You are here

Helsingin NMKY ei hae naisten I-divisioonan sarjalisenssiä ensi kaudelle

17.05.2023

Helsingin NMKY:n naisten I-divarijoukkueen ylläpitäminen nykyisellä toiminnalla ja taloudellisella rakenteella on haastavaa, mistä johtuen resurssit ohjataan entistä vahvemmin junioritoimintaan.

Helsingin NMKY on tällä hetkellä Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärissä mitattuna.

– Haluamme olla ennen kaikkea elinvoimainen ja vahva kasvattajaseura nyt ja tulevaisuudessa, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kertoo.

Kasvupotentiaalia on paljon, ja Helsingin NMKY haluaakin tarjota yhä useammalle helsinkiläiselle lapselle ja nuorelle koripalloharrastusmahdollisuuden. Numeroiden valossa suurin kasvupotentiaali löytyy tyttöpelaajista, sillä junioreistamme noin 30 % on tyttöharrastajia.

– Naisten I-divarijoukkueen ylläpitäminen nykyisellä toiminnalla ja taloudellisella rakenteella on haastavaa. Tästä syystä Helsingin NMKY:ssä nähdään, että resurssit tulee ohjata entistä vahvemmin helpommin saavutettavaan ja laadukkaampaan junioritoimintaan, Henrik Pulkkinen tähdentää.

– Tavoitteena on kasvattaa tyttöpelaajien määrää. Siihen meillä on hyvät edellytykset muun muassa syksyllä avattavan Namika Areenan myötä. Tyttöpelaajien harrastajamäärien kasvun kautta toivon, että tulevaisuudessa Helsingin NMKY palaa naisten I-divisioonaan, urheilujohtaja Henrik Pulkkinen tiivistää.