You are here

Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin viisi ottelua menneellä viikolla

01.04.2019

19-vuotiaat taipuivat välierissä Helmi Capitalsille otteluvoitoin 2-0 (82-69, 98-105). 17-vuotiaille tappio ToPoa vastaan pistein 68-67. 16-vuotiaille kahden voiton viikko. Torstaina kaatui ToPo lukemin 34-104 ja sunnuntaina JBA 74-68.

19-vuotiaat pelasivat viikonloppuna SM-sarjan välierät Helmi Capitalsia vastaan. Kahden tiukan ottelun jälkeen Helmi Capitals oli hieman parempi vieden otteluvoitot 2-0 (82-69, 98-105) ja eteni näin SM-sarjan finaaleihin. Namikalle tämä tarkoitti sitä, että kausi jatkuu pronssimitalin metsästyksellä kun vastaan asettuu joko Tapiolan Honka tai Ringside.

Päävalmentaja Teijo Sandvikin mietteet välierä kamppailuista:

1. Välierä:

"Aloitimme hermostuneesti ottelun. Ottelun edetessä löysimme rytmin.

Kamppailimme voitosta nousten kaksi kertaa kaukaa takaa-ajoasemasta lähelle. Se kertoo paljon joukkueestamme.

Iso hatunnosto pelaajille"!

Ottelutilastot

2. Välierä:

"Helmi Capitals aloitti ottelun 13-0 runilla. Pääsimme tämän jälkeen hienosti peliin mukaan kotiyleisön säestämänä.

Kaiken kaikkiaan paransimme eilisestä nostaen huimasti tasoa puolustuspäässä. Tulimme puoliajan jälkeen todella sisukkaina kentälle haastaen Capitalsia kamppailutilanteissa.

Meidän kasvutarina on huikea. Annoimme tänään kaikkemme haastaen vahvan Capitalsin-joukkueen. Olen todella ylpeä pelaajista!

Tunnelma MPH:lla oli upea. Kotiyleisö antoi meille valtavasti energiaa kentälle. Iso kiitos ja kumarrus kaikille kannattajille!"

17-vuotiaat kohtasivat sunnuntaina runkosarjan viimeisessä ottelussa ToPon. Puoliajalla tilanne 25-39 vierasjoukkue Namikan hyväksi. Toisella puoliskolla ToPo pääsi peliin mukaan ja vei tiukasti voiton pistein 68-67.

Valmentaja Benjamin Jensenin kommentit:

"We took control of the game at the start by playing great defense while taking advantage of our opportunities on offense by taking good shots and making them at a high percentage. We went into the half-time with a solid 14-point lead. In the second half however ToPo came out strong and looked like a completely different team. Slowly but surely, they were able to string together a series of small runs to tie the game up with just 5 minutes left. The last minutes of the game were incredibly tight and the lead went back and forth multiple times. Despite our best efforts ToPo were able to cling on to their 1-point lead by getting a crucial stop with just seconds left on the clock to win the game.

Viivi Sjöberg 18pts/9reb

Hanni Harjanne 15pts/8reb."

16-vuotiailla oli kahden ottelun viikko kun torstaina vastassa oli ToPo ja sunnuntaina JBA. ToPoa vastaan Namika hallitsi ottelua alusta asti vieden pisteet kotiin luvuin 34-104. Toisessa ottelussa vieraaksi saapui JBA. Puoliajalla JBA johti ottelua 29-43. Toisella puoliskolla Namika sai pelin juonesta paremmin kiinni ja nousi viimeisessä runkosarjan ottelussa voittoon numeroin 74-68.

Valmentaja Benjamin Jensenin kommentit ToPoa vastaan pelatusta ottelusta:

"We started out the game by getting an early lead, but it was still close through the first period. Mid-ways through the second period however we really started to get going offensively and continued to build on our lead. We played very well offensively and managed to execute on our scoring opportunities and played very solid defense allowing very few points scored in our end, which resulted in a 34-104 victory where we showed no signs of slowing down at any point during the game.

Mette Rahiala 25pts/7stl

Aleksandra Kauste 24pts/5reb

Hanni Harjanne 18pts/9reb."

Valmentaja Emma Malmin kommentit JBA:ta vastaan pelatusta ottelusta:

"Alussa JBA:n pelaajat pääsivät ajamaan korille liian helposti ja meillä oma hyökkääminen oli pakottamista, muutamia hyviä tilanteita lukuunottamatta. Puoliajan jälkeen kentälle kuitenkin marssi erittäin yhtenäinen ja tiivis HNMKY:n 16-tyttöjen joukkue, joka puolusti tiivisti ja hyökkäsi upean pallonliikkeenkautta. Hyviä laatutekijöitä oli paljon ja ero saatiin kurottua. Myös viimeistely oli korkealla tasolla. Näihin kahteen upeaan erään oli hyvä päättää hieno ja opettavainen kausi, todella tasaisessa sarjassa jossa useissa peleissä voitot ja tappiot olivat pienistä marginaaleista kiinni."

(Kuva: Harri Vallila)