Olet täällä

LEIRI-INFOA

OHJEITA ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Näytä lisää...

Ilmoittautuminen leireille 

Ilmoittautumisessa olemme siirtyneet myClub-ilmoittautumisjärjestelmään. Ilmoittautuessa luodaan myClub-käyttäjätunnus sekä jäsentili, mikäli sitä ei ennestään ole. myClub-järjestelmässä jäsentilillä tarkoitetaan osallistujan eli leiriläisen esitäytettyjä yhteystietoja.  

Järjestelmä lähettää sähköpostivarmistusviestin heti ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Voit myös tarkistaa ilmoittautumistilanteen myClubista. Tarvittaessa lisätietoja ilmoittautumisesta on saatavilla sähköpostitse leiritoimistostamme leirit(a)hnmky.fi

myClub löytyy myös mobiilisovelluksena. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Kuten internetselaimen kautta toimiessa, myClub-sovelluksen kautta on mahdollista ilmoittautua leireille, päivittää jäsentietoja sekä tarkistaa avoimet laskut. 

 

Ohjeet MyClub-tunnusten luomiseen ja osallistujien rekisteröintiin:

Noudata seuraavia vaiheita: 
1. Klikkaa ’ilmoittaudu’ painiketta oikeasta yläkulmasta. 
2. Anna sähköpostiosoite, joka toimii osallistujien tilin pääsääntöisenä hallinnoijana. Samalla tilillä voi hallinnoida useamman leiriläisen osallistumista. 
3. Tämän jälkeen kysytään omaa ikäryhmää, valitaan ”olen 13-vuotias tai yli”. Huoltaja täyttää sarakkeeseen oman nimensä ja antaa salasanan tilille. Hyväksy käyttöehdot ja tietosuojaseloste. 
4. Rekisteröi uusi jäsentili. Jäsentili merkitsee leiriläistä. Täytä leiriläisen tiedot, jonka haluat ilmoittaa tulevaisuudessa leirille MyClubin kautta. Huoltajan tiedot ja yhteystiedot ovat alempana. 
5. Paina ’seuraava’ ja sen jälkeen vahvista.
6. Jos haluat luoda toisellekin osallistujalle etukäteen jäsentilin, esimerkiksi leiriläisen sisarukselle, paina seuraavaksi ’ilmoita toinen jäsen’ ja täytä tiedot samaan tapaan kuin aikaisemmin. Löydät ’ilmoita toinen jäsen’ painikkeen myös tapahtumakuvauksen alta ollessasi kirjautuneena sisään. 
7. Saat vahvistusviestin sähköpostiin ilmoittautumisen jälkeen.
 
Tästä ohjevideosta voit katsoa vielä miten rekisteröityminen toimii.  
 
 
Mahdolliset ongelmatilanteet rekisteröitymisessä: 

Järjestelmä sanoo "Sinulla on jo myClub-tunnus. Ole hyvä ja kirjaudu sisään". Tässä yleisimpiä syitä ja ratkaisuja ongelmaan: 

- Jäsen on joskus ilmoittautunut tai saanut laskun myClubin kautta (esim. Helsingin NMKY:n iltapäiväkerholaiset ja riparilaiset). Tällöin järjestelmä saattaa sanoa "Sinulla on jo myClub-tunnus. Ole hyvä ja kirjaudu sisään." Paina "Salasana unohtunut", jolloin sähköpostiosoitteeseen lähetetään PIN-koodi. Syötä koodi ja uusi salasana lomakkeen kenttiin. 

- Leiriläisellä on jo jäsentili, mutta eri huoltajan tiedoilla. Ilmoittautuminen onnistuu sen huoltajan sähköpostiosoitteella, joka rekisteristä jo löytyy. Huoltaja voi myös kirjautumalla järjestelmään jakaa oikeudet toiselle käyttäjälle. Jaa oikeudet valitsemalla ’omat tiedot’ jäsentilin alavalikosta, menemällä välilehdelle ’käyttäjät’ ja valitsemalla ’kutsu uusi henkilö käyttämään jäsentiliä’. Lisää sitten toisen huoltajan sähköpostiosoite. 

- Mikäli leiriläisellä on jo jäsentili Helsingin NMKY:llä (iltapäiväkerhot, leirit, musiikkiopisto), mutta et pääse hallinnoimaan sitä, voi olla ettei jäsentiliä ole liitetty myClub-tunnukseesi. Toimi seuraavasti:

 1. Tarkista, että olet kirjautunut myClub-tunnuksellasi (osoitteessa id.myclub.fi).
 2. Valitse seura, jossa sinulla on jäsentili ja jonka haluat liittää myClub-tunnuksellesi.
 3. Mene seurasi myClub-sisäänkirjautumissivulle.
 4. Klikkaa Ota jäsentili käyttöön.
 5. Syötä sähköpostiosoite, joka esiintyy liitettävässä seuran jäsentilissä ja klikkaa Seuraava.
  • Sähköpostiosoitteeseen toimitetaan kutsu hallinnoida seurassa olevia jäsentilejä
  • Jäsentilin hallinnointikutsu lähetetään erikseen jokaisen jäsentilin osalta, joissa syöttämäsi sähköpostiosoite esiintyy jäsenen tai huoltajien sähköpostiosoitekentässä
  • Jos sähköpostiosoitetta ei löydy jäsentilistä, ota yhteyttä leiritoimistoon
 6. Avaa sähköpostisi ja klikkaa Hyväksy kutsu liittääksesi kyseinen jäsentili myClub-tunnuksellesi.
 7. myClub -avautuu Jäsentilin liittäminen käyttäjätiliin -näkymään.
 8. Liitä jäsentili klikkaamalla Hyväksy.
  • Jäsentili on nyt liitetty myClub-tunnukseen ja voit jatkaa myClubin käyttöä.

- Tarvittaessa, ole yhteydessä leiritoimistoon (leirit(a)hnmky.fi), niin autamme ilmoittautumisen kanssa

LEIRIEN OHJELMA

Helsingin NMKY on järjestänyt leirejä Pellin leirikeskuksessa jo 50 vuoden ajan! Leireillä tehdään paljon kaikenlaista: Pelaillaan ulkona ja sisällä, urheillaan, saunotaan, askarrellaan, piirrellään, leikitään, ollaan mukana hartauksissa ym. Toiminta tapahtuu koko porukalla, ryhmittäin, pareittain tilanteesta ja toiminnasta riippuen. Sisätiloina käytössä on päärakennus sekä sivurakennus, ulkona esimerkiksi lato ja riihi. Ruokailu tapahtuu päärakennuksessa sijaitsevassa ruokalassa. Leirien aikana leiritunnelmia päivitetään Facebookissa “Hnmky Pellin leirikeskus” -sivulle.

Leirit järjestetään viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia noudattaen.

LEIRILÄISET

Leirille mahtuu mukaan 40 leiriläistä. Leiritavaroiden ja vaatteiden lisäksi ota mukaan reipasta leirimieltä!

Leirit on suunnattu erityisesti pääkaupunkiseutulaisille lapsille ja nuorille, ja saamme toiminta-avustusta heille tarkoitettuun toimintaan. Mikäli leiriläisen kotipaikkakunta on pääkaupunkiseudun ulkopuolella, on leirihinta määritetty erikseen.

Huomioittehan, ettei leirille ole varattu ylimääräisiä avustajaresursseja. Mikäli leiriläisellä on oma avustaja, olettehan yhteydessä järjestäjään sähköpostitse etukäteen. 

OHJAAJAT

Leirillä on keskimäärin kahdeksan ammattitaitoista ohjaajaa. Puolet heistä on Helsingin NMKY:n nuorisotyöntekijöitä, puolet koulutettuja isosia (iältään 15-19 v.)

LEIRIPAIKKA

Pellin leirikeskus sijaitsee Karjalohjalla, Lohjanjärven rannalla noin 70 km päässä Helsingistä. Leirikeskukseen matkataan reilun tunnin verran linja-autolla ja yhteiskuljetukset lähtevät Helsingin Kaisaniemestä.  Leireillä toimintaa järjestetään niin sisätiloissa päärakennuksessa kuin sivurakennuksessakin, erilaisissa ulkorakennuksissa sekä ulkona. Leiripaikkaan voit tutustua täällä.

MAJOITUS

Kesäleireillä majoitus tapahtuu teltoissa, leirikeskuksen piha-alueella. Voit ottaa mukaan oman teltan vaikka kaverin kanssa. Jos sinulla ei ole telttaa, sellaisen saa Helsingin NMKY:ltä lainaan! Telttatarpeesta voi ilmoittaa etukäteen leirin vastaavalle ohjaajalle, jonka yhteystiedot saat tietää leirikirjeestä. Alkukesän kylminä öinä tarvittaessa voidaan majoittua sisätiloissa. Päätöksen mahdollisesta sisämajoituksesta tekevät ohjaajat paikan päällä. Wc- ja peseytysmistilat sijaitsevat pää- ja sivurakennuksissa. Lisäksi käytössä on rantasauna.

Muina vuodenaikoina sekä erikseen mainituilla leireillä leiriläiset majoittuvat sisällä, päärakennuksessa neljän hengen huoneissa. Tuolloin mukaan tarvitsee omat lakanat.

RUOKAILU

Leirillä syödään aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruokailu tapahtuu päärakennuksessa sijaitsevassa ruokalassa ja maittava leiriruoka valmistetaan leirikeskuksen omassa keittiössä. Pellin leireillä herkkuja voi ostaa leirin kioskista kerran päivässä.

TUKEA LEIRIIN?

Ensisijaisesti leirimaksuun voi kysyä tukea oman kunnan sosiaalitoimesta.

LEIRIKIRJE

Ennen leiriä lähetään leiriläisille kirje, jossa kerrotaan kaikki tarpeellinen leiristä, pakkaamisen avuksi on ohessa myös leiritarvikelistan. Mukana  tulee myös leirikysely palautettavaksi leirille tullessa. Leirikirjeet lähetetään noin kaksi viikkoa ennen leiriä.

LEIRIVARUSTEET

Leirikohtainen varustelista lähetetään osallistujille leirikirjeen yhteydessä noin kaksi viikkoa ennen leiriä. Muistattehan nimetä kaikki leirille lähtevät varusteet ja vaatteet! Leiriläisten ja vanhempien kannattaa pakata varusteet yhdessä, jotta leiriläinen tietää mitä hänellä on mukana. Leirien löytötavaroita voi tiedustella toimistolta leirikirjeessä lukevien ajankohtien mukaisesti. Saat vinkkiä, mitä kaikkea leirille yleensä tulee ottaa mukaan alla olevasta linkistä:

ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT

Leireille ilmoittaudutaan sähköisesti ja ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään ruoka-ainerajoitukset sekä terveydelliset tiedot. Samalla tulee ilmoittaa erityistä huomita vaativista asioista ja muista asioista, joista ohjaajien tulisi tietää. Tällaisia ovat mm. sairaudet, ylivilkkaus, oppimisvaikeudet yms., jotka voivat vaikuttaa leiriohjelmaan ja leiriläisten turvallisuuteen. Turvallisuussyistä erityistarpeita omaavan tai arjessa avustajaa tarvitsevan leiriläisen osallistumisesta tulee sopia järjestäjän kanssa etukäteen ennen ilmoittautumista.

Lisätietoja leiristä saa leiritoimistolta sähköpostitse. Leirikirjeestä löydätte leirin vastaavan ohjaajan tiedot sekä leirillä käytössä olevan leiripuhelinnumeron. Huomioittehan, että leirityöntekijät vastaavat sähköpostitiedusteluihin kesällä leirien ja lomien aikana harvemmin, joten otattehan ajoissa yhteyttä, mikäli jokin asia mietityttää!

5598

LEIRILASKUTUS

Leirilasku lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä. Laskun maksuaika on kaksi viikkoa, jonka jälkeen lähetämme muistutuksen laskusta. Tämän jälkeen maksuhuomautuksen ja perinnän hoitaa Visma. HUOM! Laskun maksamattajättäminen ei tarkoita leirin perumista, vaan leiri tulee perua sähköpostitse (leirit(a)hnmky.fi). Maksuaikaa voi pidentää ottamalla yhteyttä laskutukseen.

Maksetun leiripaikan voi perua maksutta ilmoittautumisen yhteydessä annetuun päivämäärään asti. Tämän jälkeen tulevissa peruutuksissa leirimaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Laskun maksamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi.