Olet täällä

KAMPPAILU

AJANKOHTAISTA

Mustan vyön kokeista kaksi dan-arvoa ja seuran ensimmäinen poom-arvo

24.06.2021

Kesäkuun kolmantena viikonloppuna HNMKY Taekwondossa järjestettiin mustan vyön kokeet lauantaina Sofia ja Moritz Nurmelle (kuvassa) ja sunnuntaina Martti Outiselle. Martti saavutti 3. danin ja Moritz 1. danin. Sofiasta, 13, tuli puolestaan seuran ensimmäinen poom-arvon saanut taekwondon harrastaja. 

HNMKY Taekwondo perustettiin vuonna 2014 ja se käynnisti toimintansa vuoden 2015 alusta. Nuorelle seuralle ensimmäinen seuran oman kasvatin poom-arvo on tärkeä merkkipaalu. Alle 15-vuotiaille myönnetään poom-arvo, sitä vanhemmille dan-arvo. Ero näkyy myös vyön värityksessä: dan kantaa mustaa vyötä, poom puna-mustaa.

Sofia ja Moritz aloittivat taekwondon viisi vuotta sitten, kun Nurmen perheen isä ja ala-asteikäinen tytär löysivät yhteisen harrastuksen. Matkan varrella he ovat kannustaneet toisiaan harjoituksissa, vyökokeissa ja kilpailuissa.

Vyökokeet pitänyt seuran pääopettaja Elmer Nordberg on seurannut parivaljakon etenemistä alusta alkaen. "Tarina kertoo sitoutuneisuudesta, ahkeruudesta ja sinnikkyydestä."

Vähemmistöjen edustajat innostavat nuoria omilla uratarinoillaan Helsingin NMKY:n representaatiohankkeen seinällä

21.06.2021

Representaatiohanke päästää ääneen esimerkiksi Etelä-Afrikan, Yhdysvaltojen ja Suomen radioaalloilla kuullun media-ammattilaisen Amkelwa Kapasen, joka radiotyönsä lisäksi on osallistunut mm. Helsinki African Film Festivalille (HAFF). Festivaali toi laatuelokuvia Afrikasta Helsingin valkokankaille rikkoen kapeaa tarinaa, jota ulkopuoliset kertovat maanosasta ja sen ihmisistä. Hän on myös työskennellyt Etelä-Afrikasta adoptoitujen lasten ja heidän perheidensä kanssa auttaen lapsia oman identiteetin ja perinteen tavoittamisessa. Tässä työssään hän on fyysinen roolimalli ja vaikuttaa siihen, miten lapset kokevat afrikkalaiset juurensa ja oman afrikkalaisuutensa. Amkelwan menestykseen ei ole ollut oikoteitä: ”Kestää aikansa kasvattaa uudet juuret ja vielä kauemmin nähdä työnsä hedelmät.”

Helsingin NMKY on palkannut yli 200 nuorta kesätöihin

17.06.2021

Helsingin NMKY on palkannut tänä kesänä yli 200 nuorta kesätöihin. Kesätyöpaikkoja on laidasta laitaan, leiri- ja kerhotoiminnasta aina viestintään saakka. Noin puolet kesätyöpaikosta ovat Helsingin NMKY:n Osaamista tulevaisuuteen -hankkeessa, jossa nuorten työelämä- ja yrittäjyystaitoja vahvistetaan oikean työkokemuksen kautta. Päivittäin nuorten työtä ohjaavat työvalmentajat ja jokainen nuori saa nimetyn yksilövalmentajan, joka kartoittaa nuoren kokonaistilanteen, sopii nuoren kanssa tavoitteista ja auttaa, ohjaa sekä tukee nuorta tavoitteita kohti.

–Yhteistyötahojen avustuksella olemme koonneet kesälle todella upean ja ennennäkemättömän kokonaisuuden, jossa nuori voi olla arvokkaana osana yhteisöä, Helsingin NMKY:n kehitysjohtaja Ulla Huhtinen tähdentää.   

Vienna Open oli taekwondon liikesarjakilpailijoiden mitalisampo

14.06.2021

Itävallan liikesarjakilpailuihin 11.–13.6. osallistui HNMKY Taekwondosta peräti kymmenen kilpailijaa. Innostus siivitti: tuloksena oli kuusi mitalia, muita sijoituksia ja rutkasti kisakokemusta. Maineikas ja perinteinen Itävallan kilpailu järjestettiin tänä vuonna online-kilpailuna (Vienna International Open Poomsae Championships).

Harrastajasarjoissa saa itse valita esitettävät liikesarjansa. Itävallan kilpailuissa harrastajilla oli liikesarjojen valinnassa enemmän valinnanvaraa kuin aiemmissa kilpailuissa. Ilahdutti, että seuran kilpailijat valitsivat ennakkoluulottomasti myös korkeampia – ja samalla vaativampia – liikesarjoja esitettäväksi. Se mikä pisteissä saattoi tulla alas, kertyi kokemuksena tulevia kisoja ajatellen.

Kaksi pronssia taekwondon liikesarjakisoista

10.05.2021

HNMKY Taekwondon liikesarjakilpailijat toivat taas iloa kevääseen online-kilpailuissa. Tällä kertaa kisana oli tanskalaisten järjestämä Lentsin liikesarjakilpailu eli 4th Lents Taekwondo Worldwide Sports Online.

Seura pysyi mitalikannassa, kun Mikko Virta ja Lauri Rönkkö ottivat pronssia yli 17-vuotiaiden miesten harrastajasarjassa (sarja vyöarvoille 6.–3. kup). Online-kilpailumitali oli Mikolle jo kolmas ja Laurille toinen. Amanda Punkka sijoittui naisten vastaavassa sarjassa kuudenneksi. Sekä miesten että naisten sarjassa namikalaisilla oli suora finaali. Harrastajasarjoissa kilpailijat voivat valita esitettävät liikesarjansa itse.