Olet täällä

Suomen koripallojoukkue sijoittui neljänneksi ensimmäisissä down - urheilijoiden MM-kisoissa

17.10.2022

Suomi osallistui ensimmäistä kertaa down-urheilijoiden koripallon maailmanmestaruuskilpailuihin. Ottelut pelattiin Madeiralla 29.9.-3.10. Helsingin NMKY:n pelaajat Tuomas Hallikainen ja Eelis Sunila osallistuivat MM-kilpailuihin mukanaan Namikalla valmentava Tiina Ruottinen

Suomen joukkue nappasi MM-kilpailuista mukaansa oman lohkonsa voiton sekä koko kilpailun neljännen sijoituksen. 

Joukkue koostui Unified-koripallosarjassa pelaavista urheilijoista. Unified-koripallossa pelaa Special Olympics -urheilijoita ja vammattomia partneripelaajia. MM-kisoissa ottelut käytiin kuitenkin down-urheilijoiden kesken ilman partneripelaajia 4x4 otteluina.  

- Ilman juonenkäänteitä reissusta ei kuitenkaan selvitty. Ensimmäisessä pelissä meille selvisi, että 4x4 ottelut pelataan minikoreihin, kun kotimaan sarjassa pelaamme isoihin koreihin, kertoo valmentaja Tiina Ruottinen.  

Haasteista huolimatta joukkue pelasi loistavasti yhteen, ja se huomattiin kansainvälisellä tasollakin.  

- Saimme kiitosta ja huomiota joukkuepelaamisestamme, Ruottinen jatkaa.  

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun suomalainen down-urheilijoiden joukkue osallistui koripallon kansainvälisiin kilpailuihin.  

- Tämä ei taatusti jää viimeiseksi kansainväliseksi kisaksi. Tästä on hyvä lähteä treenaamaan kohti tulevaa, Ruottinen iloitsee.