Olet täällä

LEIRI-INFOA

LEIRIEN OHJELMA

Helsingin NMKY on järjestänyt leirejä Pellin leirikeskuksessa jo 50 vuoden ajan! Leireillä tehdään paljon kaikenlaista: Pelaillaan ulkona ja sisällä, urheillaan, saunotaan, askarrellaan, piirrellään, leikitään, ollaan mukana hartauksissa ym. Toiminta tapahtuu koko porukalla, ryhmittäin, pareittain tilanteesta ja toiminnasta riippuen. Sisätiloina käytössä on päärakennus sekä sivurakennus, ulkona esimerkiksi lato ja riihi. Ruokailu tapahtuu päärakennuksessa sijaitsevassa ruokalassa. Leirien aikana leiritunnelmia päivitetään Facebookissa “Hnmky Pellin leirikeskus” -sivulle.

Leirit järjestetään viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia noudattaen. Lisätietoa leirikäytänteistä vuonna 2020 löydät alta olevasta liitteestä.

LEIRILÄISET

Leirille mahtuu mukaan 40 leiriläistä. Leiritavaroiden ja vaatteiden lisäksi ota mukaan reipasta leirimieltä!

Leirit on suunnattu erityisesti pääkaupunkiseutulaisille lapsille ja nuorille, ja saamme toiminta-avustusta heille tarkoitettuun toimintaan. Mikäli leiriläisen kotipaikkakunta on pääkaupunkiseudun ulkopuolella, on leirihinta määritetty erikseen.

Huomioittehan, ettei leirille ole varattu ylimääräisiä avustajaresursseja. Mikäli leiriläisellä on oma avustaja, olettehan yhteydessä järjestäjään sähköpostitse etukäteen. 

OHJAAJAT

Leirillä on keskimäärin kahdeksan ammattitaitoista ohjaajaa. Puolet heistä on Helsingin NMKY:n nuorisotyöntekijöitä, puolet koulutettuja isosia (iältään 15-19 v.)

LEIRIPAIKKA

Pellin leirikeskus sijaitsee Karjalohjalla, Lohjanjärven rannalla noin 70 km päässä Helsingistä. Leirikeskukseen matkataan reilun tunnin verran linja-autolla ja yhteiskuljetukset lähtevät Helsingin Kaisaniemestä.  Leireillä toimintaa järjestetään niin sisätiloissa päärakennuksessa kuin sivurakennuksessakin, erilaisissa ulkorakennuksissa sekä ulkona. Leiripaikkaan voit tutustua täällä.

MAJOITUS

Kesäleireillä majoitus tapahtuu teltoissa, leirikeskuksen piha-alueella. Voit ottaa mukaan oman teltan vaikka kaverin kanssa. Jos sinulla ei ole telttaa, sellaisen saa Helsingin NMKY:ltä lainaan! Telttatarpeesta voi ilmoittaa etukäteen leirin vastaavalle ohjaajalle, jonka yhteystiedot saat tietää leirikirjeestä. Alkukesän kylminä öinä tarvittaessa voidaan majoittua sisätiloissa. Päätöksen mahdollisesta sisämajoituksesta tekevät ohjaajat paikan päällä. Wc- ja peseytysmistilat sijaitsevat pää- ja sivurakennuksissa. Lisäksi käytössä on rantasauna.

Muina vuodenaikoina sekä erikseen mainituilla leireillä leiriläiset majoittuvat sisällä, päärakennuksessa neljän hengen huoneissa. Tuolloin mukaan tarvitsee omat lakanat.

RUOKAILU

Leirillä syödään aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruokailu tapahtuu päärakennuksessa sijaitsevassa ruokalassa ja maittava leiriruoka valmistetaan leirikeskuksen omassa keittiössä. Pellin leireillä herkkuja voi ostaa leirin kioskista kerran päivässä.

TUKEA LEIRIIN?

Ensisijaisesti leirimaksuun voi kysyä tukea oman kunnan sosiaalitoimesta.

LEIRIKIRJE

Ennen leiriä lähetään leiriläisille kirje, jossa kerrotaan kaikki tarpeellinen leiristä, pakkaamisen avuksi on ohessa myös leiritarvikelistan. Mukana  tulee myös leirikysely palautettavaksi leirille tullessa. Leirikirjeet lähetetään noin kaksi viikkoa ennen leiriä.

LEIRIVARUSTEET

Leirikohtainen varustelista lähetetään osallistujille leirikirjeen yhteydessä noin kaksi viikkoa ennen leiriä. Muistattehan nimetä kaikki leirille lähtevät varusteet ja vaatteet! Leiriläisten ja vanhempien kannattaa pakata varusteet yhdessä, jotta leiriläinen tietää mitä hänellä on mukana. Leirien löytötavaroita voi tiedustella toimistolta leirikirjeessä lukevien ajankohtien mukaisesti. Saat vinkkiä, mitä kaikkea leirille yleensä tulee ottaa mukaan alla olevasta linkistä:

ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT

Leireille ilmoittaudutaan internetin kautta ja ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään ruoka-ainerajoitukset sekä terveydelliset tiedot. Samalla tulee ilmoittaa erityistä huomita vaativista asioista ja muista asioista, joista ohjaajien tulisi tietää. Tällaisia ovat mm. sairaudet, ylivilkkaus, oppimisvaikeudet yms., jotka voivat vaikuttaa leiriohjelmaan ja leiriläisten turvallisuuteen. Turvallisuussyistä erityistarpeita omaavan tai arjessa avustajaa tarvitsevan leiriläisen osallistumisesta tulee sopia järjestäjän kanssa etukäteen ennen ilmoittautumista.

Lisätietoja leiristä saa leiritoimistolta sähköpostitse. Leirikirjeestä löydätte leirin vastaavan ohjaajan tiedot sekä leirillä käytössä olevan leiripuhelinnumeron. Huomioittehan, että leirityöntekijät vastaavat sähköpostitiedusteluihin kesällä leirien ja lomien aikana harvemmin, joten otattehan ajoissa yhteyttä, mikäli jokin asia mietityttää!

5598

LEIRILASKUTUS

Leirilasku lähetetään sähköpostitse. Laskun maksuaika on kaksi viikkoa, jonka jälkeen lähetämme muistutuksen laskusta. Tämän jälkeen maksuhuomautuksen ja perinnän hoitaa Duetto Group. HUOM! Laskun maksamattajättäminen ei tarkoita leirin perumista, vaan leiri tulee perua sähköpostitse (leirit(a)hnmky.fi). Maksuaikaa voi pidentää ottamalla yhteyttä laskutukseen.

Maksetun leiripaikan voi perua maksutta ilmoittautumisen yhteydessä annetuun päivämäärään asti. Tämän jälkeen tulevissa peruutuksissa leirimaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Laskun maksamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi.