Olet täällä

Games 4 Change II – Vaihtoviikkomme Belgian Antwerpenissa

17.04.2023

Helsingin NMKY:n liikuntaetsivä Tino Paavola ja yksilövalmentaja Ville Ahonen osallistuivat liikuntaa ja urheilua työvälineenään käyttävien nuorisoalan ohjaajien koulutukseen Belgiassa.

Saimme maaliskuussa mahdollisuuden osallistua viikon pituiseen liikuntaa ja urheilua työvälineenään käyttävien nuorisoalan ohjaajien koulutukseen Belgiassa. Vaihtoviikko järjestettiin 19-26.3 ja siihen osallistui yli 30 henkilöä 11 eri maasta. Koulutusviikon järjesti paikallinen EducAntwerp-järjestö. Kyseessä oli jo toinen vastaavanlainen koulutusviikko, jonka mahdollisti Erasmus+. 

Koulutusviikon aikana pääsimme perehtymään liikunnan ja urheilun teoreettiseen taustaan oppimisen väylänä sekä kokemaan käytännön kautta useita erilaisia pelejä ja harjoitteita. Viikon aikana jakaannuimme pienempiin ryhmiin, joissa toteutimme paikallisille nuorille ohjauskokonaisuuden erilaisten teemojen pohjalta. Näitä teemoja olivat ryhmänmuodostus, yksilöllinen kehitys, kulttuurienväliset kompetenssit, marginalisoitujen ryhmien inkluusio sekä mielen ja kehon hyvinvointi. 

Vierailimme viikon aikana mm. City Piratesin kotikentällä, musiikkistudiolla ja klubitalolla, Karel de Grote Hogeschoolissa sekä kulttuuri- ja harrastustila SPRK:ssa. Meillä oli lisäksi vierailevia luennoitsijoita ja ohjaajia. Liikuimme paikasta toiseen pääsääntöisesti kaupunkipyörillä, jotka olivat käytettävissämme koko viikon ajan – tämä auttoi kaupunkiin tutustumisessa. 

Osallistujien kokemuksia ja ajatuksia vaihtoviikosta: 

Tino: ”Matkalle lähtö jännitti, mutta jännitys karisi pois päästyämme kohteeseen. Kiitos siitä hyvälle matkakumppanille Villelle ja muille projektiin osallistuneille. Englannin käyttäminen työkielenä oli kasvattava ja uusi kokemus. Olen kiitollinen saatuani mahdollisuuden tällaiseen matkaan ja uusiin ihmisiin tutustumiseen – osasta jäänee elinikäisiä ystäviä”. 

Ville: ”Vaihtoviikko sujahti tajuttoman nopeasti. Päivät olivat täynnä toimintaa, mutta hyvässä ja hienossa seurassa se ei tuntunut raskaalle. Ryhmä oli täynnä inspiroivia ja taitavia tyyppejä. Hassua, kuinka hienosti porukka hitsaantui yhteen. Parhaita koulutuksia ja vaihtoja, joissa olen päässyt olemaan mukana - lähtisin uudestaan.” 

Osallistujia oli mukana seuraavista organisaatioista: 
ABCD Innovation Center (Armenia) 
Arktos (Belgia) 
Arsis (Kreikka) 
Asociatia Tinerilor Muresului (Romania) 
ASPAYM (Espanja) 
City Pirates (Belgia) 
HNMKY (Suomi) 
Hope for Children Hungary (Unkari) 
L’Orma (Italia) 
Lotina kutija (Kroatia) 
Koinokaló (Italia) 
Mojo de Cana (Espanja) 
Sporting A (Belgia) 
Stitching Life Goals (Alankomaat) 

HNMKY:ltä koulutukseen osallistuivat liikuntaetsivä Tino Paavola ja yksilövalmentaja Ville Ahonen.