Olet täällä

Henrik Dettmannin huikea ura

18.11.2021

Suomen miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann on kertonut lopettavansa maajoukkueessa. Dettmannin merkitys suomalaiselle koripallolle on huikea.

Henrik Dettmann tuli mukaan Helsingin NMKY:n toimintaan 1970-luvun alussa. 16-vuotiaana, kaudella 1974–1975, hän valmensi minipoikia. Kipinä valmentamiseen oli syttynyt. Helsingin Namikassa Dettmann kipusi päävalmentajaksi saakka. Hänen päävalmentajakausillaan Namika on voittanut kolme Suomen mestaruutta. 

- Kyllä minä muistan niitä ensimmäisiä harjoituksia, joita oon ollut joskus pitämässä Pohjois-Haagan yhteiskoulun legendaarisessa alasalissa. Tietysti muistan myös niitä aikoja hyvin, jolloin valmensin mestaruussarjassa ja pelattiin niin sanotusti Suomen huipulla, Henrik Dettmann kertoo.

Kiistatta Henrik Dettmann on Suomen yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä koripallovalmentajista.

- En tiedä minkälaista elämää minulla olisi ollut ilman Namikaa. Se vei minut koripalloon ja koko minun elämä on pyörinyt koripallossa. Paras osa elämässä on tullut koripallon kautta, koska oon saanut sitä kautta perheen. En tiedä mitä olisi tapahtunut, jos en olisi päätynyt Namikaan, Dettmann sanoo.

Helsingin NMKY kiittää Henrik Dettmannia tähänastisesta työstä suomalaisen koripalloilun eteen.

Videolla Dettmann muistelee Arthurin koripallohallin vaiheita: https://youtu.be/GCEPrtQyf6I