Olet täällä

15-vuotiaat tytöt päättivät kautensa SM-kultaan

13.05.2019

15-vuotiaat tytöt päättivät kautensa Tampereella menneenä viikonloppuna. Välierässä lauantaina vastaan asettui EBT, josta voitto lukemin 68-64. Finaalissa Namika pääsi haastamaan Helmi Basketin. Tiukan ottelun jälkeen HNMKY vei voiton pistein 73-65 ja voitti näin 15-vuotiaiden tyttöjen SM-kultaa.

 

Päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi viikonloppua seuraavasti:

Välierä VS EBT

"Aloitimme ottelun vahvasti, mutta ottelun edetessä EBT:n puolustus tiivistyi ja korintekomme vaikeutui. Loimme hyviä korintekopaikkoja, mutta meillä oli vaikea heittopäivä.

Pidimme ottelussa kuitenkin parempaa huolta pallosta kuin EBT, voitimme levypallotilastot ja viime minuuttien pelaaminen oli erittäin kypsää! 

Huikea ottelu, joka ratkesi pieniin viime hetken tilanteisiin. Saimme kaksi sivurajaa, joista Monna Julkunen sai pallon ja teki hyviä valintoja kuluttaesaan kelloa suojellessamme johtoasemaa."

 

Monna Julkunen 15pts/4reb

Olivia Takala 13pts/16reb

Wilma Tuomi 10pts/12reb

 

Finaali VS Helmi Basket

"Helmi aloitti vahvasti puolustaen ja pelasi fyysisesti irtopallotilanteissa. Menetimme 1. neljänneksellä pallon peräti 13 kertaa!

Nousimme suosta, kuten monta kertaa tämän kevään aikana. Pystyimme pitämään parempaa huolta pallosta, pelasimme kovempaa ja voitimme kaksinkamppailuja. Tänään meillä oli myös parempi heittopäivä kaaren takaa. Monna Julkunen pommitti kovia kolmen pisteen heittoja tärkeisiin kohtiin. Puolustuspelaamisemme oli ottelun edetessä tiiviimpää vaikkakin Helmen Essia Hurme 27 pisteellä tuntui olevan lähes pysäyttämätön. Loppuhetkillä Sara Blomqvist ja Sofie Erlund tekivät tärkeitä pisteitä onnistuen vapaaheittoviivalta ja ajamalla korille kovilla viimeistelyllä.

Joukkueemme uskoi koko ajan voittoon vaikeinakin hetkinä. Meillä oli kevään aikana monta kokemusta siitä kuinka kääntää otteluja tappioasemasta tiukkoihin voittolukemiin. 

Olen todella ylpeä koko joukkueesta. Meillä oli paras penkki ja parhaat fanit Tampereen Tammelassa. 

Pitkä kausi, paljon tapahtumia ja paljon työtä tämän suorituksen taustalla. Palkintona roikkuu kultainen mitali tehdystä työstä pelaajien kauloilla!"

 

Monna Julkunen 18pts/9reb

Sofie Erlund 17pts/12reb

Wilma Tuomi 10pts/3reb

 

 

Joukkue kaudella 2018-2019:

Takala Olivia

Korhonen Anna

Ratia Tilda

Välimaa Anna

Kotkaslahti Siiri

Julkunen Monna

Kuusela Moona

Vallila Riina

Erlund Sofie

Järvi Selma

Mäkinen Elvira

Kaisaniemi Amanda

Niinilampi Anitta

Solastie Hanna

Mäkinen Viivi

Tuomi Wilma

Blomqvist Sara

Rintakoski Pinja

 

Valmennus:

Teijo Sandvik

Emma Malm

Benjamin Jensen

Karri Kallela

 

 

Kuva: Harri Vallila