Olet täällä

Namika Areenan avajaisgaala oli ikimuistoinen

19.10.2023

”Areena ihan vain pelipaikkana palvelee yhteiskunnallista tavoitetta saada ihmiset liikkumaan enemmän”, totesi tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala avajaisgaalassa.

Perjantaina 6.10.2023 vietettiin Namika Areenan avajaisgaalaa. Tunnelmalliseksi luotu areenakenttä täyttyi areenaa ihastelevista vieraista ja namikalaisista. Illan aikana päästiin nauttimaan Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesterin esityksistä, kutsuvieraiden puheista sekä Delicatessenin loihtimasta buffetista. Illemmalla areenakentän lavalle vieraita tanssittamaan nousi Namikassa pelaavat Coozii & Zeno sekä Jonna Tervomaa.

Namika Areenan avajaisten viettäminen merkitsi Namikalaisille paljon, sillä omasta koripalloareenasta on keskusteltu ja haaveiltu jo 80-luvulla. Areena on suuri saavutus Namikan historiassa, joten sitä kelpasi juhlistaa gaalan merkeissä.

-Tilat ovat aivan välttämättömiä, tämä on todella merkittävä keskus liikunnan kannalta, entinen Helsingin NMKY:n puheenjohtaja Hannu Niskanen alleviivaa.

-Tämä on super hieno paikka! Täällä on hyvät puitteet treenata, kehittyä ja mennä eteenpäin, HNMKY:n U19 tytöissä pelaava Elina Anttila kertoo.

Helsingin NMKY rakensi Namika Areenan palvelemaan niin namikalaisia kuin kaikkia helsinkiläisiä. Lasten ja nuorten liikunnan mahdollistaminen on tärkeää ja Namika ylpeänä tarjoaa liikuntatilat myös Pakilan peruskoululaisille.

-On todella tärkeää, että Namika Areena palvelee monia eri tarkoituksia. Areenan tiivis yhteistyö Pakilan yläkoulun kanssa, harrastuksien mahdollistaminen lapsille ja aikuisille lähellä omaa asuinpaikkaa sekä areena ihan vain pelipaikkana palvelee yhteiskunnallista tavoitetta saada ihmiset liikkumaan enemmän, tiede ja kulttuuriministeri Sari Multala kommentoi.

Areena on suunniteltu lajin tarpeet mielessä. Areenan suunnittelusta vastaavat arkkitehdit pääsivät myös paikalle avajaisgaalaan ihastelemaan valmista projektia.

-Se, että sovitettiin Namikan ja viereisen koulun liikuntatilatarpeet yhteen oli yksi tärkeä asia, mikä piti huomioida, arkkitehti Hilla Rudanko kertoo.

-Sitten, kun päästiin käyntiin, alettiin huomioimaan koripallon lajikulttuuria, johon liittyi koripallon säännöt ja reunaehdot, arkkitehti Panu Härmävaara lisää.

-Näyttää todella hyvältä, kaikki materiaalien valinnat ovat olleet todella harkittuja tässä, Härmävaara toteaa.

Treenit ja pelit ovat lähteneet onnistuneesti käyntiin Namika Areenalla. Isot tilat mahdollistavat sen, että useammat joukkueet voivat treenata samanaikaisesti upeissa puitteissa. 

Kuvat: Kevin Buy

Koostevideo: Laura Manninen