Olet täällä

Helsingin NMKY:ssä on töissä jopa 22 oppisopimuksella

28.10.2022

Helsingin NMKY ry työllistää tällä hetkellä 130 päätoimista työntekijää. Heistä 22 työskentelee oppisopimuksella. 

- Helsingin NMKY haluaa olla kasvattava työyhteisö. Tehtävämme on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia arjessa, ja haluamme myös auttaa ihmisiä työelämän alkuun. Oppisopimuksella opiskeleminen on yksi hyvä keino siihen, henkilöstöpäällikkö Anna Järvimäki alleviivaa.

Oppisopimus on työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa uuden tai jo töissä olevan työntekijän. Sopimus solmitaan työnantajan, työntekijän sekä ammattikoulun kanssa. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Helsingin NMKY:lla oppisopimukset painottuvat nuoriso - ja yhteisöohjaajakoulutuksiin sekä lastenohjaajakoulutukseen. 

 - Oppisopimus on hyvä tapa kerätä kokemusta käytännön työstä, mutta samalla opiskella ammattitutkinto. Vaikka joskus saatetaan ajatella, oppisopimus ei ole oikotie onneen - se mahdollistaa rautaisen ammattitaidon ja etulyöntiaseman työelämässä, mutta vaatii myös sinnikästä työtä ja opiskelua, toteaa Helsingin NMKY:n kehityspäällikkö Tuomas Mäkelä.

Helsingin NMKY:llä työskentelevä Mari Kirjava aloitti sijaisena Pakilan iltapäiväkerhossa vuonna 2019. Vuotta myöhemmin hänelle tarjottiin oppisopimusmahdollisuutta työnantajan puolesta. 

- Fiilikset oppisopimuksella työskentelemisestä on loistavat! Koronan aikaan meinasin tuskastua opintoihin, mutta muun muassa työnantajan tuen avulla siitä selvittiin. Hyvän tiimin ja työnantajan tuen merkitys korostui isosti oppisopimusta suorittaessa, Mari Kirjava kertoo.

Kirjava valmistui oppisopimuksella kasvatus - ja ryhmänohjaajan perustutkintoon Suomen Diakoniaopiston kautta heinäkuussa 2022. Tällä hetkellä hän työskentelee Pakilassa aluevastaavana iltapäiväkerhon vastaavana ohjaajana. 

Helsingin NMKY tukee oppisopimuslaisia niin työssä, kuin opiskeluissakin tarjoamalla perjantai aamupäivin OPSO-kornerin, jossa heidän on mahdollista opiskella ohjatusti.