Olet täällä

Helsingin NMKY rakentaa oman koripalloareenan

11.01.2022

Helsingin NMKY:n tukisäätiö rakennuttaa oman koripalloareenan Helsingin Pakilaan. Syksyllä 2023 valmistuva Namika Areena täyttää toteutuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta koripalloareenasta.

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama noin 3500m2 uusi liikuntaolosuhde Helsingin Pakilaan. Areena tulee palvelemaan Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa sekä Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta.

–Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura. Areenan suunnittelua on ohjannut etenkin juniorikoripallon tarpeet. Namika Areena on vuonna 2023 valmistuessaan luonteva jatke Helsingin NMKY:n rooliin koripallon suunnannäyttäjänä, Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen sanoo.

Areenan kustannusarvio on noin 12,5 miljoonaa. Areenan rakentamisen mahdollistaa Helsingin NMKY:n Tukisäätiö, jonka varallisuus muodostuu Hotel Arthurin liiketoiminnan voitosta sekä kiinteistöomistuksista. Namika Areenan päävuokralaisia ovat Helsingin NMKY ja Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala.

– Namika Areena tuo alueelle paljon uusia vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia ja ulkotiloja kehitetään käyttäjien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, tilojen ollessa samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Tilaratkaisut ovat turvalliset ja liikkumaan motivoivat, tilaratkaisuilla halutaan vahvistaa areenan käyttäjien yhteisöllisyyden kokemusta, Huhtinen tähdentää.

Namika Areenan rakentajana toimii NCC ja suunnittelutyön tekee Arkkitehtitoimisto Rudanko + Kankkunen.

 

Helsingin NMKY kohtaa toimintojensa kautta yli 6000 lasta ja nuorta viikossa. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripallo-organisaatio sekä yksi suurimmista iltapäiväkerhotoiminnan järjestäjistä Helsingissä. Helsingin NMKY on tuonut muun muassa koripallo- ja partiotoiminnan Suomeen. Nykyään Helsingin NMKY tarjoaa urheilu-, musiikki-, kohtaamis-, palvelu-, ja koulutustoimintaa. Helsingin NMKY:n taustalla toimii Helsingin NMKY:n tukisäätiö, jonka omistukseen kuuluu myös Hotel Arthur, joka on Suomen suurimpia yksityisiä hotelleja. Sen tuotot käytetään lasten ja nuorten toimintaan.

 

Katso video: Kohti unelmaa -haastattelut