Olet täällä

Miehillä ja naisilla mielenkiintoinen joulukuu

15.01.2020

HNMKY:n joulukuun joukkueet ovat Miesten ja Naisten joukkueet. Joukkueiden päävalmentajat kertovat omin sanoin kuluneesta kuukaudesta.

 

 

 

Miesten kuukausi:

01.12.2019 17:30

Runkosarja

 

Helsingin NMKY

72 : 60

Torpan Pojat

Helsingin Urheilutalo

 

V

08.12.2019 17:30

Runkosarja

 

Helsingin NMKY

100 : 78

Korikouvot

Helsingin Urheilutalo

 

V

18.12.2019 18:30

Runkosarja

 

Forssan Koripojat

90 : 76

Helsingin NMKY

Feeniks

 

T

 

Miesten päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit: Helsingin NMKY:n miesten joulukuu sujui kiireisissä merkeissä. Joukkue harjoittelee parhaimmillaan erittäin korkealla tasolla, erityisesti silloin, kun pelaajat ovat terveinä. Joulukuu sisälsi ikävä kyllä monta osumaa ja nilkkavammaa, joita ilman olisi ollut huomattavasti helpompaa.

 

Pelillisesti voittoja tuli kaksi ja tappiota yksi. Kotivoitto 979 katsojan edessä paikallisvastustaja Torpan Pojista oli mieletön tapahtuma, suuri määrä seuran junioreita, entisiä ja nykyisiä namikalaisia ja vierasjoukkueen kannattajia takasi hyvän tunnelman Urheilutalolle. Seuraavana sunnuntaina kotivoitto Korikouvoista oli myös pelillisesti onnistunut tapahtuma. Tämän jälkeen joukkue alkoi kärsimään pienistä harjoituksissa saaduista vammoista ja se kaikista tärkein, laadukas harjoittelu, kärsi kahden viikon ajaksi. Vierasottelu Forssassa päätyi tappioon (kaikki kunnia Forssalle, tulevat varmasti nousemaan ylöspäin).

 

Joulutauko oli lyhyt ja harjoittelu alkoi pienten kolhujen jälkeen täydellä rytinällä välipäivinä. Tulee mielenkiintoinen kevät, jota kohti on äärimmäisen hieno lähteä tekemään töitä.

 

 

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit Naisten joulukuusta: ”Helsingin NMKY:n naisten joukkueen joulukuu käynnistyi naisten I divaripelillä Puhuttaria vastaan. Joukkueet sijoittuivat sarjan keskikastin taakse kahdella voitolla. Ottelu oli siis niin sanottu neljän pisteen peli. Tasaisen ottelun toisella puoliajalla HNMKY sai revittyä eroa riittävästi ja pystyi voittamaan ottelun lukemin 73 - 66. Joulukuussa oli vielä Puhuttaret -pelin jälkeen kaksi peliä, ensimmäisen kierroksen viimeinen ottelu Honka II vastaan sekä toisen kierroksen ensimmäinen peli Helmi Basketia vastaan. Honka ottelusta HNMKY onnistui ottamaan syksyn ehjimmän pelin ansiosta hienon voiton. Näin ollen syksyn saldo naisten I divarissa oli yhdeksästä pelistä neljä voittoa. Toisen kierroksen avauspelissä Helmi Basket vei pisteet urheilutalolta mukanaan. Pelin jälkeen naisten joukkue jäi joulutauolle.

 

  Ennen joulutaukoa naisten joukkue on syksyn aikana pelannut naisten ykkös- ja kakkosdivaria. Pelaajia joukkueessa on alle 19 -vuotiaiden tyttöjen lisäksi 17 aikuispelaajaa. Joukkueet harjoittelevat kahdesti viikossa yhdessä, jonka lisäksi joukkueet harjoittelevat omina joukkueina.

Kausi on tähän mennessä edennyt aika vaihtelevasti, joukkueella on ollut erittäin hyviä pelejä sekä myös heikkoja pelejä. Joukkue on vaihtunut viime kaudesta paljon ja välillä on tuntunut, että yhteisen sävelen löytäminen ei ole vielä onnistunut. Parhaimmillaan kuitenkin joukkue on esittänyt erittäin vauhdikasta ja kollektiivista pelaamista. Puolustuspään tukkimisessa on vielä tapahtunut liikaa nukahduksia ja kommunikointivirheitä, joiden johdosta vastustajat ovat välillä päässeet luvattoman helppoihin korintekopaikkoihin. Joukkueen sisällä on kuitenkin koko ajan säilynyt vahva luotto siihen, että pelaaminen vielä hitsautuu tiiviimmäksi ja otteluita onnistutaan kääntämään voitoiksi.

Naisten kakkosdivarissa joukkue on napsinut enemmän voittoja, kun viime kaudella, mutta vielä kokeneemmat ja vähän vahvemmat pelaajat ovat onnistuneet viemään kamppailuista suurimman osan. Kakkosdivarissa pelataan pääasiassa pelaajilla, jotka jäävät naisten divarissa tai alle 19 -vuotiaiden SM -sarjassa vähemmille minuuteille. Jo toista kautta peräkkäin olemme saaneet todeta, että naisten II -divarissa hyviä pelaajia ja heillä varmasti olisi käyttöä myös naisten I -divarissa monella joukkueella.

Joulukuun viidestä pelistä (1. ja 2. divarit) Namika otti neljä voittoa ja kuukausi oli sitä kautta tuloksellisin. Suunta on oikea ja keväällä tulla varmasti näkemään hienoja pelejä ja hienoja yksilösuorituksia niin urheilutalolla kun Malmilla.

HNMKY:n naisten jengi pelaa seuraavan kerran kotikentällään jo tällä viikolla, kun sunnuntaina 19.1. vastaan astelee EBT II klo 17:30 Helsingin urheilutalolla.  Tervetuloa kannustamaan joukkuetta voittoon!