Olet täällä

Basket: Koripallo teki uuden lisenssiennätyksen

25.02.2022

Koripallossa on nyt harrastajia enemmän kuin koskaan aiemmin. Myös Helsingin NMKY:ssä aloitti syksyllä ennätysmäärä uusia pelaajia.

Koripallon parissa on enemmän harrastajia kuin koskaan aiemmin. 

"Tällä kaudella syntyi uusi, komea ennätys, kun lisenssejä on kaudella 2021–22 hankittu kaikkiaan 20 813. Kasvua koronan runtelemaan viime kauteen on huimat 15 prosenttia. Nousua on tapahtunut kaikilla alueilla ja ilahduttavaa on etenkin pienempien ikäluokkien kasvu verrattuna edellisiin kausiin." Uutisoi Koripalloliitto tänään.

Suurin koripallo-organisaatio on Helsingin NMKY liki 1400 lisenssillä. Me kasvatimme määrää viime kaudesta vajaalla 300 lisenssillä.

- Meillä oli valmentajien kanssa keväällä 2021 yhtenä isoimpana asiana saada pelaajamäärät vähintään samalle tasolle, kun ne oli olleet ennen harrastustoimintaamme vaikuttaneita rajoituksia. Jokainen laitto upeasti ”työrukkaset” käteen ja viesti laadukkaasta toiminnasta on levinnyt niin, että pelaajamäärät ovat isommat, kun koskaan, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kertoo.

- Moni Namikalainen on käynyt kesän ja syksyn aikana pitämässä koulukäyntejä, tapahtumia, jakanut flaijeria tai vienyt muulla tavalla sanaa eteenpäin Namikan laadukkaasta koristoiminnasta. Iso hatunnosto valmentajien suuntaan saavutetusta pelaajamäärästä. Tavoitteena on pitää tasainen kasvu päällä, jotta yhä useampi lapsi pääsee kokemaan koripallon ja urheilun ilon.

Lue lisää: https://www.basket.fi/basket/uutiset/koripallo-teki-uuden-lisenssiennatyksen-harrastajia-enemman-kuin-koskaan-aiemmin/