Olet täällä

Kolme mustaa vyötä HNMKY Taekwondoon

26.08.2020

Lauantaina 22.8. Helsingin keskustan hotelli Arthurin kahdeksannen kerroksen salilla oli tavallista tiiviimpi tunnelma. HNMKY Taekwondon Henri-Mikael Nuorimaa, Samu-Pekka Ojanen ja Ilmari Pensala hikoilivat mustan vyön kokeessa. Ahkerointi kannatti: Henri-Mikael korotti vyöarvoaan 2. danin mustaksi vyöksi, ja Samu-Pekka ja Ilmari suorittivat 1. danin.

Dan-koe kesti kuusi tuntia. Kokeessa varmennettiin kokelaiden osaaminen perustekniikassa, itsepuolustuksessa, ottelussa, liikesarjoissa ja murskauksessa.

Pelkkä käsien ja jalkojen heiluttelu ei kokeessa riittänyt. Koitoksessa kysyttiin tekniikoiden soveltamiskykyä ja kokelaiden kykyä viedä taekwondoa eteenpäin. Koe sisälsi muun muassa ohjaamista perustekniikkaosiossa. Koska dan-arvot vahvistava Kukkiwon ei painota dan-vaatimuksissa itsepuolustusta, tämä osio oli enemmänkin koulutustilaisuus.  Kilpailunomaisuutta toi ottelun kolmen erän mittainen rytistys ja tuomarointi. Liikesarjaosiossa vaadittavat poomsaet oli kaikki osattava, ei arvattava. Liikesarja- ja murskausosioita oli ihailemassa myös katsojia.

Kokeen vastaanotti HNMKY Taekwondon pääopettaja Elmer Nordberg, 4. dan. Tavoitteena oli luoda dan-koe, jonka sisältöön kokelaat voivat osin vaikuttaa. Värivöistä mustalle vyölle etenevä alkaa jo luoda itse taekwondoa ja tekemään siitä itsensä näköistä.

Alkujännityksestä huolimatta kokelaat pärjäsivät itsenäisissä tehtävissä hyvin ja pääsivät esittämään vahvuuksiaan. Henri-Mikaelin kehitys tekniikoissa ja ohjaustaidoissa erottui, niin kuin 2. danille kuuluukin. Ilmarin luovuus pääsi oikeuksiinsa niin ohjausmenetelmissä kuin tekniikoiden valinnassa. Samu-Pekan vahvuuksia oli tarkka ja järjestelmällinen tapa opettaa ja suorittaa.

Illalla tuoreita mustia vöitä juhlittiin Y-Loungessa HNMKY:n päämajan kerhotiloissa. Lämpimät onnittelut Henri-Mikaelille, Samu-Pekalle ja Ilmarille!