Olet täällä

KERHOT

Kerhot tarjoavat monipuolisesti tekemistä eri ikäisille lapsille ja nuorille eri puolilla Helsinkiä! Kerhot ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla myös kesken kauden. Kerhoihin ilmoittaudutaan suoraan kerhossa. Mukaan tarvitset vain nimesi, osoitteesi sekä huoltajan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Avoimet kerhovuorot löydät alempaa.

Mistä Helsingin NMKY:n kerhotoiminnasta on kyse:

Kerhot ovat kaikille avoimia ja pääsääntöisesti maksuttomia. Avoimiin kerhoihin ilmoittaudutaan tulemalla kerhoon paikan päälle ja ilmoittautumalla kerhosihteerille. Kerhosihteeri ottaa kerholaisen nimen, osoitteen, syntymäajan, huoltajan puhelinnumeron sekä sähköpostiosoitteen ja ohjaa mukaan toimintaan. Kerhomainoksessaa mainitaan, minkä ikäisille kerhoryhmä on suunnattu, toimintaa järjestetään eri ikäryhmissä 7-29- vuotiaille. Kerhotoimintaan osallistumiseen ei tarvitse mitään erillisiä välineitä.

Huomioithan, että syksyllä 2020 kerhovuorojen osallistujamäärissä voi olla rajoituksia, jotka vaihtelevat kerhotilan mukaan.

Mitä erilaisia kerhoja voi olla muun muassa tarjolla ja mitä niissä tehdään:

Liikunnalliset kerhot tarjoavat lapsille ja nuorille liikkumisen iloa hauskalla tavalla. Liikunalliset kerhot voivat olla joko lajin mukaan teemoitettuja tai niissä voidaan tehdä monipuolisesti erilaista liikunnallista toimintaa. Tutun ohjaajan seurassa osallistujat oppivat leikkien ja pelien avulla reilun pelin sääntöjä sekä kaveruutta. Erilaiset hipat ja pallopelit ovat erityisesti lasten liikuntakerhojen suosiossa ja kerho-ohjelma suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan. Kerhoihin ei tarvitse mukaan omaa mailaa ja palloa, vaan välineet voi lainata kerhosta.

Kokkikerhoihin on sisältyy ruoan tekemisen ohella välineiden oikeanlaisen ja turvallisen käsittelyn ohjausta. Kerhokertojen sisältö on suunniteltu yhdessä lasten kanssa. Jokaisen kerhokerran päätteeksi siivotaan omat jäljet ja nautitaan itse tehdyistä herkuista. Kokkikerhoihin on usein rajoitettu osallistujamäärä, jotta jokainen pääsee varmasti kokkailemaan.

Näytelmäkerhossa kerholaiset valmistelevat ja suunnittelevat oman näytelmän ja harjoittelevat sitä ohjaajiensa avustuksella. Kerhossa lapsia kannustetaan luovuuteen erilaisilla improvisaatioharjoituksilla ja leikeillä. Kerhokauden aikana tutustutaan myös erilaisiin näytelmälajeihin ja opetellaan havaitsemaan ja ilmaisemaan omia tunteita. Kausien päätteeksi itse valmisteltu näytelmä esitetään vanhemmille ja ystäville.

Pelikerhoissa pelaillaan yhdessä erilaisia lautapelejä. Kerhossa on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia pelejä, mutta voit ottaa mukaan myös oman suosikkipelisi.

Monitoimikerhoissa monipuolinen toiminta suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Toiminta voi olla pelailua, hengailua, kokkailua, retkiä, taiteilua tai ihan mitä vaan yhdessä keksitään.

KERHOT 2020-2021

Nämä kerhot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, eli mukaan voi tulla ympäri vuoden! Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä kerhossa. Kerhoja ei ole koulujen loma-aikoina! Kerhotoimintaa järjestetään ikäryhmittäin 7-14 -vuotiaille varhaisnuorille ja 15-29 -vuotiaille nuorille. Kerhot alkavat pääosin syyskuussa viikolla 37.

 

Kerhot ja aikataulut

Näytä lisää...

Helsingin NMKY, Kaisaniemenkatu 8 (katutason tila)

Peli- ja toimintakerho (12-14 -v.)               

YMCA-klubi yli 15-vuotiaille                        keskiviikkoisin

Kick’n’chill nuorille                                     lauantaisin

Y-line (keskusteluilltat)                              lisätietoja täältä

Laakavuoren korttelitalo, Jänkäpolku 1

Knights-koriskerhot nuorille (tytöt)             ti klo 17-18.30

Knights-koriskerhot nuorille (pojat)            ti klo 18.30-20

Latokartanon koulu, Leskirouva Freytaginkuja 9

Tanssikerho pienet                                    ma 17.00-18.00

Tanssikerho isot                                        ma 18.00-19.00

Liikuntakerho 1.-3.lk                                 to 17.00-18.00

Liikuntakerho 4.-6.lk                                 to 18.00-19.00

 

Puistolan peruskoulu, Koudantie 2

Lisätietoja Nutan työntekijöiltä

Puistopolun peruskoulu, Punakiventie 4

Peruttu toistaiseksi!

Toimintakeskus Luuppi, Ostostie 4 

Nuorten skeittivuoro                                  ti 12.00-14.00

EasySport skeittaus                                   ti 14.00-16.00