Olet täällä

Namikakasvatti Max Besselink Saksan pääsarjaan

31.05.2022

Max Besselink on allekirjoittanut kolmen vuoden sopimuksen Saksan bundesliigassa pelaavan s.Oliver Wurzburg kanssa!

Tiedote
Julkaisuvapaa

Max Besselink on Helsingin NMKY:n kasvatti. Hän pelasi seuran nuorisojoukkueissa 16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoja. Besselink pelasi myös Helsingin NMKY:n miesten joukkueessa kausina 2018-2020. Kesäkuussa 2020 hän siirtyi Helsinki Seagullssiin. Viime kaudella (2021-2022) Max Besselink pelasi BC Nokian riveissä. Hän teki keskimäärin 11,7 pistettä ja keräsi 3,8 levypalloa kaikissa pelaamissaan otteluissa. Kesästä 2021 lähtien hän on ollut myös osa Suomen maajoukkuetta.

"Aika upeeta, en olisi uskonut pääseväni Saksan ykkössarjaan pelaamaan näin aikaisin. Joukkue haluaa kehittää minua eikä minulla ole suuria paineita. Haluaisin päästä pelaamaan ja saada isoa roolia, jotta kehitykseni jatkuu. Joukkueen valmentajalla on luotto minuun ja hän on aikaisemmin valmentanut muun muassa Teemu Rannikkoa, Sasu Salinia ja Goran Dragicia. Olen kuullut valmentajasta vain hyvää, joka teki siirrosta vielä mieluisamman" - Besselink kommentoi siirtoa. 

Helsingin NMKY:n miesten päävalmentaja Timo Saukkola kertoo olevansa tosi ylpeä Besselinkin siirrosta. Hän kertoo Besselinkin olevan monipuolinen pelaaja, joka on taitava liikkumaan ja hyvä pelaamaan pallon kanssa. 

"Uskon että Maxilla on mahdollisuus pitkään uraan Suomen rajojen ulkopuolella, jos hän jatkaa kehitystään samaan tahtiin" - Summaa Timo Saukkola.

Max Besselink kertoo, ettei olisi päässyt nykyiselle tasolleen ilman Helsingin Namikaa.

"Pelasin seitsemän ja puoli vuotta Namikassa. Timo Saukkola, Eero Levä ja Vili Suntinen ovat olleet isossa roolissa oman kehitykseni kannalta. Koko organisaatio on ollut kasvussa mukana. Terkut kaikille Namikaan!" - Besselink päättää.