Olet täällä

Pelli tarjosi upeat puitteet taekwondoleirille

11.08.2020

Pellin taekwondoleiri viikonloppuna 7.–9.8. lunasti odotukset. Hellekelit, silmää hivelevät kesämaisemat, takuuvarma ruokahuolto, sopiva harjoitussetti, yhteiset ja omat vapaa-ajan aktiviteetit sekä rento leiriväki olivat lyömätön yhdistelmä. Ensimmäisinä Karjalohjan leiripaikalle ennätti viisikko, joka lähti matkaan Helsingistä paria päivää aiemmin pyörillä. Loput leiriväestä saapuivat perjantaina autokyydein ja jopa veneellä.

Leiriharjoitusten ohjelmassa oli perus- ja potkutekniikkaa sekä ottelua ja liikesarjoja. Mukana taisi olla oma venyttelysessiokin. Leikkimielisyyttä ei unohdettu. Leirillä ohjasivat Elmer Nordberg, Matti Huuskonen ja Sirpa Huuskonen.

Ainakin yksi uusi laji keksittiin: vesitaekwondo-ottelu. Elmerin koekaniineiksi joutuivat ottelun edistyneet. Vauhdikkaat alkulämmittelyt, uimapuku päälle, kipaisu rantaan, pelastusliivi panssariksi, ottelukypärä pään suojaksi ja sitten veteen. Ottelut kestivät vain kaksi minuutin erää. Mutta sekin riitti kunnon mittariksi varsinkin, kun otteluita oli kolme. Jälkikäteen ruoka maistui.

Uinnin ja saunomisen lisäksi muista touhuista voi mainita vaikkapa frisbeen, kalastuksen, temppelin rakentamisen ja tähtitaivaan tutkailun. Jo perinteeksi muodostuneelle leirille osallistui 35 taekwondoharrastajaa, jotka levittäytyivät vapaa-ajalla sujuvasti ympäristöön. Nukkumaanmenoaikoja ei ollut tai sitten niitä ei noudatettu. Kiitos kaikille hyvän mielen leirille osallistuneille!

Taekwondoharjoittelu sai osumaa koronakeväästä kaikkialla maailmassa. Niin myös HNMKY:n kamppailulajeissa, vaikka keväällä järjestettiinkin viikoittaisia etätunteja taekwondossa ja kuntonyrkkeilyssä. Kesäkuukausien säännöllisten harjoitusten myötä on palattu lähes normaaliin. Pellin taekwondoleiri kruunasikin koronakevään rajoitteiden jälkeisen vapaamman kesän ja antoi mukavasti vauhtia syyskuussa alkavalle talvikaudelle. Syksyn taekwondokalenteri tarjoaa tasoryhmien lisäksi kolme viikkoharjoitusta sekä ottelijoille että poomseilijoille. Uutuutena ovat kehonhuolto ja poomsen freestyle. HNMKY:ssä voi aloittaa taekwondon milloin tahansa. Nuorimmat harrastajat ovat viisivuotiaita, yläikärajaa ei ole.

kuvat: Eino Aalto, Sirpa Huuskonen, Sarianne Nordberg