Olet täällä

Sinusta kielikaveriksi?

24.01.2022

Kielikaveritoiminnassa voi olla joko vapaaehtoisena kielikaverina tai osallistujana. Vapaaehtoinen tarjoaa osallistujalle mahdollisuuden päästä puhumaan kieltä rennossa tilanteessa oman kielikaverin kanssa.

Etsitkö uutta harrastusta, jossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan eri kulttuureista? Kielikaveritoiminta on vapaaehtoistoiminnan mahdollisuus Helsingin NMKY:ssä, jossa pääset toimimaan juttukaverina suomen kielen harjoitusta tarvitsevalle henkilölle. Kielikaveritoiminnassa tuetaan kielen harjoittelua käyttämällä sitä rennoissa tilanteissa, joissa kielikaverit pääsevät tutustumaan toisiinsa!

’’Kielikaverina saan mahdollisuutta ei pelkästään harjoitella kieltä jonkun kanssa, mutta myös kuulla hänen elämästään ja jakaa kokemuksia omasta elämästäni. ’’, kertoo kielikaveri Katie.

Etsimme erityisesti suomea puhuvia vapaaehtoisia, mutta myös muiden kielten puhujat ovat tervetulleita. Tapaamiskerrat sovitaan omaan aikatauluusi sopivaksi ja työn ilon lisäksi saat vapaaehtoistyöstä todistuksen. Myös kielen harjoitusta tarvitseville osallistujille on tilaa jäljellä, joten olethan yhteydessä ennen kun paikat täyttyvät!

Kielikaveritoiminnassa vapaaehtoisena toiminut Iiris kertoi kokemuksestaan näin:

 ’’Ensimmäisellä kerralla tapaamiseen osallistuminen jännitti vähän, mutta joka kerta on ollut tosi mukavaa. On ollut ihanaa, että olen saanut uuden ystävän sekä oppinut uusia asioita hänen kulttuuristaan. Tulevaisuudessa haluaisin tietää siitä vielä lisää. Olen myös oivaltanut uusia asioita suomen kielestä, vaikka se on äidinkieleni.’’

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai ilmoittaudu infotilaisuuteen ke 26.1.2022. klo 17-19 (Zoomissa). Tervetuloa!

 

Jaana Takalo

+358503654682

jaana.takalo@hnmky.fi