Olet täällä

Vertaismentorit auttavat nuoria löytämään oman kannattelevan kiintopisteen

29.11.2021

Kiintopiste auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria pääsemään jaloilleen

Helsingin NMKY:n kiintopiste auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria löytämään oman kannattelevan kiintopisteen. Kiintopisteen kohderyhmänä ovat moniulotteisesti vaikeassa elämäntilanteessa olevat 15–29-vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat ammatillista tukea elämänhallintaan ja tulevaisuuden kiintopisteen löytymiseen. Toimintaan osallistuminen on maksutonta, ja vuosittain hanke auttaa noin 25–30 henkilöä. 

Yksilöllisen sparraajan lisäksi vertaistukea saa muilta nuorilta. Kiintopisteen Hangout-iltoja järjestetään pari kertaa viikossa Kaisaniemessä. Hangout-illat ovat mentoreiden järjestämää ohjelmaa. Kädentaitoa, ruoanlaittoa, yhdessä pelailua ja vähän niin kuin olohuone aikuisille. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Illoissa voi tutustua mentoreihin ja kuulostella, kuka olisi itselle sopiva mentori. 

Vertaismentorina toimiva nuoriso-ohjaaja Ruut Haapaniemi kertoo nuorien löytävän Kiintopisteen palvelut erilaisista palveluista saatujen lähetteiden kautta. Nuoret ovat myös löytäneet Kiintopisteen sosiaalisen median tai ystäviltä saatujen suosittelujen kautta. 

”Meillä on paljon työttömiä, ja opiskelupaikkojen ulkopuolella olevia. Saattaa olla, että nuori on ollut peruskoulun jälkeen 5 vuotta himassa, eikä olepäässyt oikeiden palvelujen piiriin. Kun he hakeutuvat avun piiriin heille selviää, että on tällaista arjen rutiineja ylläpitävää toimintaa” – Vertaismentori Ruut kertoo. 

Ruutin mielestä parasta työssä on työn tulosten näkeminen, se miten asiakas pääsee eteenpäin ja kehittyy vielä monenkin vuoden jälkeen.

Lisää tietoa Kiintopisteestä