Olet täällä

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi Kauko Jämsénille

19.06.2024

Ansioristin luovuttivat Helsingin NMKY:n varapuheenjohtaja Marko Airamaa, pääsihteeri Olli Joensuu, hallituksen jäsen Markku Lohikoski ja pitkäaikainen namikatoimija Pepe Salmela.

Helsingin NMKY luovutti maanantaina 17.6. urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin aiemmin keväällä myöntämän liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin pitkäaikaiselle ja ansioituneelle yhdistyksen liikuntavaikuttajalle, suurlähettiläs emeritus Kauko Jämsénille.

Jämsén teki koripallon pelaajauransa Helsingin NMKY:ssä ja aloitti sen hotelli Hospitzin (nykyisen Arthurin) salissa sen valmistuttua vuonna 1957. Hän saavutti mm. kaksi nuorten Suomen mestaruutta ja kolme miesten SM-pronssia, Hän myös pelasi nuorten maajoukkueessa ja kuului Tokion olympialaisten valmennusryhmään. Valmentajana hän toimi mm. Helsingin NMKY:n miesten ja naisten koripallojoukkueen päävalmentajana sekä miesten koripallomaajoukkueen päävalmentajana. Kauko Jämsén toimii edelleen Helsingin NMKY:n Hanno Möttölän rahaston varapuheenjohtajana. Kauko Jämsén on Namikatoimija isolla N:llä.