Olet täällä

Namikakasvatti Hanno Möttölä valittiin Utahin yliopiston Hall of Fameen

27.09.2023

Utahin yliopisto nimesi uusia nimiä Hall of Fameen 22. syyskuuta järjestetyssä juhlatilaisuudessa. Hanno Möttölä, namikakasvatti ja suomalaisen koripallon uranuurtaja oli yksi uusista lisäyksistä Utah Athleticsin Hall of Fameen. Möttölä pelasi Utahin joukkueessa vuosina 1996–2000, jonka jälkeen Möttölä siirtyi ensimmäisenä suomalaisena NBA:han Atlanta Hawksiin vuonna 2000. Utahin yliopistojoukkueessa Hanno Möttölä on kaikkien aikojen 17. eniten pisteitä heittänyt pelaaja.

NBA:n lisäksi Möttölä on niittänyt mainetta Euroopassa pelaten lukuisissa Euroliiga- ja Eurocup-joukkueissa. Susijengin kapteeninakin Möttölä ehti pelata kokonaiset 15 vuotta. Peliuran jälkeen Möttölä on siirtynyt valmentamaan Suomen koripallomaajoukkuetta sekä HBA Märskyä (Helsinki Basketball Academy).

Hanno Möttölä on tuttu nimi Helsingin Namikalla myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukevan Hanno Möttölä rahaston kautta. Rahasto tukee lapsia ja nuoria sosiaalisin ja taloudellisin perustein sekä jakaa apurahoja potentiaaliin ja lahjakkuuteen perustuen.   

 

Helsingin NMKY onnittelee Hannoa hienosta kunnianosoituksesta!

 

Kuva: University of Utah Men's Basketball Facebook