You are here

AJANKOHTAISTA

Aggrey Otim: Helsingin Namika on hyvä paikka nuorille, joilla elämä välillä tökkii

27.01.2023

Aggrey Otim on saanut tukea elämäänsä Helsingin NMKY:ltä. 

– Helsingin Namika on hyvä paikka nuorille, joilla elämä välillä tökkii eikä ole suuntaa elämässä, Otim sanoo.  

Aggrey Otim korostaa, että Namikan toiminnassa saa olla sellainen kuin on. 

- Namikalla on hyvä meininki. Täällä voi vapaasti olla sellainen, kuin haluaa olla. Namikalla on kaikille suunnattu polku johonkin suuntaan.  

Hän haluaakin nyt rohkaista myös muita mukaan toimintaan. 

- Rohkeasti vaan tänne, täällä kyllä autetaan sen mukaan kuin pystytään. 

Helsingin NMKY taistelee yksinäisyyttä, osattomuutta ja ulkopuolisuutta vastaan. Rinnalla kulkevan tuen, arvostavan ja kokonaisvaltaisuuden huomioivan kohtaamisen sekä monipuolisen ja turvallisen vertaistoiminnan avulla varmistamme, että jokainen voi tuntea olevansa arvokkaana osana yhteisöä. 

Mikäli Sinä tarvitset tukea elämääsi, aloita esimerkiksi klikkaamalla tätä linkkiä: Tukea nuorelle

 

Yhdeksän PM-mitalia HNMKY Taekwondon kisaajille

23.01.2023

Taekwondon Pohjoismaiden mestaruuksista kisattiin 21.-22. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Suomalaisten yhteisjoukkue Team Finland nappasi parhaan joukkueen palkinnon sekä ottelussa että liikesarjoissa. Kortensa kekoon kantoivat Team Finlandin riveissä kilpailleet namikalaiset. HNMKY Taekwondon urheilijat saavuttivat kolme ottelun ja kuusi liikesarjojen PM-mitalia.

Liikesarjoissa seuraan leivottiin kaksi Pohjoismaiden mestaria. Sirpa Huuskonen otti kultaa alle 65-vuotiaissa naisissa ja Mimi Miettinen kadettityttöjen triossa.

Frans Frangén saavutti PM-hopeaa junioripoikien triossa. Satu Ritari ja Antti Vehman nappasivat PM-pronssin alle 50-vuotiaiden yksilösarjoissaan, ja Elmer Nordberg, Mikko Virta ja Antti yli 30-vuotiaiden miesten ryhmissä.

PM-kisoissa liikesarjakilpailijoita riitti useammassa sarjassa karsintakierroksille asti. Mimillä oli tiukka taisto yksilösarjassa, jossa oli yhteensä 14 kisaajaa. Semifinaalin jälkeen hän oli kolmantena mutta finaalissa viides jääden pronssimitaleista muutaman sadasosapisteen päähän.

Talvileirien ilmoittautuminen vauhdissa!

18.01.2023

Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa koululaisten talvilomaviikolla (vk 8, ma 20.2.-pe 24.2.)! Loma-aikojen leirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-14 -vuotiaille koululaisille.

Pellin leirikeskuksessa Karjalohjalla järjestettävän Pellin talvileirin lisäksi on tarjolla monipuolisia päiväleirejä muun muassa Pakilassa, Kaisaniemessä, Kontulassa, Vuoniityssä, Malmilla ja Pukinmäessä. Tutustu leiritoimintaan toimipisteittäin osoitteessa www.hnmky.fi/leirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

MUSIIKKIOPISTON KUOROKERHO 20.1.-17.2.2023

16.01.2023

Musiikkiopistomme järjestää tammi-helmikuussa kuorokerhon 1-3 -luokkalaisille Kaisaniemen koululla. Kokoonnumme viisi kertaa (20.1.-17.2.) perjantaisin klo 13.30-14.

Lauletaan yhdessä rennolla otteella iloisia lauluja. Ilmoittautumiset opettaja Krista Pellikalle; krista.pellikka@hotmail.fi.

Hinta 20€.

Helsingin NMKY etsii uutta pääsihteeriä

10.01.2023

Helsingin NMKY:n toiminta on monipuolista, ihmisen yksilöllisyyttä kunnioittavaa ja aitoa yhteisöllisyyttä luovaa. Kristilliset arvot näkyvät toiminnassa mm. erilaisuuden hyväksymisenä ja työskentelynä yhdenvertaisuuden vahvistamiseksi. Haluatko sinä päästä johtamaan tätä merkityksellistä työyhteisöä – oletko sinä Helsingin NMKY:n uusi pääsihteeri?

Helsingin NMKY etsii uutta pääsihteeriä!

Tehtävässä  

Kiitos kuluneesta vuodesta!

20.12.2022

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kiitos kuluneesta vuodesta toiminnassa mukana olevat, huoltajat, jäsenet, rahoittajat, yhteistyökumppanit ja sidosryhmät! 

Vuosi 2022 on pian paketissa, ja mitä kaikkea se pitikään sisällään. Katso video!
 

 

Kaikille avoin futsal-turnaus 26.12. Malmin palloiluhallilla

19.12.2022

Enoch Banza on tehnyt jalkapallon pelaamisesta ammatin. Into urheiluun tuli nuoremapana 09-toiminnan kautta. 

09-toiminta on matalan kynnyksen kohtaamistoimintaa, joka mahdollistaa nuorille esimerkiksi harrastamisen, eri lajien kokeilua, sekä vapaa-ajan sisältöä. Nuorempana toimintaan Enoch Banza järjestää kaikille avoimen futsall-turnauksen tapaninpäivänä 26.12. klo 13 alkaen.

- 09-toiminta on kohdallani mahdollistanut liikkumisen ja harrastamisen. Haluan nyt kiitoksena ja vastapalveluksena kaikesta avusta ja tuesta järjestää lapsille ja nuorille futsal-turnauksen, Banza kommentoi. 

Turnaus alkaa kello 13 alle 15-vuotiaiden peleillä ja jatkuu klo 18 alkaen yli 15-vuotiaiden joukkueille. Turnaus pelataan 4 vastaan 4 otteluilla. 

Ilmottaudu mukaan turnaukseen täältä: https://bit.ly/3v1Pxt2 

Helsingin NMKY:n syyskokous

16.12.2022

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n

SYYSKOKOUS

pidettiin maanantaina joulukuun 12. päivänä 2022 klo 18.00 Hotel Arthur Oy:n ravintolassa (Vuorikatu 19, Helsinki).

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 15 §:n määräämät asiat. Kokouksessa vahvistettiin toimintavuoden 2023 jäsenmaksuksi 50€ sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023.

HALLITUS

NINU - hankkeen tuki nivelvaiheen nuorisotyössä osoittautui jälleen onnistuneeksi

15.12.2022

Metropolian opiskelijat Anna-Liisa Angelin, Hanna Hölsö sekä Anni Lehtinen toteuttivat opinnäytetyönsä NINU - hankkeen tuesta nivelvaiheesta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, millaista tukea nivelvaiheen nuorisotyön NINU - hanke on tuonut nuorelle siirtymävaiheessa toiselle asteelle koulun työntekijöiden näkökulmasta. Aineisto kerättiin haastattelemalla hankkeen yhteistyökoulujen työntekijöitä toukokuussa 2022. 

Namikalla joulukuu huipentuu sinfoniaorkesterin konserttiin

12.12.2022

Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesterin konsertti järjestetään Hotel Arthurissa torstaina 15.12. klo 19. Konsertissa solistina toimii Joona Uusitalo ja kapelimestarina Tapio Van Boehm. 

Hotel Arthur, Vuorikatu 17 

Liput 12€/15€. Lämpimästi tervetuloa! 

 

Hopeaa ja pronssia taekwondon SM-kisoista

06.12.2022

Taekwondon Suomen mestaruuksista kisattiin 3. joulukuuta Turussa. HNMKY Taekwondon päivän saldo oli yhteensä kuusi SM-mitalia, jotka saavutettiin alle 18-vuotiaiden sarjoissa. Seuran kilpailijat saivat Turusta mukaansa myös vuoden 2022 otteluliigan ja liikesarjakilpailijoiden rankingin pokaalit. 

Sofia Nurmi ja Frans Frangén ottelivat SM-hopeaa junioreissa ja Benjamin Iles kadeteissa.

Liikesarjoissa Iivari Kiiskinen otti SM-pronssia kadettipojissa ja alle 17-vuotiaiden ryhmissä. Mimi Miettinen nappasi SM-pronssia kadettitytöissä. Kummallekin sekä SM-kisat että SM-mitalit olivat ensimmäiset.

Ottelijoita valmensi Ea Barrois, ja liikesarjakilpailijoita luotsasivat Sirpa Huuskonen ja Antti Miettinen. Kadettipoikien ryhmää valmensi Budokwai Taekwondon Olli Siltanen.

OTTELUTULOKSET

SM-hopeaa

 • Sofia Nurmi (nuoret B1 F -63)
 • Frans Frangén (nuoret B1 M -63)
 • Benjamin Iles (kadetit C1 M -65)

Vuoden 2022 liiga

Helsingin NMKY:n koripallon kasvatteja NCAA:ssa

05.12.2022

Aarnion (University of South Florida) sekä Kaikkosen (Tabor College) lisäksi Helsingin NMKY:n kasvattipelaaja Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023.

- Olemme innoissamme saadessamme Katin joukkueeseemme, kommentoi Wyomingin yliopiston päävalmentaja Heather Ezell yliopiston tiedotteessa.

- Kati tuo valtavasti kokemusta meidän joukkueeseen. Hänellä on ollut loistavia seuravalmentajia Suomessa ja hänen vaikutuksensa joukkueeseen alkaa välittömästi, kun hän astuu kampukselle, Heather jatkaa.

Hyvän tekeminen yhteistyössä STEAn kanssa jatkuu

01.12.2022

STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) on julkaissut ensi vuodelle myöntämänsä avustukset. STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen. STEA tukee vuonna 2023 Helsingin NMKY:tä 626 395€.

STEA-avustuksia myönnettiin seuraaville Helsingin NMKY:n toiminnoille:

Helsingin NMKY:n syyskokous

01.12.2022

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n

SYYSKOKOUS

pidetään maanantaina joulukuun 12. päivänä 2022 alkaen klo 18.00 Hotel Arthur Oy:n ravintolassa (Vuorikatu 19, Helsinki).

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:n määräämät asiat. Kesällä tältä osin muutetun yhdistyslain nojalla kokoukseen voi osallistua myös etänä (Teams-sovelluksen kautta). Kokoukseen pyydetään ennakkoilmoittautumisia (eero.finne@hnmky.fi) 9.12.2022 mennessä. Ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään myös Teams-linkki.

Yhdistyksen kokouksissa kaikilla jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus ja erääntyneen jäsenmaksunsa maksaneilla äänivaltaisilla jäsenillä lisäksi äänioikeus. Jokaisella äänioikeutetulla jäsenellä on yksi ääni. Paikan päällä tarjoillaan kahvit.

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2023 on jäsenistön nähtävillä 2.12.2022 alkaen virka-aikoina yhdistyksen toimistossa (Kaisaniemenkatu 10, 8. kerros) ja yhdistyksen internetsivulla (www.hnmky.fi).

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Helsingin NMKY:n toimintaan!

HALLITUS

Namika Areena rakennus etenee aikataulussa

01.12.2022

Pakilaan syksyllä 2023 valmistuvan Namika Areenan voi nähdä rakentuvan silmissä!

Vierailimme rakennustyömaalla ja kysyimme Areenan vastaavalta työnjohtajalta Esa Heinolalta, missä vaiheessa Namika Areenan rakennus on ja miten työt etenee.

— Areenan rungosta on asennettu tällä hetkellä viisikymmentäviisi prosenttia ja runko saadaan joulukuun loppuun mennessä valmiiksi, jonka jälkeen alkaa vesikaton asennus, kertoo Heinola. 

Namika Areena on Heinolan sanojen mukaan mukava projekti rakentaa ja Areenasta tulee hieno, upeine pintamateriaaleineen!

Namika Areena täyttää valmistuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikuntaolosuhteesta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, ollen samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna.

Namika Areenan rakentajana toimii NCC ja suunnittelutyön tekee Arkkitehtitoimisto Rudanko + Kankkunen.

Yhdeksän uutta dan-arvoa HNMKY Taekwondoon

24.11.2022

HNMKY Taekwondossa järjestettiin sunnuntaina 20. marraskuuta mustan vyön koe, joka tuotti ennätykselliset yhdeksän uutta dan-arvoa. Seurassa ei ole graduoitu aiemmin yhtä paljon mustia vöitä kerralla.

Kolme kokelasta tummensi 1. danin mustan vyön 2. asteen mustaksi vyöksi. Peräti kuusi oli tavoittelemassa mustaa vyötä ensimmäistä kertaa.

Kokeen vastaanotti seuran pääopettaja Elmer Nordberg. Kokelaat ovat jo ansioituneet kilpailijoina ja/tai ohjaajina, ja se näkyi vyökokeen sujuvuudessa, kertoo Nordberg.

"Kokelaissa on paljon potentiaalia ja se tuli esiin kokeen aikana. Ja uskon, että heillä on paljon annettavaa taekwondolle myös tulevaisuudessa."

Uudet danit

 • Moritz Nurmi, 2. dan
 • Ea Barrois, 2. dan
 • Sofia Nurmi, 2. dan
 • Antti Vehman, 1. dan
 • Satu Ritari, 1. dan
 • Rosa Meriläinen, 1. dan
 • Mikko Virta, 1. dan
 • Sini Forssell, 1. dan
 • Frans Frangén, 1. dan

Lämpimät onnittelut!

kuvat: Elmer Nordberg

 

Taekwondon Nurtzi Open tarjosi ottelua ja liikesarjoja

21.11.2022

HNMKY Taekwondon urheilijat kävivät mitalijahtiin 19. marraskuuta Nurtzi Openissa Nurmijärvellä. Liikesarjoissa kertyi yhdeksän mitalia ja ottelussa kolme. Eikä pidä unohtaa niitä kisaesityksiä, joista mitaleja ei tällä kertaa tullut – upeaa tekemistä koko noin 20 urheilijan joukkueelta. 

Liikesarjoissa Iivari Kiiskinen kilpaili ensimmäistä kertaa ranking-sarjoissa ja sijoittui hopealle alle 15-vuotiaissa kadettipojissa. Antti Vehman esiintyi samoin ensimmäistä kertaa rankingin yksilöissä ja pareissa sijoittuen kummassakin neljänneksi. Pronssimitalin hän nappasi yli 30-vuotiaiden ryhmällä, mikä sarja oli tuttu viime vuoden SM-kilpailuista. Jos tulokkaita jännitti, niin ei se ulospäin näkynyt. Liikesarjat sujuivat vakuuttavasti.

Nuorten esiinmarssia näytti myös Mimi Miettinen, joka otti ensimmäisen kadettityttöjen yksilösarjan mitalinsa, hopeaa. Pisteet olivat namikalaisten päivän parhaat, yli seitsemän.

Kolmeen ranking-mitaliin ylsi puolestaan Mikko Virta, joka otti pronssia yksilö-, pari- ja ryhmäsarjassa.

Namikalla marraskuu huipentuu musiikin täyteisesti kahdella huippukonsertilla

18.11.2022

Lauluoppilaiden konsertti Hotel Arthurin juhlasalissa (Vuorikatu 17, Kaisaniemi) keskiviikkona, 23.11. klo 19.

Musiikkiopiston joulukonsertti Hotel Arthurin juhlasalissa (Vuorikatu 17, Kaisaniemi) maanantaina, 28.11. klo 18.

Konsertteihin on vapaa pääsy, toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Ryhmänohjaajakoulutuksessa ennätysmäärä nuoria

11.11.2022

Helsingin NMKY järjestää ryhmänohjaajakoulutuksia yli 15-vuotiaille ja samana vuonna 15 vuotta täyttäville. Koulutus pätevöittää toimimaan ryhmänohjaajana ja esimerkiksi isosena rippikouluissa sekä varhaisnuorten leireillä.

Koulutus on jaettu ROK1 – perus ryhmänohjaajakoulutukseen sekä ROK2 – jatko ryhmänohjaajakoulutukseen, joka syventää ROK1:ssä opittua. Koulutuskausi kestää syksystä kevääseen. Peruskoulutuksen (ROK1) suorittaa n. 30 nuorta vuosittain. Jatkokoulutukseen voi osallistua niin kauan kuin haluaa, sillä sen sisältöä muokataan tarpeiden ja osallistujien mukaan. Ryhmänohjaaja - ja isoskoulutukset ovat kuuluneet osana leiritoimintaan jo vuosikymmenten ajan 1970-luvun taitteesta alkaen. Nykymuotoisena ryhmänohjaajakoulutusta on järjestetty kymmenisen vuotta.

Ryhmänohjaajakoulutuksiin on tänä vuonna ilmoittautunut 77 15-26 -vuotiaista nuorta. Tämän lisäksi 12-14 -vuotiaiden apuryhmänohjaajakoulutus keräsi jopa 48 ilmoittautunutta. Suurin osa ROK:in suorittaneista nuorista toimivat Helsingin NMKY:n Pellin leirikeskuksessa lastenleireillä sekä rippileireillä vapaaehtoisina ryhmänohjaajina.  

Pääsihteeri Timo Laulaja siirtyi pois Helsingin NMKY:n palveluksesta 1.11.2022 alkaen

02.11.2022

Pääsihteeri Timo Laulaja siirtyi pois Helsingin NMKY:n palveluksesta 1.11.2022 alkaen. Helsingin NMKY toivottaa Timo Laulajalle menestystä uusissa haasteissa!

Pääsihteerin toimensijaisena toimii toistaiseksi talousjohtaja Eero Finne.

Hallitus

Helsingin NMKY:ssä on töissä jopa 22 oppisopimuksella

28.10.2022

Helsingin NMKY ry työllistää tällä hetkellä 130 päätoimista työntekijää. Heistä 22 työskentelee oppisopimuksella. 

- Helsingin NMKY haluaa olla kasvattava työyhteisö. Tehtävämme on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia arjessa, ja haluamme myös auttaa ihmisiä työelämän alkuun. Oppisopimuksella opiskeleminen on yksi hyvä keino siihen, henkilöstöpäällikkö Anna Järvimäki alleviivaa.

Oppisopimus on työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa uuden tai jo töissä olevan työntekijän. Sopimus solmitaan työnantajan, työntekijän sekä ammattikoulun kanssa. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Helsingin NMKY:lla oppisopimukset painottuvat nuoriso - ja yhteisöohjaajakoulutuksiin sekä lastenohjaajakoulutukseen. 

 - Oppisopimus on hyvä tapa kerätä kokemusta käytännön työstä, mutta samalla opiskella ammattitutkinto. Vaikka joskus saatetaan ajatella, oppisopimus ei ole oikotie onneen - se mahdollistaa rautaisen ammattitaidon ja etulyöntiaseman työelämässä, mutta vaatii myös sinnikästä työtä ja opiskelua, toteaa Helsingin NMKY:n kehityspäällikkö Tuomas Mäkelä.

Etsivän nuorisotyön toteuttaminen päättyy Helsingin NMKY:ssä

27.10.2022

Helsingin NMKY on toteuttanut etsivää nuorisotyötä Helsingissä vuodesta 2017 alkaen. Helsingin NMKY:n etsivää nuorisotyötä on arvostettu asiantuntijuudesta ja laadusta niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Helsingin NMKY:n etsivän nuorisotyöltä on pyydetty usein asiantuntijalausuntoja, olemme edustaneet monissa etsivän nuorisotyön verkostoissa ja yhteiskunnallisissa foorumeissa. Toiminnan kautta on kuljettu rinnalla, tuettu ja autettu satoja nuoria.

Helsingin kaupunki kilpailutti etsivän nuorisotyön palveluhankinnan vuosille 2023–2024 + optiovuodet 2025–2026. Etsivän nuorisotyön kilpailutuksessa käytetty pisteytys ei tällä kertaa ollut Helsingin NMKY:lle edullinen ja kokonaispisteissä jäätiin niukasti kahden toimijan taakse, jotka jatkavat etsivän nuorisotyön toteuttajina Helsingissä.

– Kilpailutuksen lopputulema harmittaa erityisesti sen vuoksi, että olemme toimijana saaneet nuorilta asiakkailtamme valtakunnallisessakin vertailussa erinomaista palautetta. Mielestäni yksi vahvuuksistamme toimijana on ollut kykymme toimia nuorten palvelu- ja vapaa-ajanverkoston rajapinnolla, toteaa Helsingin NMKY:n kehitysjohtaja Ulla Huhtinen.

Porvoo palkitsi taekwondon kisajoukkuetta

19.10.2022

Lauantaina 15. lokakuuta HNMKY Taekwondon joukkue matkasi Porvooseen ottelu- ja liikesarjakisoihin – eikä turhaan. Namikalaiset keräsivät mitaleita kummastakin kilpailulajista ja lisäksi nähtiin vahvoja kisaesityksiä.

Päivän liikesarjojen tuplamitalisti oli Mimi Miettinen, joka sai hopeaa alle 17-vuotiaiden tyttöjen triolla ja pronssia pareissa. Mimi oli myös kadettityttöjen neljäs. Mimin parina oli Frans Frangén, jolle lohkesi lisäksi kultaa ottelussa.

Liikesarjoissa päivän sykähdyttäjiä oli Sini Forssell, joka nappasi ensimmäisen yksilöiden ranking-mitalinsa, pronssia, alle 50-vuotiaiden naisten tiukassa sarjassa. Samassa sarjassa hopeaa otti Satu Ritari. Sarjan liikesarjoiksi oli arvottu ei niin kovin monen ranking-kisaajan suosikit pyongwon ja keumgang.

Seuran valmentajina toimivat Elmer Nordberg, Sirpa Huuskonen ja Mikko Virta. Onnittelut kisaajille sekä kiitokset valmentajille ja kannustusjoukoille!

LIIKESARJATULOKSET

Suomen koripallojoukkue sijoittui neljänneksi ensimmäisissä down - urheilijoiden MM-kisoissa

17.10.2022

Suomi osallistui ensimmäistä kertaa down-urheilijoiden koripallon maailmanmestaruuskilpailuihin. Ottelut pelattiin Madeiralla 29.9.-3.10. Helsingin NMKY:n pelaajat Tuomas Hallikainen ja Eelis Sunila osallistuivat MM-kilpailuihin mukanaan Namikalla valmentava Tiina Ruottinen. 

Suomen joukkue nappasi MM-kilpailuista mukaansa oman lohkonsa voiton sekä koko kilpailun neljännen sijoituksen. 

Joukkue koostui Unified-koripallosarjassa pelaavista urheilijoista. Unified-koripallossa pelaa Special Olympics -urheilijoita ja vammattomia partneripelaajia. MM-kisoissa ottelut käytiin kuitenkin down-urheilijoiden kesken ilman partneripelaajia 4x4 otteluina.  

- Ilman juonenkäänteitä reissusta ei kuitenkaan selvitty. Ensimmäisessä pelissä meille selvisi, että 4x4 ottelut pelataan minikoreihin, kun kotimaan sarjassa pelaamme isoihin koreihin, kertoo valmentaja Tiina Ruottinen.  

Haasteista huolimatta joukkue pelasi loistavasti yhteen, ja se huomattiin kansainvälisellä tasollakin.  

- Saimme kiitosta ja huomiota joukkuepelaamisestamme, Ruottinen jatkaa.  

Helsingin NMKY:n yhteiskunnalle tuottama hyöty on lähes 25 M€ vuosittain

12.10.2022

Helsingin NMKY:n arvo yhteiskunnalle mitattiin ensimmäinen kertaa, kun Koripalloliitto osallistui Palloliiton pilottihankkeeseen neljän jäsenseuransa kanssa.

Koripalloliiton tiedotteessa kerrotaan, että "UEFA SROI mittasi seuran sosiaalista, taloudellista ja terveydellistä arvoa yhteiskunnalle. UEFA SROI:ssa sosiaaliset hyödyt yhteiskunnalle koostuvat vapaaehtoistyön arvosta, koulutusten vaikutuksesta, projektien ja ohjelmien yhteiskunnallisesta arvosta sekä sosiaalisen pääoman kasvusta. Uefan mallinnuksessa on hyödynnetty laajasti asiantuntijoita sekä tutkimustietoa." 

Helsingin NMKY tuottaa vuoden aikana lähes 25 miljoonan euron arvoisen hyödyn yhteiskunnalle.

– Tämä on merkittävä osoitus niin seura- kuin yhteiskunnallisen tason päättäjille siitä, että panostukset lasten ja nuorten toimintaan ovat kannattavia ja niitä tulee tehdä – erityisesti epävakaina aikoina, Helsingin NMKY:n kehitysjohtaja Ulla Huhtinen täsmentää.

Namikan miesten joukkue uuteen kauteen opettavaisen valmistavan jakson saattelemana

07.10.2022

Miesten joukkue lähtee uuteen kauteen opettavaisen valmistavan jakson saattelemana. Joukkueen runko pysyy suurelta osin samana ja tämä antaa joukkueelle erinomaisen lähtökohdan rakentaa dynamiikkaa viime kauden luomalle pohjalle. Muutama muutos pelaajistossa tapahtui kun Santeri Makkonen vaihtoi Loimaalle, Emil Skyttä käynnisti opintonsa yhdysvalloissa ja Elmo Eräkangas siirtyi korisliigaparketeille Uudenkaupungin Korihaihin. Tilalle tuli paluun namikapaitaan tekevä kaksikko Eric Chime ja Matias Ansamaa sekä PuHu Junioreissa viime kaudella pelannut Thomas Rönnholm. 

Kaudelta lähdetään tavoittelemaan sarjan voittoa ja vähimmäistavoitteena uutta ennätystä, eli neljän joukkoon selviytymistä. Ehjänä pysyessään Namika lupaa alkavalla kaudella näyttää urheilulliselta, yhtenäiseltä ja siltä että joukkueen jokainen jäsen luottaa toisiinsa ja nauttii yhteisestä matkasta.  

Pelipaikka on myös uusi, kun joukkue siirtyy Pirkkolan uuteen halliin harjoittelemaan ja pelaamaan. Tervetuloa sunnuntaina 9.10. paikalle kannustamaan klo 17! HOS! 

Kuva: Harri Vallila

Helsingin NMKY:n nivelvaiheen nuorisotyön tarina jatkuu

07.10.2022

Helsingin NMKY:ssä on kehitetty peruskoulun 9. luokan ja toisen asteen nivelvaiheeseen nuorisotyöllistä työmuotoa vuosina 2019–2022. Toiminnan aikana on tuettu yli 60 tukea tarvitsevaa nuorta siirtymässä ja lisäksi mahdollistettu ensimmäinen kesätyö 40 toiminnassa mukana olevalle nuorelle. Toimintaa rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Nyt hanke on saanut jatkorahoituksen vuodelle 2023, mikä mahdollistaa toiminnan kehittämisen saumattomasti.  

Nuorisotyötä tarvitaan nivelvaiheessa

Nivelvaiheen nuorisotyön kehittäminen Helsingin NMKY:ssä sai alkunsa käytännön tarpeesta. Etsivässä nuorisotyössä sekä tutkimuksissa huomattiin, että osa nuorista keskeyttää jo alussa toisen-asteen opinnot. Keskeyttämiseen liittyy usein monenlaisia asioita, joista osa liittyy suoraan kouluun. Usein syyt liittyvät myös koulun ulkopuolisiin asioihin, kuten haasteisiin sosiaalisissa suhteissa ja arjenhallinnassa. Nuorisotyöllinen ote mahdollistaa neutraalin ja kokonaisvaltaisen kohtaamisen koulun ulkopuolisena tahona. Nuorisotyöntekijä voi kulkea joustavasti nuoren matkassa niin vapaa-aikaan kuin kouluun liittyvissä asioissa.  

Instrumenttioppilaiden konsertti to 13.10. klo 19 juhlasalissa

05.10.2022

Namikan musiikkiopiston huippulahjakkaat instrumenttioppilaat esiintyvät Hotel Arthurin juhlasalissa (Vuorikatu 17, Kaisaniemi) torstaina, 13.10. klo 19.

Konserttiin on vapaa pääsy, toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Uudistunut Namikan naisten joukkue lähtee haastajana divarikauteen

02.10.2022

Helsingin NMKY:n naisten joukkue aloittaa sunnuntaina 2.10. sarjakautensa, joukkue on uudistunut lähes täysin. Kokoonpano, valmennus ja kotikenttä ovat kaikki uudistuneet viime kaudesta.

Viime kaudelta tutut pelaajat ovat Namikakasvatit Sofie Erlund, Aleksandra Kauste, Kerttu Laaksonen, Anitta Niinilampi sekä Aurora Tuunanen. Heidän lisäksensä kentällä viilettää Namikassa junnujengeistä tutut, Milla Makkonen, Aisha Sjöblom, Kira Kaivos, Elina Anttila, Erin Lehmusto, Ulla Noopila sekä Pinja Rintakoski. Valmennuksesta vastaa Espanjasta Namikaan saapunut Sandra Prieto ja Namikaan palaava Daniel Ingman, lisäksi fyysisestä valmennuksesta vastaa Emma Malm.

Harjoituksia on Sandran johdolla juostu reilu kaksi kuukautta, uutta pelitapaa ajettu sisään ja vauhti pidetty korkealla. Joukkueessa on positiivinen henki ja pelaajat lähtevät innolla ottamaan uutta askelta urallaan. Namikan peleissä tullaan varmasti näkemään muutamia espanjalaiskikkoja, joilla päästään yllättämään vastustaja.

Namika Areenan peruskivenmuuraus oli ikimuistoinen

30.09.2022

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan peruskiven muuraus tapahtui upeassa ulkoilmatapahtumassa keskiviikkona 28.9.2022.

Peruskivi muurattiin Helsingin NMKY:n juhlakamariorkesterin korkeatasoisen musiikin siivittämänä. Pääsihteeri Timo Laulaja avasi tapahtuman alkusanoillaan, jota seurasi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen puhe. Tapahtumassa saatiin kuulla myös Helsingin kaupungin tervehdys apulaispormestari Nazima Razmyarin toimesta. Helsingin NMKY:n ja Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Niskanen siunasi Namika Areenan perustuksen.

Tapahtumaan osallistui myös paljon Helsingin NMKY:n toiminnassa olevia lapsia ja nuoria, joille tapahtuman mukavin ja mieleenpainuvin osuus oli varmasti muuraukseen osallistuminen. Peruskiveen asetettiin aikakapseli, joka sisältää tämänhetkistä toimintaa ja aikaa kuvaavia asioita ja esineitä, joihin jälkipolvien on tulevaisuudessa mahdollisuus palata. Peruskivi tulee löytämään paikkansa Areenakentän keskiympyrän kohdalta maan alta.