). Kim Chung oli neljäs sekä alle 40-vuotiaissa naisissa että yli 30-vuotiaissa pareissa Elmerin kanssa. Harrastajissa debytoinut Petteri Nummela otti pronssia dieseleissä ja oli neljäs vihreävöisissä miehissä.

Ikaalisissa valmensivat Elmer, Kim ja Henri-Mikael.

Keväällä 2023 seuran liikesarjakilpailijat ovat ottaneet tuntumaa myös kansainvälisiin avoimiin kisoihin.

Noin viikko Ikaalisten kisoja aiemmin eli vapunaattona käytiin Ruotsin avoimet (G1) liikesarjakilpailut. Siellä yli 30-vuotiaiden miesten trio Antti Vehman / Mikko Virta / Matti Huuskonen (Wondo Espoo) otti hopeaa. Kahdeksan finalistin joukkoon sijoittuivat Antti (7.) ja Mikko (8.) alle 50-vuotiaissa miehissä sekä Kim ja Elmer (7.) yli 30-vuotiaissa pareissa. Kimille ja Elmerille koitui kohtaloksi ensimmäinen elimination-kierros alle 40-vuotiaiden yksilösarjoissa, samoin kuin Mimi Miettiselle kadettityttöjen ensimmäinen karsinta. 

Saksan avoimet käytiin jo helmikuussa. Siellä Mimi voitti kultaa kadettityttöjen ryhmissä Porin Nea Forsellin ja Porvoon Pinja Latvajärven kanssa. Iivari Kiiskinen sai puolestaan pronssia 8–11-vuotiaiden poikien sarjassa. Kadettityttöjen lähes 40 tytön yksilösarjassaan Mimi sijoittui alkukierroksella lohkonsa neljänneksi, mutta ei edennyt jatkoon semifinaalissa (13.).

Kiitokset seuran urheilijoille sykähdyttävistä hetkistä ja eteenpäin vievästä fiiliksestä kevään kaikissa kisoissa!

kuvat: Petteri Nummela, Sirpa Huuskonen