You are here

Nuori2020- tapahtuma keräsi nuorisoalan työntekijät Tampereelle

27.01.2020

14.-16.1.2020 Tampere

Helsingin NMKY:n osallisuuden palveluiden työntekijöistä moni suuntasi Tampereelle kuun puolivälissä kouluttautumaan, verkostoitumaan ja nuuhkimaan nuorisotyön tuulia uudelle vuosikymmennelle.

Osa ryhmästämme oli myös tuottamassa päiville ohjelmaa osallistavan työpajan muodossa. MOK:n puolelta Erasmus Plus hankkeemme ICY (Intercultural Competence for Youth Workers) jakoi tuloksia inkluusiivisten harjoitteiden muodossa. Työpaja oli erittäin onnistunut, ja veti n. 50 tarkoitetun tilan lähes täyteen ja jouduimme jakatumaan osittain myös Tampere-talon käytävään kokeilemaan harjoitteita. Voit lukea lisää tästä hankkeesta täältä.

Erityisesti nuorten kanssa päivittäin toimivien mielestä NEET-nuorten tilanteeseen liittyvä ohjelma oli mielenkiintoista ja Islannin malli kiinnosti meitä kaikkia. Usealla luennolla kiinnitettiin huomioita siihen, että yksinäisyys on nuorten itsensä mielestä suurin syrjäytymisen syy. Joillakin nuorilla ei ole ollut arvostavia yhteisöjä koko elämän aikana, ja siksi on hienoa ja tärkeää, että meillä Helsingin NMKY:llä on nuorille mahdollisuuksia kokea turvallisia ja arvostavia yhteisöllisyyden kokemuksia, mm erilaiset liikunta-, kulttuuri- ja vertaisryhmät sekä nuorten illat. Oma työ tuntui entistäkin tärkeämmältä näiden päivien jälkeen. Keskustelut uusien ja vanhojen kollegoiden kanssa olivat kullanarvoisia ja toivat paljon tuoretta näkökulmaa ja otetta työskentelyyn.

Päivien ollessa Tampereella, saimme myös mahdollisuuden käydä vierailemassa Tampereen NMKY:n luona ja tutustumassa heidän paikalliseen toimintaansa. Namikalaisuus korostui päivien aikana varsin laajalti ja viimeisenä tapahtumapäivänä Suomen NMKY:n liitto piti paneelikeskustelun liittyen YK:n julkaisemaan "Nuoret, Rauha ja Turvallisuus"-päätöslauselmaan. Kaiken kaikkiaan, hieno aloitus vuoteen!