You are here

Helsingin NMKY:n yhteiskunnalle tuottama hyöty on lähes 25 M€ vuosittain

12.10.2022

Helsingin NMKY:n yhteiskunnallinen arvo mitattiin ensimmäistä kertaa. Toiminta tuottaa vuoden aikana lähes 25 miljoonan euron hyödyn yhteiskunnalle.

Helsingin NMKY:n arvo yhteiskunnalle mitattiin ensimmäinen kertaa, kun Koripalloliitto osallistui Palloliiton pilottihankkeeseen neljän jäsenseuransa kanssa.

Koripalloliiton tiedotteessa kerrotaan, että "UEFA SROI mittasi seuran sosiaalista, taloudellista ja terveydellistä arvoa yhteiskunnalle. UEFA SROI:ssa sosiaaliset hyödyt yhteiskunnalle koostuvat vapaaehtoistyön arvosta, koulutusten vaikutuksesta, projektien ja ohjelmien yhteiskunnallisesta arvosta sekä sosiaalisen pääoman kasvusta. Uefan mallinnuksessa on hyödynnetty laajasti asiantuntijoita sekä tutkimustietoa." 

Helsingin NMKY tuottaa vuoden aikana lähes 25 miljoonan euron arvoisen hyödyn yhteiskunnalle.

– Tämä on merkittävä osoitus niin seura- kuin yhteiskunnallisen tason päättäjille siitä, että panostukset lasten ja nuorten toimintaan ovat kannattavia ja niitä tulee tehdä – erityisesti epävakaina aikoina, Helsingin NMKY:n kehitysjohtaja Ulla Huhtinen täsmentää.

– Tällaiset tulokset eivät olisi mahdollisia ilman osaavaa sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnille palaavaa henkilöstöämme ja laajaa vapaaehtoisten joukkoa. Olen myös kiitollinen Helsingin NMKY:n päättäjille rohkeudesta ja näkökyvystä panostaa toimintaamme mm. ensi vuonna valmistuvan Namika Areenan kautta.

Terveydellistä arvoa Helsingin NMKY tuottaa yhteiskunnalle vuosittain 12 miljoonan euron edestä: säästöt tulevat muun muassa alentamalla riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, tyypin 2 diabetekseen, syöpään ja mielenterveysongelmiin.

- Hienoa, että vihdoin pääsemme tutkitusti osoittamaan vaikuttavuutemme yhteiskunnalle. Teemme merkityksellistä työtä päivittäin lasten ja nuorten arjessa. Toivottavasti yhä useampi lapsi ja nuori aloittaa koripallon harrastamisen, sillä liikkuminen ja urheilu tukevat kokonaisvaltaisesti lasten ja nuorten hyvinvointia, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kommentoi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Koripalloliitto: https://www.basket.fi/basket/uutiset/neljan-koripalloseuran-yhteiskunnal...