You are here

Poikien valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin viikonloppuna viisi ottelua

01.04.2019

Alle 19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa pelattiin välierät viikonlopun aikana. Helsingin NMKY sai vastaansa Helsinki Rocksin. Rocks oli molemmissa peleissä kovempi joukkue ja otti voitot sekä lauantaina että sunnuntaina. Ensimmäinen ottelu päättyi Rocksin voittoon luvuin 89-65 ja toinen meni Rocksille lukemin 72-111. Onnittelut Rocksille finaalipaikasta.

U17-pojille tappio Sykkiä vastaan luvuin 87-74. U16-pojille niin ikään tappio Sykkiä vastaan 67-79. U15-pojat hakivat voiton Kaarinan Urasta 65-89.

U19 Helsinki Rocks – Helsingin NMKY pudotuspelien välierät

Valmentaja Timo Saukkolan mietteet välieräsarjasta: ”Tiesimme, että runkosarjan voittanut Rocks on erittäin kova vastus ja valmistauduimme kohti välieriä hyvin. Avainasemassa oli levypallojen saaminen ja 3 sekunnin alueen sulkeminen pois. Rocks näytti molemmissa peleissä parastaan myös kaaren takaa ja heitti meidän auttaessa korin alle liikaa kolmen pisteen heittoja. Meidän tekeminen ei ollut missään nimessä huonoa, mutta ajoittain emme päässeet ihan omalle tasolle välieräsarjassa, josta esimerkkinä rökäletappio levypalloissa toisessa osaottelussa. Tästä lopputuloksena välieräsarja 0-2 ja kohtalona pronssipeli. Nyt valmistautuminen täysillä kohti pronssiottelua ja kauden huipennusta. ”

Ottelutilastot 1. välierä

Ottelutilastot 2. välierä

U17 Sykki – Helsingin NMKY

Valmentaja Jarkko Lohikoski kommentoi ottelua: "Runkosarjan päätöskierros, jossa oli molemmilla joukkueilla panosta ja odotettavissa jälleen tiukka taisto. Aloitimme pelin hyvin, mutta sen jälkeen eka puoliaika oli Sykin lievää hallintaa, joukkuepuolustuksemme ei ollut tarpeeksi hyvää ja olimme pehmeitä levypalloissa. Toiselle puoliajalle tulimme erittäin terävästi ja saimme Sykin vaikeisiin heittoihin, joista korjasimme levypallot. Hyökkäyspää myös aukesi samalla, kuten usein tapana on ja pahimmillaan ekalla puoliajalla 12 pisteen tappioasema vaihtui seitsemän pinnan johtoon. Jälleen vaiherikkaassa pelissä emme kuitenkaan pystyneet hyödyntämään momentumiamme loppuun asti, passivoiduimme molemmissa päissä liikaa ja Sykki pääsi taas ohjaksiin sekä helppojen että kovien korien siivittämänä. Puolustuksemme 20 minuutin ajan sillä tasolla, jota voittaminen olisi edellyttänyt. Hyökkäyksessä emme pelanneet tarpeeksi hyvin yhdessä ja pallo ei liikkunut normaalin tapaamme. Onnittelut Sykille voitosta. Nyt lähdemme runkosarjan kolmossijalta ennakolta hyvin tasaisiin pudotuspeleihin, jossa mahdollisuudet ovat mihin vain."

Ottelutilastot

U16 Helsingin NMKY – Sykki

Valmentaja Eero Levän kommentit: ”Kauden viimeinen SM-sarjan ottelu ja tavoitteena oli ensisijaisesti nauttia pelaamisesta ja näyttää mitä olemme oppineet kauden aikana. Tasainen peli kääntyi Sykille kun emme olleet riittävän kovia kaksinkamppailuissa ja joukkueena riittävän fiksuja puolustuspäässä. Onnittelut Sykille voitosta. Tämän vuoden U16 SM-sarja oli meidän näkökulmasta erittäin hyvä sarja. Kiitos kaikille joukkueille ja onnea ja menestystä pudotuspeleihin selvinneille joukkueille.”

U15 Kaarinan Ura – Helsingin NMKY

Valmentaja Eero Levän kommentit ottelusta: ”Kevätkauden viimeisessä Robert Petersen Cupin lohkovaiheen ottelussa oli selkeä tavoite. Voitto ja mahdollisimman hyvät asetelmat kohti lopputurnausta. Tavoite täyttyi, mutta pelaamisen laadussa jäimme omasta parhaasta liikaa. Suurin ongelma oli yhteistyö puolustuspäässä ja näin Kaarinan Ura pääsi tekemään liikaa helppoja koreja muun muassa kommunikaatiovirheiden seurauksena.  Onneksi pystyimme karkaamaan Uralta toisen puoliskon aikana ja saimme sarjapisteet kotiin.”

(Kuva: Harri Vallila)