You are here

Uudistunut Namikan naisten joukkue lähtee haastajana divarikauteen

02.10.2022

Naisten 1. divisioonan kausi pyörähtää käyntiin sunnuntaina 2.10.

Helsingin NMKY:n naisten joukkue aloittaa sunnuntaina 2.10. sarjakautensa, joukkue on uudistunut lähes täysin. Kokoonpano, valmennus ja kotikenttä ovat kaikki uudistuneet viime kaudesta.

Viime kaudelta tutut pelaajat ovat Namikakasvatit Sofie Erlund, Aleksandra Kauste, Kerttu Laaksonen, Anitta Niinilampi sekä Aurora Tuunanen. Heidän lisäksensä kentällä viilettää Namikassa junnujengeistä tutut, Milla Makkonen, Aisha Sjöblom, Kira Kaivos, Elina Anttila, Erin Lehmusto, Ulla Noopila sekä Pinja Rintakoski. Valmennuksesta vastaa Espanjasta Namikaan saapunut Sandra Prieto ja Namikaan palaava Daniel Ingman, lisäksi fyysisestä valmennuksesta vastaa Emma Malm.

Harjoituksia on Sandran johdolla juostu reilu kaksi kuukautta, uutta pelitapaa ajettu sisään ja vauhti pidetty korkealla. Joukkueessa on positiivinen henki ja pelaajat lähtevät innolla ottamaan uutta askelta urallaan. Namikan peleissä tullaan varmasti näkemään muutamia espanjalaiskikkoja, joilla päästään yllättämään vastustaja.

Myös täksi kaudeksi sarjan pelitapa on uudistunut, 1. divisioonassa on mukana peräti 14 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen seitsemän joukkueen lohkoon. Namikan lohkossa ovat Torpan Pojat II, Helmi Capitals, Hyvinkään Ponteva, Espoo Basket Team II, Turun NMKY ja Team Lemkem (Lahti). Toisessa lohkossa ovat BC Nokia, Pyrintö Akatemia, Jyväskylä Basketball Academy, Kataja Basket, Tapiolan Honka II, Pantterit ja Puhuttaret. Runkosarjassa kohdataan oman lohkon joukkueet kahdesti ja toisen lohkon joukkueet kerran.

Lisäksi kotiottelut pelataan tällä kaudella uutuutta hohtavassa Pirkkolahallissa. Hallin valmistuttua elokuussa joukkue on harjoitellut siellä.

Mielenkiintoinen kausi tulossa, Namikan nuori joukkue (keski-ikä 17,6 v.) lähtee haastamaan kokeneempia pelaajia ja joukkueita. Yksi ottelu sarjaa on jo keritty pelaamaan ja siellä nähtiin Topo II paidassa kovia tehoja tekevän suomikoris legenda Taru Tuukkanen. Sarjassa on myös uusia joukkueita Turun NMKY ja Lahden Team Lemkem, loput joukkueet ovat jo useamman vuoden pelanneet maan toiseksi korkeinta sarjatasoa.

Tervetuloa seuramaan varmasti yllätyksellistä kautta! Ensimmäinen ottelu pelataan sunnuntaina 2.10. klo 17:00 Pirkkolahallissa (Pirkkolan Metsätie 6, 00630 Helsinki), otteluun on vapaa pääsy.