You are here

Ajankohtaiset: koripallo

Syysloman päiväleirien ilmoittautuminen vauhdissa!

22.09.2023

Koululaisten syyslomaviikolla (ma 16.10.-pe 20.10.) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Syyslomaleirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille.

Syyslomalla toiminnallisia päiväleirejä järjestetään Kaisaniemessä, Kontulassa, Malmilla, Vuoniityssä ja Pakilassa. Tutustu päiväleiritoimintaan osoitteessa www.hnmky.fi/paivaleirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Lisäksi syyslomaviikolla järjestetään korisleirit Pakilassa Namika Areenalla ja Arthurilla Kaisaniemessä. Lisätietoja korisleireistä osoitteessa www.hnmky.fi/koripalloleirit

 

Miesten 1. divisioonan kausi käynnistyy lokakuussa – tervetuloa kotipeleihin uuteen Namika Areenaan

18.09.2023

Miesten I-divisioonan kausi käynnistyy lokakuussa, jolloin Helsingin NMKY pelaa Tapiolan Honkaa vastaan sunnuntaina 8.10. klo 16.30 uudella Namika Areenalla. Ottelu on Helsingin NMKY:n ensimmäinen kotipeli Namika Areenalla.   

Helsingin NMKY pelaa kaikki kotipelit Namika Areenalla Pakilassa. Tarkemmat otteluohjelmat löytyvät alta. 

Otteluiden yhteydessä on myynnissä yksittäisiä lippuja sekä kausikortteja. Kausikortti maksaa 59 euroa, joka oikeuttaa miesten runkosarja sekä playoff –peleihin. Yksittäiset liput maksavat 10 euroa ja lapsilta (alle 18v.) sekä alennusryhmiltä 5 euroa. Namikan juniorit pääsevät maksutta kotipeleihin, jokin Namika- asuste päällään.

Miesten otteluohjelma 

Namika Areena (Pilkekuja 10, 00660 Helsinki) 

 

"Tätä on odotettu!" – Helsingin NMKY:n uusi koripalloareena valmistui aikataulussa

13.09.2023

Tiedote
Julkaisuvapaa
 

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama uusi koripalloareena Helsingin Pakilassa. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura. Namika Areenan suunnittelua ja rakentamista ovat ohjanneet erityisesti juniorikoripallon tarpeet. Areenan kokonaiskustannukset nousevat noin 13,5 miljoonaan. Rakentamisen kustannusarviossa pysyttiin.

– Olemme innoissamme, että Namika Areena on vihdoin valmis! Namika Areena täyttää Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta areenasta. Se tulee palvelemaan Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa ja Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Olli Joensuu iloitsee.

Koriskausi käynnistyi seuraleirin merkeissä Kisakalliossa

12.09.2023

Helsingin NMKY:n seuraleiri järjestettiin kahdeksannen kerran Kisakalliossa elokuussa. Osallistujia oli tänä vuonna ennätysmäärä, kun 550 innokasta namikalaista starttasi kymmenen bussin voimin Oulunkylästä kohti Lohjaa perjantai iltapäivällä.

Leiriviikonloppu kului treenaten valmentajien johdolla ja vapaa-ajalla leiriläiset pääsivät nauttimaan Kisakallion tarjoamasta oheistoiminnasta. Muun muassa jalkapallokenttä, punttisali ja upea uimaranta olivat viikonlopun ajan lasten ja nuorten käytössä.

Helsingin NMKY:n päävalmentajat kaudelle 2023-2024

04.08.2023

Helsingin NMKY:n koripallokausi 2023–2024 on käynnistynyt vanhimpien joukkueiden osalta jo kesäkuun alussa loistavassa valmennuksessa. Nuorimpien joukkueiden kauden joukkuetoiminta käynnistyy 28.8.

Päävalmentajat vastaavat joukkueen valmentamisesta yhdessä valmennustiiminsä kanssa. Ylpeänä julkaisemme kauden päävalmentajat, joista löytyy pitkän linjan valmennuskokemusta sekä osaavia, motivoituneita nuoria valmentajia hyvässä suhteessa!

 

Ikäkausijoukkueet, miehet ja Unified

 

Miehet: Tuomas Oja

 

2005-2006 pojat: Eero Levä

2005-2008 tytöt: Nora Väre

2005-2008 tytöt harraste: Benjamin Jensen

2007 pojat: Vili Suntinen

2008 pojat: Juuso Milén

2009 pojat 1-2: Henri Clément

2009 pojat 3: Petteri Pelkonen

2009-2010 tytöt: Emma Malm

2010 pojat: Ville Pöyry

2011 pojat: Vili Suntinen

Talvileirien ilmoittautuminen vauhdissa!

18.01.2023

Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa koululaisten talvilomaviikolla (vk 8, ma 20.2.-pe 24.2.)! Loma-aikojen leirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-14 -vuotiaille koululaisille.

Pellin leirikeskuksessa Karjalohjalla järjestettävän Pellin talvileirin lisäksi on tarjolla monipuolisia päiväleirejä muun muassa Pakilassa, Kaisaniemessä, Kontulassa, Vuoniityssä, Malmilla ja Pukinmäessä. Tutustu leiritoimintaan toimipisteittäin osoitteessa www.hnmky.fi/leirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Syysloman päiväleirien ilmoittautuminen vauhdissa!

09.09.2022

Koululaisten syyslomaviikolla (ma 17.10.-pe 21.10.) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Syyslomaleirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille.

Syyslomalla toiminnallisia päiväleirejä järjestetään Kaisaniemessä, Kontulassa, Malmilla, Vuoniityssä ja Pakilassa. Tutustu leiritoimintaan osoitteessa www.hnmky.fi/paivaleirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Lisäksi syyslomaviikolla järjestetään korisleirit Pakilassa ja Arthurilla Kaisaniemessä. Lisätietoja korisleireistä osoitteessa www.hnmky.fi/koripalloleirit

Namika Areenan rakentaminen alkaa tänään

12.07.2022

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan rakennustyöt alkavat tänään 12.7.2022.

Namika Areena täyttää valmistuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikuntaolosuhteesta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, ollen samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna.

- Namika Areena kohentaa merkittävästi Helsingin NMKY:n harjoitusolosuhteita, jolla vastataan niin pelaajamäärän kasvuun kuin toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen. Oma liikuntaolosuhde tarjoaa myös hienon paikan seurayhteisöllisyyden lisäämiseen, toteaa Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen.

Kesäleirien ilmoittautuminen käynnissä!

12.04.2022

Leirivaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotain! Perinteisten toiminnallisten päiväleirien lisäksi järjestetään myös koris- ja taekwondoleirejä sekä erilaisia teemapäiväleirejä.

Leirejä järjestetään viikkotoiminnasta tutuissa paikoissa mm. Kaisaniemessä, Kontulassa, Pukinmäessä, Vuoniityssä, Malmilla ja Pakilassa. Lisäksi järjestämme yön yli leirejä Pellin leirikeskuksessa Karjalohjalla.

Tutustu monipuoliseen leiritoimintaan alla olevasta linkistä ja ilmoittaudu mukaan kesän parhaille leireille!

www.hnmky.fi/leirit

Helsingin NMKY:n miesten joukkueen kausi paketissa

31.03.2022

Jouduimme tyytymään sarjataulukon kannalta samaan lopputulokseen, kun aiempina kausina. On jälleen aika hieman perata kauden kulkua ja mennyttä. Vajaa vuosi sitten saimme sekä positiivisia, että negatiivisia uutisia. Yhden tärkeimmistä tavoitteistamme mukaisesti saimme kolme runkopelaajaamme etenemään kohti ylempiä sarjatasoja. Tämän lisäksi urheilun ikävä puoli, loukkaantumiset sotkivat kahden runkopelaajamme tulevan kauden kokonaan. Joukkueemme oli viime kesänä uuden edessä. Saimme joukkueeseen uutta nuorta verta Elias Leskisen, Roni Vuoren, Leevi- Matias Taimelan ja Elmo Eräkankaan muodossa. Lisäksi Santeri Makkonen liittyi Seagulls-vahvuuteen ja haki suuremmat peliminuutit vielä toistaiseksi meidän joukkueemme riveissä. Joukkueemme uudistus oli näin ollen valmis.

Basket: Koripallo teki uuden lisenssiennätyksen

25.02.2022

Koripallon parissa on enemmän harrastajia kuin koskaan aiemmin. 

"Tällä kaudella syntyi uusi, komea ennätys, kun lisenssejä on kaudella 2021–22 hankittu kaikkiaan 20 813. Kasvua koronan runtelemaan viime kauteen on huimat 15 prosenttia. Nousua on tapahtunut kaikilla alueilla ja ilahduttavaa on etenkin pienempien ikäluokkien kasvu verrattuna edellisiin kausiin." Uutisoi Koripalloliitto tänään.

Suurin koripallo-organisaatio on Helsingin NMKY liki 1400 lisenssillä. Me kasvatimme määrää viime kaudesta vajaalla 300 lisenssillä.

- Meillä oli valmentajien kanssa keväällä 2021 yhtenä isoimpana asiana saada pelaajamäärät vähintään samalle tasolle, kun ne oli olleet ennen harrastustoimintaamme vaikuttaneita rajoituksia. Jokainen laitto upeasti ”työrukkaset” käteen ja viesti laadukkaasta toiminnasta on levinnyt niin, että pelaajamäärät ovat isommat, kun koskaan, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kertoo.

Urheilu Mehiläinen ja Helsingin NMKY panostavat yhdessä nuorten hyvinvointiin

25.11.2021

Marraskuussa alkoivat U14 ikäluokan pelaajien urheilijan lääkärintarkastukset, joissa tehdään perustarkastuksen ohella myös taustatietojen kartoitus, verenkuva- ja EKG-tutkimukset sekä uutena lisänä fysioterapeutin lihashallinnan kartoitukset. Namika haluaa panostaa nuorten urheilijoiden terveeseen kehitykseen erityisesti nopeasti muuttuvassa ikävaiheessa.
 

- Haluamme huomioida biologisen iän ja murrosiän vaikutuksen harrastukseen ja omalta osaltamme tukea urheilijoiden hyvinvointia, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen toteaa.

Olimme mukana Urheilu Mehiläisessä U14 tyttöjen visiitillä. Lääkäri Elina Koskikallio kertoi tarkastusten kulusta näin: ’’Tytöt menevät käymään ensin fysioterapiassa, ja siitä he tulevat tähän lääkärintarkastukseen, josta lopuksi laboratorioon’’.

Miesten ja naisten divarikaudet käynnissä, tervetuloa kotipeleihin.

15.10.2021

 

Naisten kausi on alkanut I-divisioonassa kahdella voitolla ja miesten kausi alkoi I -divisioona A:ssa tappiolla Turun Kristikaa vastaan. Joukkueemme pelaavat vahvasti Namikalaisilla ja nuorilla joukkueilla. Viime kaudella kummatkin joukkueet pelasivat tiensä hienosti pudotuspeleihin.

Miesten kotiavaus on tällä viikolla Oulu basketballia vastaan. Joukkueemme pelaavat kaikki kotipelit Helsingin urheilutalolla ja pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 17:30, tarkemmat otteluohjelmat löytyvät alta.

Syysloma vailla tekemistä? Vielä ehtii ilmoittautumaan syyslomaleirille!

04.10.2021

Koululaisten syyslomaviikolla (ma 18.-pe 22.10.) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Syyslomaleirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille.

Syyslomalla päiväleirejä järjestetään Pakilassa, Kontulassa, Vesalassa, Malmilla ja Kaisaniemessä. Tutustu leiritoimintaan osoitteessa www.hnmky.fi/paivaleirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Perinteisten päiväleirien lisäksi syyslomaviikolla järjestetään korisleiri Malmilla. Lisätietoja korisleiristä www.hnmky.fi/koripalloleirit

Unified-toiminta täytti 10 vuotta

14.06.2021

Unified-toiminta täytti tänää keväänä Namikassa jo 10 vuotta. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat pelata Unified-koripallojoukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä.

Suomeen Unified-koripallo rantautui Euroopan komission tukeman Special Olympics -nuorisohankkeen voimin 2010 ja tällä hetkellä Unified-koripalloa pelataan Koripalloliiton alaisessa sarjassa viidellä sarjatasolla. Unified-koripalloa voi pelata miesten ja naisten sekajoukkuein, mutta kansainvälisellä tasolla on myös omat sarjansa naisille ja miehille.

Harrastustoiminnan järjestäminen 1.3.–14.3.2021

01.03.2021

Aluehallintovirasto ja Helsingin kaupunki päättivät perjantaina 26.2.2021 uusista koronarajoituksista. Helsingin NMKY toimii annettujen ohjeiden mukaisesti. Meidän tahtotilanamme on taata kaikkien lasten ja nuorten harrastustoiminnan turvallinen jatkuminen poikkeusjärjestelyistä huolimatta. Aluehallintoviraston uudet rajoitukset ovat voimassa 1.–14.3.2021.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt kahdeksalle Helsingin NMKY:n liikuntavaikuttajalle liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristiä ja-mitalia

01.03.2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt kahdeksalle Helsingin NMKY:n liikuntavaikuttajalle liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristiä ja-mitalia. Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle. Ansiomerkit myönnetään Suomen urheilun isän Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta.

Ministeri Annika Saarikko myönsi seuraavat ansiomerkit:

ANSIORISTI: Markku Lohikoski, Jyrki Ratia, Tapio Sademies ja Pepe Salmela

ANSIOMITALI KULLATUIN RISTEIN: Jorma Rissanen, Seppo Roponen ja Harri Vallila

Namika panostaa nuorten urheilijoiden hyvinvointiin!

23.02.2021

Urheilu Mehiläinen auttoi kartoittamaan meidän junnujen kasvua ja sen vaikutuksia harjoitteluun viime viikolla.

Helsingin Namika panosti U14 ikäluokan 1. ja 2. ryhmien pelaajien urheilijan lääkärintarkastuksiin, missä tehdään perustarkastuksen lisäksi myös taustatietojen kartoitus, verenkuva- ja EKG-tutkimukset sekä liikkuvuus- ja kehonhallinnan testit. Namika haluaa panostaa nuorten urheilijoiden terveeseen kehitykseen erityisesti nopeasti muuttuvassa ikävaiheessa. Haluamme huomioida biologisen iän ja murrosiän vaikutuksen harrastukseen ja omalta osaltamme tukea urheilijoiden hyvinvointia.

"Lääkärintarkastukset voisi tehdä tytöille jo hieman aiemmin, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle", kommentoi lääkäri verenpaineen mittauksen lomassa. Rajoitusten puitteissa tarkastukset menivät todella hyvin ja kuvassa esiintyvä urheilijanuori oli tyytyväinen kokemukseen. Urheilun lajipäällikkö Henrik Pulkkinen on iloinen, että "pystymme huomioimaan nuorten kehityksen entistäkin paremmin harjoittelun suunnittelussa".