Olet täällä

Yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä kausista koripallossa - Helsingin NMKY pelasi mitaleista lähes kaikissa junioreiden SM-sarjoissa

22.05.2024

Kuvassa U15 pojat, jotka hakivat tuplavoiton Robert Petersen Cupista. Helsingin NMKY voitti SM-kultaa ja -hopeaa.

Helsingin NMKY:n juniorikoripallon yksi historian menestyksekkäimmistä kausista on nyt takanapäin. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärissä mitattuna. Kaudella 23-24 junioriharrastajia oli 1300 ja aikuisia 200. Yhteensä joukkueita on noin 70. 

Kausi 2023-2024 on Helsingin NMKY:lle yksi menestyksekkäimpiä, sillä SM-sarjoissa pelasi 12 Namikan joukkuetta ja näistä kaikki joukkueet sijoittuivat kahdeksan parhaan joukkoon. Monessa SM-sarjassa Namikan joukkueita oli kaksi kahdeksan parhaan joukossa. Valtakunnallisessa 1. divisioonassa pelasi kolme joukkuetta ja mitaleja sateli kevään mittaan niin divarissa kuin SM-sarjassakin.  

Helsingin NMKY:n valmennuspäällikkö Juuso Milén uskoo menestyksen taustalla olevan seuran vahva usko omaan toimintaan ja sen organisointiin.  

- Pitkäjänteisesti toimineet valmentajat tuovat toimintaan vakautta, ja he haluavat suhtautua valmennukseen monen vuoden maratonina yhden vuoden sprintin sijaan Milén summaa. 

- Uskomme vahvasti siihen, että lapsilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa liikuntaa lähellä kotia alakouluiän ajan.

Aluetoiminta alakouluikäisille mahdollistaa harrastamisen kaikille. Oma motivaatio ja taitotaso pääsevät avainasemaan, kun aluejoukkueet yhdistetään ikäluokkajoukkueiksi ja sen myötä tasoryhmiksi vasta yläkoulussa.  

Kausi oli ikimuistoinen mitaliloiston lisäksi myös uuden Namika Areenan myötä. Areena tarjosi elokuusta eteenpäin upouudet ja loistokkaat puitteet tavoitteelliselle harjoittelulle Namikassa. 

- Olosuhteet antavat meille erinomaiset mahdollisuudet harjoitella ja tulla paremmaksi, joka on meidän toiminnan keskiössä. Meillä on hyvät oheisharjoittelutilat, joissa fysiikkaharjoittelu onnistuu säännöllisesti. Pitkäjänteisesti toimivat ja sitoutuneet valmentajat, jotka kouluttautuvat voidakseen tarjota huippuluokkaista valmennusta lapsille ja nuorille.

Milén uskoo Namikan olevan hyvä koripalloseura ennen kaikkea ihmisten ansiosta.

- Huippuolosuhteet, kuten Namika Areena, Malmin palloiluhalli ja Hotel Arthurin palloiluhalli, luovat kohtaamispaikkoja niin lapsille, nuorille, valmentajille ja vanhemmillekin. Tämä mahdollistaa hyvän ja tiiviin yhteishengen seurassa. Seurassa puhalletaan yhteen hiileen. Olemme seurana onnekkaita, että olemme löytäneet huikeita tyyppejä seuramme toimintaan valmentajiksi, jotka haluavat toimia Namikan arvojen mukaisesti. Kaikki moikkaavat toisilleen ja keneltä vain voi kysyä apua, jos sitä tarvitsee. 

 

Helsingin NMKY:n menestys kaudella 2023-2024:

Valtakunnallinen 1. divisioona:

U19 tytöt pronssia HNMKY 

 

SM-sarja:

U14 tytöt pronssia HNMKY 

U14 pojat kultaa HNMKY Black ja 8. sija HNMKY White

U15 tytöt 5. sija HNMKY

U15 pojat kultaa HNMKY White, hopeaa HNMKY Black 

U16 tytöt kultaa HNMKY 

U16 pojat 4. sija HNMKY ja 6. sija HNMKY 09  

U17 tytöt hopeaa HNMKY 

U17 pojat hopeaa HNMKY 

U19 pojat pronssia HNMKY