Olet täällä

Namika Areena ja Pakilan koulu tiiviissä yhteistyössä

27.10.2023

Namika Areenalla on monipuoliset tilat erilaisten liikuntatuntien pitämiseen. Jokaiselle on jotakin ja kaikki pääsevät osallistumaan omien kykyjensä mukaan. 

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama urheiluareena Pakilassa. Namika Areena valmistui syyskuussa. Iltapäivisin ja iltaisin areenalla treenaa Helsingin NMKY:n urheilun toimiala, mutta päivisin sitä hyödyntää Pakilan koulujen 770 oppilasta. Pakilan koululle uudet tilat tulivat todella tarpeeseen. 

- Neljän vuoden ulkoliikunnan jälkeen on ihan mahtavaa päästä tänne sisäliikkumaan. Meiltä on jäänyt opetussuunnitelmasta pitämättä aiheita, kun ei olla päästy sisälle (liikkumaan), iloitsee Pakilan peruskoulun liikunnanopettaja Susanna Länsiluoto

Länsiluodon mukaan vielä on hieman säätämistä, ennen kuin päästään kiinni normaaliin arkeen, mutta osa oppilaista on päässyt jo kokeilemaan uusia tiloja liikuntatunneilla.  

- Tänäänkin, kun mentiin tuohon areenakentälle, niin oppilaat olivat vain että: “vau, voidaanks jäädä tähän areenakentälle”, Länsiluoto kuvailee oppilaiden innostusta uusia tiloja kohtaan.

Namika Areenalla on monipuoliset tilat erilaisten liikuntatuntien pitämiseen. Jokaiselle on jotakin ja kaikki pääsevät osallistumaan omien kykyjensä mukaan. 

- Ollaan myös pystytty jakamaan ryhmää, kun kaikki eivät pysty erilaisten vammojen takia osallistumaan samalla tavalla, niin osa on päässyt kuntosalille, kertoo toinen Pakilan peruskoulun liikunnanopettaja, Aleksi Fredriksson

Myös Namika Areena hyötyy siitä, että koulu käyttää areenaa päivisin. Helsingin NMKY:n pääsihteeri, Olli Joensuu, pitää erittäin hyvänä asiana sitä, että tiloille on käyttöä myös päivisin.  

Sen lisäksi, että Namika Areena hyötyy rahallisesti Pakilan peruskoulusta, Joensuu on toiveikas uusien harrastajien suhteen. 

- Meillä on aina ollut Pakilan alueella semmoinen merkittävä rooli, eli Pakilassa Namika on aina ollut tosi kova juttu, niin kyllähän tämä (Namika Areena) jatkaa sitä pitkää perinnettä. Pakilassa on tosi paljon korisharrastajia, niin ehkä me saamme lisää harrastajia myös sieltä koulun kautta, Joensuu pohtii. 

Helsingin NMKY ja Pakilan peruskoulu tekevät yhteistyötä Namika Areenan suhteen. Lisäksi liikunnanopettajilla ja Helsingin NMKY:n työntekijöillä on yhteiset taukotilat, joissa varmasti syntyy kohtaamisia.  

- Koululla on ne tietyt tilat käytössä aina, joka arkipäivä, tiettyinä aikoina, mutta varmaan koulun erilaisia tapahtumia ja juhlia voidaan järjestää sovitusti areenalla, Joensuu täydentää. 

Kaiken kaikkiaan Helsingin NMKY on iloinen yhteistyöstä Pakilan peruskoulun kanssa ja toivoo tilojen tulevan käyttöön liikuntatunneilla.