Olet täällä

Syksyn kamppailut takana, katse kohti kevättä

31.12.2020

HNMKY:n kamppailutoiminnan syyskausi oli puuhakas – pandemiasta huolimatta. Paljon ennätettiin tehdä niitä asioita, mitä oli kaavailtu. Syksyllä jatkettiin saumattomasti siitä, mihin kesällä jäätiin. Tärkeää oli, että päästiin harrastamaan yhdessä. Kamppailuvuosi 2020 sujui ilman koronavirustartuntoja, mistä kuuluu kiitos muun muassa vastuullisille harrastajille ja seuratyölle.

Taekwondossa harjoiteltiin lajitekniikoita sekä viriteltiin ottelun ja liikesarjojen kisakuntoa. Taitoja päästiin mittelemään Porvoon ottelukilpailuissa 3. lokakuuta. Seuran liigaottelijat taistelivat kisoissa kaksi kultaa, viisi hopeaa ja kaksi pronssia. Porvoo Open jäi ainoaksi vuonna 2020 järjestetyksi otteluliigan kilpailuksi.

Liiton liikesarjakilpailut peruttiin syksyllä koronavirustilanteen takia. Seuran omat ottelun ja liikesarjojen salikisat, joita järjestettiin kolme syys-marraskuussa, osoittautuivat siis tuiki tarpeellisiksi kisamotivaation ylläpitäjiksi.

Syksyn alussa koulutettiin uusia ja vanhoja ohjaajia. Ohjelmassa oli muun muassa perehdytystä seurakäytäntöihin ja tekniikoiden opettamisen yhtenäistämistä. Osa ohjaajistamme haki oppia myös Taekwondoliiton koulutuksista.

Syyskauden ensimmäiset – ja loppujen lopuksi myös ainoat – värivöiden vyökokeet olivat 25. lokakuuta. Uuden vyöarvon saavutti 26 aktiivista taekwondon harrastajaa.

Syksyn kohokohtia olivat lokakuun leirit. Taekwondon syyslomaleiri 12.–16.10. Helsingissä oli suunnattu lapsille ja nuorille. Leiri tarjosi taekwondon lisäksi monenlaista muuta tekemistä. Halloween-taekwondoleiri 30.10.–1.11. Karjalohjalla oli jo kolmas vuonna 2020 Pellin leirikeskuksessa järjestetty taekwondoleiri. Pelli taipui loistavasti myös Halloween-teemaan: taekwondon, saunomisen ja pelien lisäksi ohjelmassa oli esimerkiksi Halloween-disco ja naamiaiset. Tunnelman kruunasi salamyhkäinen kuutamoyö.

Nuoret kokoontuivat lauantaisin HNMKY:n Helsingin keskustan kerhotiloissa. Näissä Kick’n’Chill -illoissa pelataan pelejä, musisoidaan, katsotaan elokuvia, syödään, ym. – ja tietenkin nautitaan hyvästä seurasta.

HNMKY:n harrastajissa on paljon kuntonyrkkeilijöitä. Näissä harjoituksissa kunto nousikin kohisten Malmin, Pakilan ja Helsingin keskustan saleilla. Lajivalikoiman uutuus oli kehonhuolto, jonka osa harrastajista omaksui osaksi liikuntarutiinejaan.

Vaikka koronaviruspandemia ja sen tuomat ohjeistukset ja säätelyt heijastuivat toimintaan läpi syksyn, niin isosti rajoitukset vaikuttivat vasta marras-joulukuun vaihteessa. Silloin harjoittelu saleilla keskeytyi ja taekwondon, kuntonyrkkeilyn ja kehonhuollon etäharjoitukset aloitettiin. Joulukuulle suunnitellut syyskauden toiset taekwondon vyökokeet siirtyivät kevääseen. Yhtä lailla normaaliaikana tavaksi tulleet kauden päätösjuhlat kapenivat online-pikkujoulutreeneihin 22. joulukuuta. Juhlien puuttuminen ei estä kiittämistä: lämmin kiitos kuluneesta vuodesta kaikille harrastajillemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Vuoden 2021 kevätkalenteri on julkaistu sivuillamme: www.hnmky.fi/kamppailu/kalenteri. Taekwondon voivat aloittaa jo viisivuotiaat, kuntonyrkkeilyn ja kehonhuollon alaikäraja on 13 vuotta. Meillä on myös soveltavan taekwondon ryhmä. Liikunnan ilon lisäksi valttinamme on monipuolinen yhteisöllinen toiminta. Meille ei tulla ainoastaan harrastamaan vaan myös viihtymään.

kuvat: Eino Aalto, Elmer Nordberg, Moritz Nurmi