Olet täällä

Kehitä fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksiasi taekwondon avulla

26.10.2023

"Ihmiset tekevät tästä lajista parasta", kamppailutoiminnan vastaava Sarianne Nordberg kertoo.

Kuva: Namika Areenan avajaisissa 7.10. pääsi testaamaan taekwondoa.

Helsingin NMKY:ssä voi harrastaa kamppailulajeja, kuten taekwondoa ja kuntonyrkkeilyä. Taekwondon voi aloittaa 5-vuotiaasta alkaen, kuntonyrkkeilyn 12-vuotiaasta alkaen ja yläikärajaa harrastamiselle ei ole. Lajeja saa tulla kokeilemaan maksutta, mikäli ei vielä ole varma onko kamppailu se oma juttu.

- Jos taekwondon aloittaminen käy mielessä, niin ehdottomasti kannattaa tulla kokeilemaan. Lajin parissa kehittyy niin kunto kuin keskittymiskyky ja on mahdollista tutustua uusiin ystäviin, kamppailutoiminnan vastaava Sarianne Nordberg kertoo.

Kamppailulajit ovat monipuolisia lajeja, jotka kehittävät yksilön fyysisiä sekä henkisiä ominaisuuksia.

- Fyysisistä ominaisuuksista taekwondon parissa kehittyy erityisesti koordinaatio, kunto, kehonhallinta, tasapaino, räjähtävä voima ja liikkuvuus. Henkisistä ominaisuuksista muun muassa itsehillintä ja keskittymiskyky, Nordberg avaa.

Lisäksi laji kehittää sosiaalisia taitoja, kuten toisten huomioimista ja esiintymistaitoja, sillä pyrimme aina auttamaan toisiamme lajin parissa etenemisessä. Mikäli harrastajaa kiinnostaa edetä mustalle vyöarvolle asti, kuuluu tähän oppimismatkaan osana myös muiden opettaminen ja ohjaaminen. 

Millaisella asenteella treeneihin pitäisi tulla, jos aikeissa olisi harrastuksen aloittaminen?

- Kannattaa tulla rennolla ja avoimella asenteella. Treeneissä pääsee kyllä usein ylittämään itsensä, mutta samalla on hyvä kuunnella omia rajojaan. On tärkeää kunnioittaa niin itseä kuin toisia harjoituksissa ja antaa jokaiselle treenirauha. Yhdessä voimme ylläpitää kannustavaa ja positiivista ilmapiiriä, jokainen omana itsenään. 

- Ihmiset tekevät tästä lajista parasta. Seuramme taekwondotoiminta on saanut aina kiitosta kannustavasta ilmapiiristä. Tämän ilmapiirin luovat kaikki ohjaajat ja harrastajat yhdessä, Nordberg lisää.

Helsingin NMKY järjestää taekwondoa Helsingin keskustassa sekä Pakilassa. Ilmoittaudu taekwondo treeneihin täältä: https://www.hnmky.fi/taekwondo/aloita-taekwondo