Olet täällä

KERHOT

Kerhot tarjoavat monipuolisesti tekemistä eri ikäisille lapsille ja nuorille eri puolilla Helsinkiä! Kerhot ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla myös kesken kauden. Kerhoihin ilmoittaudutaan suoraan kerhossa. Mukaan tarvitset vain nimesi, osoitteesi sekä huoltajan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Avoimet kerhovuorot löydät alempaa.

Mistä Helsingin NMKY:n kerhotoiminnasta on kyse:

Kerhot ovat kaikille avoimia ja pääsääntöisesti maksuttomia. Avoimiin kerhoihin ilmoittaudutaan tulemalla kerhoon paikan päälle ja ilmoittautumalla kerhosihteerille. Kerhosihteeri ottaa kerholaisen nimen, osoitteen, syntymäajan, huoltajan puhelinnumeron sekä sähköpostiosoitteen ja ohjaa mukaan toimintaan. Kerhomainoksessaa mainitaan, minkä ikäisille kerhoryhmä on suunnattu, toimintaa järjestetään eri ikäryhmissä 7-29- vuotiaille. Kerhotoimintaan osallistumiseen ei tarvitse mitään erillisiä välineitä. Sähly-, liikunta- ja palloilukerhoihin kerholainen voi ottaa oman mailan mukaan, mutta välineitä saa lainaan myös kerhosta.

Mitä erilaisia kerhoja voi olla muun muassa tarjolla ja mitä niissä tehdään:

Liikunnalliset kerhot tarjoavat lapsille liikkumisen iloa hauskalla tavalla. Tutun ohjaajan seurassa lapset oppivat leikkien ja pelien avulla reilun pelin sääntöjä sekä kaveruutta. Erilaiset hipat ja pallopelit ovat liikuntakerhojen suosiossa ja kerho-ohjelma suunnitellaan lasten toiveiden mukaan. Kerhoihin ei tarvitse mukaan omaa mailaa ja palloa, vaan välineet voi lainata kerhosta.

Kokkikerhoihin on sisältyy ruoan tekemisen ohella välineiden oikeanlaisen ja turvallisen käsittelyn ohjausta. Kerhokertojen sisältö on suunniteltu yhdessä lasten kanssa. Jokaisen kerhokerran päätteeksi siivotaan omat jäljet ja nautitaan itse tehdyistä herkuista. Kokkikerhoihin on usein rajoitettu osallistujamäärä, jotta jokainen pääsee varmasti kokkailemaan.

Näytelmäkerhossa kerholaiset valmistelevat ja suunnittelevat oman näytelmän ja harjoittelevat sitä ohjaajiensa avustuksella. Kerhossa lapsia kannustetaan luovuuteen erilaisilla improvisaatioharjoituksilla ja leikeillä. Kerhokauden aikana tutustutaan myös erilaisiin näytelmälajeihin ja opetellaan havaitsemaan ja ilmaisemaan omia tunteita. Kausien päätteeksi itse valmisteltu näytelmä esitetään vanhemmille ja ystäville.

Taidekerhoissa kerholaiset pääsevät kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja menetelmiä maalaamisesta saven muotoiluun ja kynttilän valamiseen. Kerhokerrrat suunnitellaan yhdessä kerholaisten kanssa, vuodenaikoja mukaillen.

KERHOT 2019-2020

Nämä kerhot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, eli mukaan voi tulla ympäri vuoden! Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä kerhossa. Kerhoja ei ole koulujen loma-aikoina! Kerhotoimintaa järjestetään ikäryhmittäin 7-14 -vuotiaille varhaisnuorille ja 15-29 -vuotiaille nuorille. Kerhot alkavat pääosin syyskuussa, lisätietoa syyskauden kerhoista päivittyy näille sivuille!

HUOM! KERHOTOIMINTA TAUOLLA 12.3. ALKAEN!

Yhdistyksen tarjoamaa, netissä tapahtuvaa etä-toimintaa voit löytää ig:stä seuraamalla hnmky_yline, 09hhr, yokorisknights ja puistolannuta. Livelähetysten lisäksi yli 15 -vuotiaille suunnattu Y-line järjestää toimintaa Discordissa 3 x viikossa.

Toiminnan ollessa tauolla voit myös tehdä kerhoista tuttuja asioita kotona! Kokoamme sivuille toimintaideoita kerholaisille, toivottavasti niistä on iloa!

Kerhot ja aikataulut

Näytä lisää...

Helsingin NMKY, Kaisaniemenkatu 8 (katutason tila)

Peli- ja toimintakerho (12-14 -v.)                ma 17.00-19.00

YMCA-klubi yli 15-vuotiaille                        keskiviikkoisin

Kick’n’chill nuorille                                     lauantaisin

Y-line (keskusteluilltat)                              lisätietoja täältä

Laakavuoren korttelitalo, Jänkäpolku 1

Knights-koriskerhot nuorille (tytöt)             ti klo 17-18.30

Knights-koriskerhot nuorille (pojat)            ti klo 18.30-20

Latokartanon koulu, Leskirouva Freytaginkuja 9

Liikuntakerho 1.-3.lk                                 ma 17.00-18.00

Liikuntakerho 4.-6.lk                                 ma 18.00-19.00

Liikuntakerho ala-asteikäisille pojille           to 17.00-18.00

Liikuntakerho ala-asteikäisille tytöille          to 18.00-19.00

Puistolan peruskoulu, Koudantie 2

Lisätietoja Nutan työntekijöiltä

Puistopolun peruskoulu, Punakiventie 4

Liikuntakerho 1.-3. lk                                ti 17.00-18.00

Liikuntakerho 4.-6.lk                                 ti 18.00-19.00

Toimintakeskus Luuppi, Ostostie 4 

Nuorten skeittivuoro                                  ti 12.00-14.00

EasySport skeittaus                                   ti 14.00-16.00