You are here

AJANKOHTAISTA

Mimi Miettinen ja Frans Frangén ovat taekwondon Suomen mestareita

07.12.2023

Taekwondoväki kokoontui Nurmijärvelle 2.–3. joulukuuta mittelemään Suomen mestaruuksista. Myös harrastajille järjestettiin omat kisat, Nurtzi Open.

Ottelussa kilpailtiin lauantaina ja liikesarjoissa sunnuntaina. Kummassakin taekwondon kilpalajissa HNMKY Taekwondoon leivottiin Suomen mestarit. Frans Frangén otteli alle 63-kiloisten nuorten miesten SM-kultaa lauantaina. Mimi Miettinen voitti liikesarjojen SM-kultaa kadettitytöissä sunnuntaina.

Mimin mitali oli liikesarjoissa seuran ensimmäinen Suomen mestaruus, ottelussa mestaruuksia on tullut HNMKY Taekwondoon aiemminkin. Vain viikkoa aiemmin sunnuntaina Mimi sai seuran ensimmäisen arvokisamitalin, EM-hopeaa kadettityttöjen ryhmällä, joten seurahistoriaa on nyt pistetty uusiksi viikon välein.

Viikonloppu toi seuraan myös muita SM-mitalisteja. Junioreissa Benjamin Iles sai otteluhopeaa ja Frans toisessa sarjassaan SM-pronssin. Liikesarjoissa Kim Chung ja Mikko Virta nappasivat SM-pronssia yksilösarjoissaan. 

Yhteistyö STEAn kanssa jatkuu - avustuksia kuudelle Helsingin NMKY:n toiminnolle

01.12.2023

STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) on julkaissut avustusehdotukset ensi vuodelle myöntämiinsä avustuksiin. STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen. STEA tukee vuonna 2024 Helsingin NMKY:tä yhteensä 751 381 eurolla.

STEA-avustuksia vuodelle 2024 myönnettiin seuraaville Helsingin NMKY:n toiminnoille:

  • 09-toiminta: Erityisen tuen tarpeessa olevien lasten ja nuorten elämänhallinnan vahvistamiseen turvallisen yhdessäolon ja tekemisen kautta.
  • Yökoripallo-toiminta: Maahanmuuttajanuorten osallistavaan viikonlopputoimintaan ja osallistumisen edistämiseen jalkautuvan ryhmätoiminnan avulla.
  • Toiminnan Avulla Työelämään - TAT: Maahanmuuttajataustaisten nuorten aikuisten aktiivisuutta, osallisuutta, yhteiskuntaan kuulumisen tunnetta ja työllistymistä edistävään toimintaan vertaistuen, yksilöllisen tuen ja ryhmätoiminnan avulla pääkaupunkiseudulla.

STEA-avustuksia myönnettiin seuraaville Helsingin NMKY:n kehittämishankkeille:

Vuoden 2023 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinto Namika Areenalle

01.12.2023

Syyskuussa 2023 valmistunut Namika Areena oli vuosikymmenten unelma Suomen suurimmalle koripalloseuralle Helsingin NMKY:lle. Areenan suunnittelusta vastasi Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen. Pääsuunnittelijana hankkeessa toimi Hilla Rudanko ja ARK rakennussuunnittelijana Panu Härmävaara. Rakennesuunnittelija toimi Ideastructura Oy. Namika Areenan toteuttajana on ollut NCC Finland Oy. Julkisivutoimittaja oli Betset Oy ja julkisivun Umbra- värjäyksen on toteuttanut ART-Betoni Oy.

Betoniteollisuus ry:n elementtijaoksen yhdeksännen kerran järjestämän Betonijulkisivu arkkitehtuuripalkinnon tarkoituksena on tuoda esiin onnistuneesti toteutettuja betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita. Voitto meni tänä vuonna Namika Areenalle.

Helsingin NMKY:n musiikkiopiston konsertit joulukuussa 2023

30.11.2023

Joulun alla Vuorikadulla soi!

Helsingin NMKY:n musiikkiopisto järjestää joulukuussa konsertteja HNMKY:n Juhlasalissa Vuorikadulla. Luvassa on musiikkiopiston lauluoppilaiden konsertti, perinteinen joulukonsertti sekä Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesterin konsertti.

Sinfoniaorkesterin konsertissa kuullaan Toni Kähkösen Dawn (kantaesitys) sekä Respighin Concerto Gregoriano, solistina Nea Toivonen, viulu. Orkesteria johtaa Tapio von Boehm.

Konsertit:

Ma 4.12. klo 19.00 Musiikkiopiston lauluoppilaiden konsertti

La 9.12. klo 17.00 Sinfoniaorkesterin konsertti, liput 20/15€

Ma 11.12. klo 18.00 Musiikkiopiston perinteinen Joulukonsertti

 

Lämpimästi tervetuloa!

Helsingin NMKY ry:n syyskokous pidetään 12.12.23 klo 18.00

29.11.2023

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n

SYYSKOKOUS

pidetään tiistaina joulukuun 12. päivänä 2023 alkaen klo 18.00 Aurolan salissa (Vuorikatu 17, Helsinki).

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:n määräämät asiat. Yhdistyslain nojalla kokoukseen voi osallistua myös etänä (Teams-sovelluksen kautta). Kokoukseen pyydetään ennakkoilmoittautumisia (olli.joensuu@hnmky.fi) 9.12.2023 mennessä. Ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään myös Teams-linkki.

Yhdistyksen kokouksissa kaikilla jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus ja erääntyneen jäsenmaksunsa maksaneilla äänivaltaisilla jäsenillä lisäksi äänioikeus. Jokaisella äänioikeutetulla jäsenellä on yksi ääni. Paikan päällä tarjoillaan kahvit.

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2024 on jäsenistön nähtävillä 1.12.2023 alkaen virka-aikoina yhdistyksen toimistossa (Kaisaniemenkatu 10, 8. kerros) ja yhdistyksen internetsivulla (www.hnmky.fi).

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Helsingin NMKY:n toimintaan!

HALLITUS

Legendaarinen pikkujoulupeli 10.12.2023

28.11.2023

Namikan miesten joukkue kohtaa paikallisvastustajan Topon sunnuntaina 10.12. klo 16.30 Namika Areenalla. Pelissä on luvassa paljon ohjelmaa mm. puoliajalla on heittokisa! Pelissä on myös ensimmäistä kertaa tavattavissa paluun tekevä Namikan maskotti, jota ei kannata missata!

Liput otteluun voit ostaa tuttuun tapaan paikan päältä. Yksittäiset liput maksavat 10 euroa ja lapsilta (alle 18v.) sekä alennusryhmiltä 5 euroa. Alle 7v. pääsevät peliin maksutta. Myös Namikan juniorit pääsevät otteluun maksutta, jokin Namika-asuste päällään.

Laitetaan Namika Areenan yleisöennätys uusiksi ja kannustetaan Namika voittoon jouluisessa tunnelmassa!

Namika Areena (Pilkekuja 10, 00660 Helsinki)

 

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

 

Helsingin NMKY järjestää 3x3-turnauksen 26.12.2023 Namika Areenalla

28.11.2023

Namika WINTER 3x3-turnaus pelataan Namika Areenalla 26.12.2023. Kokoa oma joukkueesi ja tule haastamaan muita tuoreessa olympialajissa! Turnaus on avoin kaikille.

Nyt on kiva mahdollisuus päästä pelaamaan korista myös juhlapyhinä. Namika WINTER 3x3-turnauksessa pääsevät junnutkin pelaamaan 3x3-korista.

Tule testaamaan miten uudenkarhea Namika Areena toimii ensi kertaa 3x3 areenana!

Winter 3x3-turnauksen sarjat ja hinnat:

U13 pojat ja tytöt (40€)
U15 pojat ja tytöt (40€)
U17 pojat ja tytöt (40€)
U19 pojat ja tytöt (40€)
Women amateur (20€)
Men amateur (20€)
Men pro (40€)

Ilmoittaudu täältä.

Ilmoittautumisen ohjeet.

Taekwondon liikesarjojen EM-hopeaa Mimi Miettiselle

26.11.2023

Mimi Miettisen kadettityttöjen ryhmä saavutti hopeaa taekwondon liikesarjojen Euroopan mestaruuskilpailuissa. Kulta meni Espanjaan.

Mimi on HNMKY Taekwondon kasvatteja. Mimin lisäksi ryhmään kuuluvat Nea Forsell Porin Taekwondosta ja Pinja Latvajärvi Porvoon Taekwondosta.

Kolmipäiväiset kisat käytiin Itävallan Innsbruckissa 24.–26. marraskuuta. Mimin sarja oli viimeisenä kisapäivänä eli sunnuntaina.

Mimi kertoi, että ryhmän tavoitteena oli kultamitali ja tähän tytöt kannustivat vahvasti toisiaan ennen kisaa. Tässä mielessä ensireaktio toisesta sijasta oli pieni pettymys. Mitalit kaulassa -hymyt puolestaan kertovat, että ajatus oli kääntynyt jo voitettuun hopeaan.

Ryhmän kisaesitykset erottuivat varmuudellaan ja kypsyydellään. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna, kun tytöt siirtyvät 12–14-vuotiaista kadeteista 15–17-vuotiaisiin junioreihin.

YMCA/NMKY:n joulukeräys Ukrainaan – lapselta lapselle, perheeltä perheelle

07.11.2023

Suomen NMKY:n liitto järjestää joulukeräyksen, jossa sinun on mahdollista lähettää joululahjapaketteja ukrainalaisille perheille, jotka asuvat sodan eturintama-alueilla.

Lahjoitukset jakaa perille tuntemamme ukrainalainen YMCA-vapaaehtoinen Stas Krymchuk. YMCA Volynista, Lutskissa toimivasta paikallisyhdistyksestä, lähtöisin oleva Stas on ollut aktiivisesti mukana humanitaarisen avun keräämisessä ja jakamisessa Venäjän hyökkäyssodan alkupäivistä lähtien. Hän kuljettaa avustustarvikkeita Ukrainan sodan etulinjan kyliin ja kerää jälleen tänä jouluna lahjoja ukrainalaisille lapsille ja nuorille kansainväliseltä YMCA-yhteisöltä. 

Stas Krymchuk kokosi videolle hetkiä vuodentakaisesta lahjojen jaosta:
https://www.instagram.com/p/CnHNMTQLqrz/?img_index=1

Mitä lähetämme Ukrainaan
Lahjatoivelista on välitetty meille Ukrainasta ja perustuu arjen tarpeisiin.
Pakettiin toivoisimme seuraavat tavarat:

·    Powerbank

·    Lämpimät sukat

·    Pipo

·    Taskulappu + pattereita

Blogi: Matkapäiväkirja

06.11.2023

Lähdimme Kiintopiste -hankkeen ensimmäiselle ulkomaanmatkalle (Erasmus+ vaihto) elokuussa 2023 Kööpenhaminaan. Mukana matkalla oli nuoria, mentoreita ja ohjaajia kaiken kaikkiaan 11 henkilöä. Meille kaikille matka oli seikkailu, ja emme osanneet kukaan etukäteen kuvitella, mitä kaikkea tulisimme kokemaan ja näkemään. Ennen matkaa englannin puhuminen, lentäminen, uudet ihmiset ja pyöräily jännittivät.  

Uudet kokemukset alkoivat heti lentokentällä maanantaiaamuna klo 7:40. Matkakuume oli rokottanut monen matkaajan yöunista, mutta lähtöselvitys meni mutkitta ja kaikki pääsivät turvatarkastuksesta läpi lopulta, kun taskutkin saatiin tyhjennettyä. Tax freestä tuliaisostosten ja viimeisten aamupalojen jälkeen suuntasimme pian lähtöportille ja kohtaamaan lentopelot toisiamme tukien. Kun Tanskan rannat alkoivat näkyä lentokoneen ikkunoista, olivat lentopelot jääneet melkein yhtä kauas kuin Suomikin ja ajatukset olivat tulevissa seikkailuissa Köpiksen metroissa, junissa ja polkupyörillä miljoonakaupungin vilinässä.  

Suomen NMKY:n Urheiluliitto 100-vuotta - juhlassa jaettiin 11 ansiomerkkiä Helsingin NMKY:n toimijoille

02.11.2023

Suomen NMKY:n Urheiluliitto juhli 100-vuotissyntymäpäivää 27.10. Hotel Arthurin juhlasalissa. Juhlassa kuultiin puheita muun muassa Olympiakomitean puheenjohtajalta Jan Vapaavuorelta ja päästiin nauttimaan Hotel Arthurin juhlaillallisesta. Juhlaan kokoontui joukko namikalaisia eri puolilta Suomea.

- Hieno, juhlava tunnelma! Hyviä puheita, etenkin Jan Vapaavuoren avauspuhe oli osuva ja mielenkiintoinen, kertoo Helsingin NMKY:n myyntipäällikkö ja valmentaja Valtteri Palojärvi.

- Tapahtuma oli juhlallinen ja antoisa. Hyvää ruokaa ja seuraa, sekä mielenkiintoisia puheita ja lopun huutokauppa kruunasi illan, Helsingin NMKY:n valmentaja Walid Jadda kommentoi.

Namika Areena ja Pakilan koulu tiiviissä yhteistyössä

27.10.2023

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama urheiluareena Pakilassa. Namika Areena valmistui syyskuussa. Iltapäivisin ja iltaisin areenalla treenaa Helsingin NMKY:n urheilun toimiala, mutta päivisin sitä hyödyntää Pakilan koulujen 770 oppilasta. Pakilan koululle uudet tilat tulivat todella tarpeeseen. 

- Neljän vuoden ulkoliikunnan jälkeen on ihan mahtavaa päästä tänne sisäliikkumaan. Meiltä on jäänyt opetussuunnitelmasta pitämättä aiheita, kun ei olla päästy sisälle (liikkumaan), iloitsee Pakilan peruskoulun liikunnanopettaja Susanna Länsiluoto. 

Länsiluodon mukaan vielä on hieman säätämistä, ennen kuin päästään kiinni normaaliin arkeen, mutta osa oppilaista on päässyt jo kokeilemaan uusia tiloja liikuntatunneilla.  

- Tänäänkin, kun mentiin tuohon areenakentälle, niin oppilaat olivat vain että: “vau, voidaanks jäädä tähän areenakentälle”, Länsiluoto kuvailee oppilaiden innostusta uusia tiloja kohtaan.

Namika Areenalla on monipuoliset tilat erilaisten liikuntatuntien pitämiseen. Jokaiselle on jotakin ja kaikki pääsevät osallistumaan omien kykyjensä mukaan. 

Kehitä fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksiasi taekwondon avulla

26.10.2023

Kuva: Namika Areenan avajaisissa 7.10. pääsi testaamaan taekwondoa.

Helsingin NMKY:ssä voi harrastaa kamppailulajeja, kuten taekwondoa ja kuntonyrkkeilyä. Taekwondon voi aloittaa 5-vuotiaasta alkaen, kuntonyrkkeilyn 12-vuotiaasta alkaen ja yläikärajaa harrastamiselle ei ole. Lajeja saa tulla kokeilemaan maksutta, mikäli ei vielä ole varma onko kamppailu se oma juttu.

- Jos taekwondon aloittaminen käy mielessä, niin ehdottomasti kannattaa tulla kokeilemaan. Lajin parissa kehittyy niin kunto kuin keskittymiskyky ja on mahdollista tutustua uusiin ystäviin, kamppailutoiminnan vastaava Sarianne Nordberg kertoo.

Porvoo Open toi virettä taekwondon syksyyn

23.10.2023

HNMKY Taekwondon neljä ottelijaa ja viisi liikesarjakisaajaa suuntasivat Porvoo Open -taekwondokilpailuihin lauantaina 21. lokakuuta. Seuran vuoden mitalisaldo karttuikin Porvoossa mukavasti. 

Tällä kertaa korkein saavutettu mitali oli hopea. Sen nappasivat Antti Vehman ja Mimi Miettinen (kuvassa vas.) liikesarjoissa sekä Eliel Liljeroos ja Akseli Ikonen ottelussa.

Antti ja Mimi saivat myös toiset mitalit ryhmäsarjoistaan. Eliel ja Akseli olivat puolestaan ensi kertaa ottelukisoissa.

Seuran valmentajina toimivat Ea Barrois ottelussa ja Sirpa Huuskonen liikesarjoissa.

Porvoo Open oli tavallaan kenraaliharjoitus Suomen mestaruuskisoihin, jotka järjestetään kaksipäiväisenä joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Nurmijärvellä. SM-kisojen ohessa harrastajilla on omat kisat, Nurtzi Open.

Blogi: Liikkeen voima

19.10.2023

LIIKKEEN VOIMA: YHDESSÄ YKSINÄISYYTTÄ VASTAAN

Yksinäisyys on vakava haaste, joka koskettaa Suomessa monia nuoria ja ikäihmisiä. Onneksi yksi voimakas työkalu yksinäisyyden voittamiseen löytyy jalkojesi alta - liikkuminen. Helsingin NMKY:n Liikuntaetsivien avulla useat nuoret ja ikäihmiset ovat löytäneet liikkumisesta voimavaran yksinäisyyden tunteen lievittämiseen ja yhteisön rakentamiseen.

Liikunnan fyysiset hyödyt

Namika Areena siunataan käyttöön 2.11.

19.10.2023

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama koripalloareena Helsingin Pakilassa. Areena palvelee Namikan monipuolista lasten ja nuorten toimintaa sekä Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta.

Tervetuloa Namika Areenan (Pilkekuja 10, Helsinki) siunaamistilaisuuteen torstaina 2.11. klo 15.30. Siunauksen suorittaa Helsingin NMKY:n puheenjohtaja piispa Teemu Laajasalo.

Ilmoittaudu linkin kautta tilaisuuteen kahvitarjoilun järjestelyjen vuoksi: https://www.hnmky.fi/lomakkeet/10115

Namika Areenan avajaisgaala oli ikimuistoinen

19.10.2023

Perjantaina 6.10.2023 vietettiin Namika Areenan avajaisgaalaa. Tunnelmalliseksi luotu areenakenttä täyttyi areenaa ihastelevista vieraista ja namikalaisista. Illan aikana päästiin nauttimaan Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesterin esityksistä, kutsuvieraiden puheista sekä Delicatessenin loihtimasta buffetista. Illemmalla areenakentän lavalle vieraita tanssittamaan nousi Namikassa pelaavat Coozii & Zeno sekä Jonna Tervomaa.

Namika Areenan avajaisten viettäminen merkitsi Namikalaisille paljon, sillä omasta koripalloareenasta on keskusteltu ja haaveiltu jo 80-luvulla. Areena on suuri saavutus Namikan historiassa, joten sitä kelpasi juhlistaa gaalan merkeissä.

-Tilat ovat aivan välttämättömiä, tämä on todella merkittävä keskus liikunnan kannalta, entinen Helsingin NMKY:n puheenjohtaja Hannu Niskanen alleviivaa.

Mikko Kallela - legenda on poissa

13.10.2023

Mikko Kallela tuli mukaan Namikan toimintaan noin 10-vuotiaana yhdessä eräiden muiden Porolahden kansakoulun poikien kanssa hotelli Hospitzin kahdeksannen kerroksen salille. Poikien ilmoittautumiset otti vastaan silloinen yhdistyksen urheilusihteeri Vilho "Ville" Nuoreva, jota pidetään nykymuotoisen, suomalaisen koripalloilun isänä, legendana. Nuoreva oli nähnyt peliä pelattavan ensimmäisen kerran NMKY:n maailmanliiton kokouksessa Kööpenhaminassa 1927. Tuskin kukaan Mikon ilmoittautumisen yhteydessä aavisti, että siinä kohtasi silloin kaksi namikalaista legendaa. 

Mikko Kallela ja namikaisuus kuuluivat yhteen yli viiden vuosikymmenen ajan. 

Mikko Kallela pelasi kaikkiaan miesten edustusjoukkueessa seitsemän kautta, joista kuusi SM-sarjassa. Hän saavutti kolme Suomen mestaruutta, kaksi miesten mestaruutta vuosina 1984 ja 1985. Ensimmäinen mestaruuden hän saavutti jo vuonna 1971, 12-vuotiaana, voitettuaan Namikalle historian ensimmäisen minipoikien Suomen mestaruuden. 

Namika Areenan avajaisviikonloppu keräsi huimat lähes 3000 kävijää

10.10.2023

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama koripalloareena Helsingin Pakilassa. Namika Areenan avajaisviikonloppua vietettiin 6.-8.10.2023. Avajaisviikonloppu keräsi lähes 3000 kävijää. Viikonloppuna areenalla vietettiin juhlagaalaa, avoimia ovia sekä pelattiin ensimmäiset kotipelit.

- On todella tärkeää, että Namika Areena palvelee monia eri tarkoituksia. Areenan tiivis yhteistyö Pakilan yläkoulun kanssa, harrastuksien mahdollistaminen lapsille ja aikuisille lähellä omaa asuinpaikkaa sekä areena ihan vain pelipaikkana palvelee yhteiskunnallista tavoitetta saada ihmiset liikkumaan enemmän, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala totesi.

- Täällä näyttää upealta, tila taipuu hienosti myös juhlatilaksi näin gaalailtana ja tänne on helppo saapua pidemmänkin matkan päästä, Multala iloitsee. 

Namika Areena palvelee Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa ja Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta.

Namika Areenan ensimmäiset kotipelit pelataan sunnuntaina 8.10.

06.10.2023

Helsingin NMKY:n Namika Areenan avajaisviikonloppu huipentuu sunnuntaina miesten joukkueen kaudenavaukseen, sekä 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjapeliin.

Avajaisviikonlopun päättää areenakentän avausottelut, kun miesten 1.divisioona A käynnistyy sunnuntaina klo 16:30 sarjan ennakkosuosikkia Tapiolan Honkaa vastaan. Tervetuloa katsomaan kuinka Namikan Mennander-Hervola kaksikko haastaa Hongan Susijengistäkin tutun Kotti-Gonzalvez kaksikon ja uudistunut Namikan miesten jengi tekee ensiesiintymisen uudella kotiareenalla. Namikan korisjunnuilla on peliin vapaapääsy jollakin Namikatuotteella, huppari, t-paita tai oma pelipaita fanipaitana. Paikkoja peliin on jäljellä noin 450, joten olkaa ajoissa! 

Miesten ottelun sisäänpääsymaksu: 

10 euroa aikuiset 

5 euroa lapset 7–17 v. ja muut alennusryhmät 

Paikan päällä on mahdollista ostaa myös kausikortti, jolla pääset katsomaan kaikki kauden miesten kotiottelut hintaan 59 euroa. (11 ottelua) 

Liikunnan iloa liikuntakerhossa

02.10.2023

Helsingin NMKY tarjoaa liikuntakerhoja alle kouluikäisille. Kerhoissa pääsee kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja ja kehittämään perusmotorisia taitoja. Ryhmiä on 5–6 vuotiaille ja 2–4 vuotiaille vanhemman kanssa. Liikkuminen tapahtuu pelien ja leikkien muodossa ja kerhossa kannustetaan yrittämään uutta 

- Liikuntakerho soveltuu kaikille 2-6 vuotiaille lapsille. Kerhon avulla voi aloittaa Namika-polun jo ajoissa, jos etsii lapselleen harrastusta, kertoo Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen.  

Ryhmiä löytyy Malmilta, Helsingin keskustasta ja Pakilasta. Tällä hetkellä suurin osa ryhmistä on täynnä, mutta ilmoittautuminen jonoon on mahdollista. 

- Muutamissa ryhmissä on vielä tilaa ja varasijoiltakin on mahdollista päästä mukaan. Kevään ryhmiin ilmoittautuminen alkaa joulukuussa, Pulkkinen tiedottaa. 

Osoitteesta https://www.hnmky.fi/liikuntakerhot  löytyy linkit kerhoihin ilmoittautumiseen. 

Kahvila Delicatessen Namika Areena avautuu 7.10.

28.09.2023

Delicatessen avaa Namika Areenalle kahvilan avajaisviikonloppuna 7.10. Tarjolla on kahvilaherkkuja ja street foodia. Kysyimme Delicatessen toimitusjohtajalta, Sami Maneliukselta, miltä uuden kahvilan avaaminen Namika Areenalle tuntuu: 

-Mahtavalta tuntuu. Mielenkiinnolla odotamme, miten meidät otetaan vastaan ja miten toiminta kehittyy. 

 

Normaalisti Delicatessen palvelee 9.10 alkaen, arki-iltaisin kello 16–20 ja viikonloppuisin kello 12–18. 

Kahvila tarjoilee välipaloja urheilijoille ja kahvilaherkkuja kahvittelijoille.  

-Tarjolla on suolaista ja makeaa syötävää, sekä energiapitoisia välipaloja urheilijoille. Lisäksi Delicatessen on valmis kuuntelemaan asiakkaiden toiveita, Manelius kertoo. 

 

Myös catering-palvelut kuuluvat Delicatessen toimintaan. Oli kyseessä sitten urheilutapahtuma, joukkueen saunailta tai muu juhlatilaisuus, Delicatessen catering-palveluista löytyy tilanteeseen sopiva tarjoilu.  

-Toivoisimme, että asiakkaat löytäisivät monipuoliset catering-palvelumme ja ravintolamme saisi sillä näkyvyyttä, Manelius suunnittelee.  

 

Namikakasvatti Hanno Möttölä valittiin Utahin yliopiston Hall of Fameen

27.09.2023

Utahin yliopisto nimesi uusia nimiä Hall of Fameen 22. syyskuuta järjestetyssä juhlatilaisuudessa. Hanno Möttölä, namikakasvatti ja suomalaisen koripallon uranuurtaja oli yksi uusista lisäyksistä Utah Athleticsin Hall of Fameen. Möttölä pelasi Utahin joukkueessa vuosina 1996–2000, jonka jälkeen Möttölä siirtyi ensimmäisenä suomalaisena NBA:han Atlanta Hawksiin vuonna 2000. Utahin yliopistojoukkueessa Hanno Möttölä on kaikkien aikojen 17. eniten pisteitä heittänyt pelaaja.

NBA:n lisäksi Möttölä on niittänyt mainetta Euroopassa pelaten lukuisissa Euroliiga- ja Eurocup-joukkueissa. Susijengin kapteeninakin Möttölä ehti pelata kokonaiset 15 vuotta. Peliuran jälkeen Möttölä on siirtynyt valmentamaan Suomen koripallomaajoukkuetta sekä HBA Märskyä (Helsinki Basketball Academy).

Taekwondomitaleja Vantaalta

25.09.2023

HNMKY Taekwondon ottelijat ja liikesarjakilpailijat ylsivät mitaleille Ambassador's Cupissa. Kisat järjestettiin lauantaina 23. syyskuuta Vantaalla. Lisäksi kotiinviemisiksi kertyi mukavasti kokemusta ja vinkkejä jatkoon.

Kultaa ottelivat Benjamin Iles liigassa ja Edvin Halminen harrastajissa. 

Himmeämpiä mitaleja kertyi liikesarjoissa. Rankingin yksilösarjoissa Antti Vehman ja Henri-Mikael Nuorimaa sijoittuivat hopealle ja Mikko Virta sai pronssia.

Harrastajissa Suvi Toivonen saavutti hopeaa dieseleissä. Lisäksi hän oli seitsemäs kilpailujen suurimmassa, 18 kisaajan puna-mustavöisten naisten sarjassa.

Kilpailijoita valmensivat Ea Barrois, Sirpa Huuskonen ja Henri-Mikael.

Liikesarjoissa kisaajia oli lähemmäs 200 ja päivä venyikin alkuiltaan asti. Ottelupuolella päästiin nopeammin kotimatkalle. Tanskalaiset, virolaiset ja iranilaiset urheilijat toivat kilpailuun kansainvälistä väriä.

Syyskauden seuraavat taekwondokilpailut järjestetään 21. lokakuuta Porvoossa.

Syysloman päiväleirien ilmoittautuminen vauhdissa!

22.09.2023

Koululaisten syyslomaviikolla (ma 16.10.-pe 20.10.) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Syyslomaleirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille.

Syyslomalla toiminnallisia päiväleirejä järjestetään Kaisaniemessä, Kontulassa, Malmilla, Vuoniityssä ja Pakilassa. Tutustu päiväleiritoimintaan osoitteessa www.hnmky.fi/paivaleirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Lisäksi syyslomaviikolla järjestetään korisleirit Pakilassa Namika Areenalla ja Arthurilla Kaisaniemessä. Lisätietoja korisleireistä osoitteessa www.hnmky.fi/koripalloleirit

 

Miesten 1. divisioonan kausi käynnistyy lokakuussa – tervetuloa kotipeleihin uuteen Namika Areenaan

18.09.2023

Miesten I-divisioonan kausi käynnistyy lokakuussa, jolloin Helsingin NMKY pelaa Tapiolan Honkaa vastaan sunnuntaina 8.10. klo 16.30 uudella Namika Areenalla. Ottelu on Helsingin NMKY:n ensimmäinen kotipeli Namika Areenalla.   

Helsingin NMKY pelaa kaikki kotipelit Namika Areenalla Pakilassa. Tarkemmat otteluohjelmat löytyvät alta. 

Otteluiden yhteydessä on myynnissä yksittäisiä lippuja sekä kausikortteja. Kausikortti maksaa 59 euroa, joka oikeuttaa miesten runkosarja sekä playoff –peleihin. Yksittäiset liput maksavat 10 euroa ja lapsilta (alle 18v.) sekä alennusryhmiltä 5 euroa. Namikan juniorit pääsevät maksutta kotipeleihin, jokin Namika- asuste päällään.

Miesten otteluohjelma 

Namika Areena (Pilkekuja 10, 00660 Helsinki) 

 

Miesten joukkue suuntaa uudella kokoonpanolla kaudelle 2023-2024

18.09.2023

Namikan miesten joukkue lähtee uudelle kaudelle uusien valmentajien sekä uudistuneen kokoonpanon kera. Joukkue on saanut uutta vahvistusta juniorijoukkueista nousseista pelaajista. Miesten joukkueen valmennustiimi koostuu tällä kaudella korisliigastakin tutuista nimistä, kun päävalmentajana toimii Namikalle siirtynyt Tuomas Oja ja apuvalmentajana niin ikään uusi tuttavuus Atte Perttu. Valmentajilla on kova halu viedä pelaajia yksilöinä eteenpäin sekä kehittyä joukkueena.

-Kauden tavoitteena olisi pärjätä yhtä hyvin tai paremmin kuin viime vuonna, päästä playoffeihin ja siellä taistella loppuun asti, joukkueessa jo kauemmin pelannut Roni Vuori kertoo.

-Alkukaudesta on tärkeää saada koko joukkue samalle sivulle tavoitteista, hän summaa.

"Tätä on odotettu!" – Helsingin NMKY:n uusi koripalloareena valmistui aikataulussa

13.09.2023

Tiedote
Julkaisuvapaa
 

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama uusi koripalloareena Helsingin Pakilassa. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura. Namika Areenan suunnittelua ja rakentamista ovat ohjanneet erityisesti juniorikoripallon tarpeet. Areenan kokonaiskustannukset nousevat noin 13,5 miljoonaan. Rakentamisen kustannusarviossa pysyttiin.

– Olemme innoissamme, että Namika Areena on vihdoin valmis! Namika Areena täyttää Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta areenasta. Se tulee palvelemaan Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa ja Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Olli Joensuu iloitsee.

Koriskausi käynnistyi seuraleirin merkeissä Kisakalliossa

12.09.2023

Helsingin NMKY:n seuraleiri järjestettiin kahdeksannen kerran Kisakalliossa elokuussa. Osallistujia oli tänä vuonna ennätysmäärä, kun 550 innokasta namikalaista starttasi kymmenen bussin voimin Oulunkylästä kohti Lohjaa perjantai iltapäivällä.

Leiriviikonloppu kului treenaten valmentajien johdolla ja vapaa-ajalla leiriläiset pääsivät nauttimaan Kisakallion tarjoamasta oheistoiminnasta. Muun muassa jalkapallokenttä, punttisali ja upea uimaranta olivat viikonlopun ajan lasten ja nuorten käytössä.

Namika Areenan avajaiset la 7.10. - ohjelmaa koko päiväksi

12.09.2023

In English below.

Lauantaina 7.10. on Namika Areenan avoimien ovien päivä. Luvassa rutkasti tekemistä ja erilaisia esityksiä pitkin päivää. Kaikki ovat tervetulleita Helsingin NMKY:n maksuttomaan tapahtumaan. Tule sinäkin juhlistamaan Namika Areenan avajaisia koko perheen voimin! 

Lauantai 7.10.

Kello 14-18 välisenä aikana areenan alueella järjestetään:

- Lasten temppurata: Pienten seikkailijoiden suosikki

- Kasvomaalaus: Päästä mielikuvitus ja luovuus kukkimaan kasvoillasi

- Taideseinä: Anna luovuuden ja taiteen kohdata

- Koripalloteemaiset radat ja skabailut: Haasta perheesi leikkimieliseen kisailuun

- Testaa taekwondoa ja koe kamppailunäytöksiä

- Soitinkokeilut: Kokeile erilaisia soittimia Helsingin NMKY:n musiikkiopiston johdolla

- Ponitalutus areenan pihalla: Ihania hetkiä pienten ponien kanssa

 

Alla tarkempi aikataulu päivästä ja illan esiintyjistä:

klo 14.00 Ovet on auki

klo 14.30  TikTokista tuttu Chimbula 

klo 15.00 Taija Taikan taikashow Areenakentän lavalla