Olet täällä

Y-Line - uusi nettikeskusteluprojekti nuorilta nuorille

09.10.2019

Helsingin NMKY:n Namikalainen nuorisotyö on laajentamassa toimintaansa verkkoon, missä tänä syksynä on pyörähtänyt käyntiin uusi EU-rahoitteinen, Solidaarisuusjoukot-ohjelmaan kuuluva nuorilta nuorille oleva nettikeskusteluprojekti Y-Line. Y-Line on suunnattu 15-26-vuotiaille nuorille ja sen tarkoituksena on tarjota mahdollisuus vaihtaa ajatuksia muiden nuorten kanssa heidän elämäänsä koskettavista asioista mukavasti omalta kotisohvalta käsin. 

Y-Line -keskustelut pidetään Discordissa. Verkkoalusta Discord mahdollistaa osallistumisen myös nuorille, jotka kommunikoivat mieluummin tekstin välityksellä, jotka saattavat asua kaukana yhteisistä kohtaamispaikoista tai jotka ovat liian kiireisiä tulemaan paikan päälle. Keskustelujen rungosta ja moderoinnista vastaavat Helsingin NMKY:n vapaaehtoisnuoret ja keskusteluja järjestetään vaihtuvin aihein kerran viikossa. Keskusteluiltojen teemat nousevat nuorten toiveista ja keskittyvät nuoria askarruttaviin aiheisiin - olipa kyse sitten esimerkiksi koulusta, ihmissuhteista, hyvinvoinnista tai työstä.

Y-Linen avajaiset pidettiin syyskuussa yhteisvoimin Helsingin NMKY:n nuorten illan kanssa, missä sovittiin yhteisistä pelisäännöistä ja kokeiltiin alustan toimivuutta pienen kisailun merkeissä. Sittemmin keskustelualustalla on päästy juttelemaan oman persoonan mukautumisesta verkossa ja livenä, uhista internetissä, työelämään valmistautumisesta sekä omasta jaksamisesta.

Lisätietoja toiminnasta, tulevista aikatauluista ja kutsulinkin keskustelualustalle löydät täältä!

Tulevien Y-Line -keskusteluajankohdat ja aiheet alla, tuu mukaan juttelemaan!

  • Ke 16.10 klo 13 "Harrastukset"
  • To 24.10 klo 17 "Ilmastonmuutos"
  • Ti 29.10 klo 17 "Nettipelaaminen - harrastus vai ajanhukkaa?"
  • To 7.11 klo 17 "Ulkopuolisuus ja ulkopuolisuudentunne"

Seuraa meitä myös somessa:
Instagram
Twitter