Olet täällä

Yökoris yhdistää luontevasti ihmiset, musiikin ja koripallon

04.06.2024

Yökoriksen kesäkausi on jo täydessä vauhdissa.

Yökoris yhdistää ihmiset eri kulttuuritaustoista, musiikin ja koripallon luontevasti ympäri vuoden järjestettävien tapahtumien avulla. Helsingin NMKY käynnisti yökoripallotoiminnan vuonna 1998, kun yhdistyksessä todettiin, että monilla maahanmuuttajanuorilla ei ollut juurikaan vapaa-ajan toimintaa. Vuotta myöhemmin Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus katsoi toiminnan niin merkittäväksi, että se tuli mukaan yhteistyökumppaniksi. Nykyään Yökoris-toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).  

Yökoris tarjoaa myös mahdollisuuden koriksen harrastamiselle joukkueessa. Yökoris Knights nuorten joukkueet on suunnattu 14-18-vuotiaille tytöille ja pojille, jotka haluavat treenata ja pelata ammattitaitoisen valmentajan opastuksella. Yökoris Knights mahdollistaa myös siirtymisen valtakunnallisiin sarjoihin ja suurempiin seurajoukkueisiin. Toiminnassa opetetaan koriksen lisäksi myös vastuunkantoa ja painotetaan elämäntaitojen opettelua. Yökoris Knightseissa pelaaminen on maksutonta ja se toimii Yökoriksen sekä Helsingin NMKY:n alla. Mukaan toimintaan voi liittyä missä vaiheessa tahansa ottamalla yhteyttä vastuuvalmentajaan.  

Tänä päivänä Yökoris järjestää vuosittain useita satoja tapahtumia, joihin osallistuu paljon nuoria. Vuonna 2023 Yökoriksen osallistujamäärä oli huikeat 4073 nuorta ja tapahtumia viime vuoden aikana ehdittiin järjestämään 504. Yökoriksen tapahtumiin voi osallistua kuka vain ja se on maksutonta. Tapahtumissa kuullaan musiikkia DJ:n soittamana, hengaillaan ja pelataan tietenkin korista. Talvisin toimintaa järjestetään nuorisotaloissa ja Liikuntamyllyssä ja kesäisin nautitaan ulkoilmasta muun muassa Hietsussa, jossa tämänkin kesän avaustapahtuma järjestetään 5.6.2024. Yökoris järjestää kesällä päivittäin ainakin kolme tapahtumaa riippuen säästä. 

Niklas Lalli on osallistunut Yökorikseen jo kuuden vuoden ajan ja vajaan vuoden hän on myös työskennellyt toiminnassa. Lalli on mukana järjestämässä Yökoriksen tapahtumia. 

“Yökoris on antanut minulle syyn lähteä ulos kotoa. Paljon positiivisia vaikutteita”, Lalli kertoo.  

Parasta Yökoriksessa Lallin mukaan on toiminnan monimuotoisuus. “Parasta on se, että ihan kaikki ovat mukana”. 

Yökorikseen voi osallistua kuka vain, koristaustaa ei tarvita. Tule mukaan hyvän mielen toimintaan ja tapaa uusia tyyppejä! Lisätietoja Yökoriksen sometileiltä, Helsingin NMKY:n yökoris.