Olet täällä

Helsingin NMKY:n harrastustoiminnan päivitetyt terveysturvalliset käytänteet 8.2.2022

11.02.2022

Aluehallintovirasto lievensi yleisörajoituksia tiistaista 8.2. alkaen. Helsingin NMKY on päivittänyt alle niiden vaikutukset toimintaan.

On tärkeää, ettei joukkueiden tai seuran tapahtumiin tulla edes pienissä oireissa. Lue lisää koronaviruksen mahdollisista oireista TÄSTÄ.

Rajoitukset

Tiistaista 1.2. alkaen Helsingin NMKY toimintaan voivat osallistua jälleen kaikenikäiset. Tämä tarkoittaa, että aikuisharrastajat, aikuisten harrastejoukkueet, Unified 1.div., kuntokoris, lapsi-vanhempi -toiminta sekä muut Arthurin ja MPH:n aikuisryhmät palavaat harjoituksiin.

Koripallo aikuisjoukkueiden kotipelejä ei pelata vielä ainakaan ennen 7.2. Otteluista tiedotetaan joukkueita koripalloliiton tiedottamisen jälkeen.

Yleisötapahtumia koskevia rajoituksia lievennettiin 8.2. Enintään 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman tilan kapasiteettiin nähden suhteellista osallistujamäärää. 51-500 hengen tilaisuuksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50% kyseisen tilan enimmäismäärästä. Käytännössä siis Namikan joukkueiden pelejä voidaan Urheilutalolla, MPH:lla ja muilla pelipaikoilla tulla katsomaan ilman rajoituksia. Mikäli katsojamäärä ylittää 50, huolehditaan että kaikilla katsojilla on riittävästi tilaa.

Helsingin NMKY:n miesten ja naisten peleihin voidaan tällä hetkellä ottaa korkeintaan 400 katsojaa.

Lisäksi terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia kasvomaskein sekä sijoittumalla katsomossa riittävin etäisyyksin.

Ruuhkatilanteiden välttäminen ja pukuhuoneet

Malmin palloiluhallilla ja Arthurilla asioivien pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota edelleen etäisyyksien pitämiseen.

Pukuhuoneet ovat käytössä, mutta toivomme että ryhmät viettävät pienissä tiloissa mahdollisimman vähän aikaa kerrallaan.

Lisäksi toivomme, etteivät harrastajien läheiset vietä aikaa harrastuspaikkojen sisäpuolella, kontaktien minimoimiseksi. Mikäli painavasta syystä harrastuspaikassa on vierailtava, tulee yli 16-vuotiaalla olla kasvomaski.

Kasvomaskien käyttö ja hygienia

Harjoituksissa ja peleissä kasvomaskia ei tarvitse käyttää.

Helsingin NMKY:n valmentajat käyttävät maskeja harkintansa mukaan työtehtävissä ollessaan.

Käsienpesupaikat löytyvät sisäänkäyntien yhteydestä sekä pukuhuonetiloista. Kiinnitäthän huomiota hyvään käsihygieniaan. Hallille saavutaan vain täysin terveenä.

Pyydämme olemaan seuran koronavastaavaan yhteydessä suoraan tai joukkueenjohtajan / valmentajan kautta mikäli olet saanut positiivisen koronatestituloksen ja osallistunut viime päivien aikana Namikan tapahtumiin.

Lähde: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69931099

 

Henrik Pulkkinen
Helsingin NMKY
henrik.pulkkinen@hnmky.fi
050-5369719