Liikesarjakilpailijat menestyivät Belgian taekwondokisoissa

21.03.2021

HNMKY Taekwondon liikesarjakilpailijat nappasivat mitaleita ja muita finaalisijoja Online Belgian Open Poomsae -kilpailuissa. Harrastajasarjojen suorissa finaaleissa Mikko Virta otti kultaa (sarja 3650 v. miehet) ja Lauri Rönkkö pronssia (1835 v. miehet), Hilla Hakala oli tiukan kisan viides (1835 v. naiset). Mustavöisten 1830-vuotiaiden naisten sarjassa Eevi Huuskonen oli kuudes. Eevi eteni finaaliin alkukierroksen (10. sija) ja semifinaalin (3. sija) kautta. Eevin sarja oli Belgian kilpailujen suurimpia, sillä siinä oli 46 osallistujaa.

Belgian online-kilpailuihin osallistuttiin nauhoittamalla liikesarjaesityksistä videot ja lähettämällä ne kisajärjestäjälle. Kisapäivinä 19.21. maaliskuuta tuomarit arvioivat kunkin sarjan videoesitykset. Jännitys tiivistyi viimeisenä kisapäivänä sunnuntaina, jolloin kaikkien namikalaisten finaaliesitykset olivat arvioitavina. Kilpailuja saattoi seurata verkkolähetyksenä.

Taekwondon liikesarjakilpailujen järjestäjät ovatkin olleet kekseliäitä koronaviruspandemian aikana. Kun pandemia viime keväänä tukahdutti paikan päällä järjestetyt kilpailut ja matkustamisen, niin jo silloin lanseerattiin ensimmäiset online-liikesarjakilpailut. Vuonna 2020 uudentyyppisiin kilpailuihin osallistuivat HNMKY Taekwondosta Martti Outinen ja Suvi Toivonen kerryttäen mitalikokoelmaansa.

Nyt namikalaisia lähti neljä kokeilemaan online-liikesarjakisaamista. Kilpailuihin ilmoittauduttiin Team Finlandin alla. Harrastajasarjojen kuvaukset keskitettiin parille lauantaille hotelli Arthurin salilla. Eino Aalto toimi videomestarina, joten kilpailijat saattoivat keskittyä esityksiinsä.

Kun paikan päällä pidettäviä kansallisia tai kansainvälisiä kilpailuja ei ole, online-kisamuoto tarjoaa turvallisen tavan säilyttää tuntuma kilpailemiseen. Yhtä lailla online-kilpailut voivat toimia ensimmäisen kisakokemuksen tuojana. Esimerkiksi Mikolla ja Laurilla ei ollut aiempaa kokemusta liikesarjakilpailuista, jos HNMKY:n salikisoja ei lasketa lukuun. Hilla oli kilpaillut kerran kansallisissa kisoissa.

Bonuksena online-kilpailuissa on sukeltaminen heti kansainvälisiin kuvioihin. Belgian online-kilpailuissa olikin yhteensä satoja osallistujia ympäri maailman. Suomesta kilpailijoita oli parisenkymmentä.

Lämpimät onnittelut kilpailijoille! Ja kiitokset jännittävästä kisaviikonlopusta, tällaista piristystä tarvitaan korona-arjen keskelle!

Seuran kisavideoita voi käydä kurkkaamassa youtube-osoitteessa HNMKY Poomsae Team.

kuva: Eino Aalto