You are here

U16-pojilla voitokas SM-kierros

22.10.2018

U16-pojat kohtasivat SM-sarjan kolmannella kierroksella Westsiden vieraskentällä Leppävaarassa. Lopputulos Helsingin NMKY:n hyväksi 60-79.

u16 joukkuekuva

Helsingin NMKY:n U16-pojat ovat aloittaneet SM-sarjan yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla. Kolmannessa ottelussa vastaan asettui Lepyn ja EBT:n yhdistelmäjoukkue Westside. Ottelun ensimmäiset minuutit edettiin tasaisissa merkeissä, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen neljännes eteni, sitä enemmän hallinta siirtyi vierasjoukkue HNMKY:lle. Ensimmäiselle tauolle siirryttiin lukemissa 14-23. Toinen neljännes jatkui samalla tavalla HNMKY:n hallitessa ottelun tempoa. Puoliaikalukemat 27-40. Toisella puoliajalla Westside pelasi enimmäkseen paikkapuolustusta. HNMKY sai kuitenkin luotua lähes koko toisen puoliajan hyviä ratkaisupaikkoja liikuttamalla palloa nopeasti vapaille pelaajille. Neljännen neljänneksen aikana Westside nousi iskuetäisyydelle kymmenen pisteen päähän 9-0 juoksulla. HNMKY kuitenkin kokosi rivinsä ja vei ottelun viimeiset minuutit ja koko ottelun lukemin 60-79.

Valmentaja Eero Levän kommentit ottelusta: ”Tavoitteemme otteluun lähdettäessa oli saada pallo liikkumaan paremmin ja nopeammin kuin kauden aikaisemmissa otteluissa, hallita levypallopeliä ja puolustaa aggressiivisesti. Onnistuimme näissä asioissa hyvin. Pallo löysi vapaan pelaajan emmekä ottaneet vaikeita ratkaisuja juuri ollenkaan pelin aikana. Seurauksena hyvät heittoprosentit ja 22 koriinjohtavaa syöttöä. Voitimme myös ottelun levypallot ja varsinkin ensimmäisellä puoliskolla pidimme oman päädyn levypalloista hyvää huolta, kun annoimme Westsidelle ainoastaan kolme hyökkäyslevypalloa. Agressiivisella puolustuksella pakotimme vastustajan menettämään pallon 23 kertaa ja onnistuimme tekemään niiden seurauksena 33 pistettä. Kaiken kaikkiaan hieno ottelu koko joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin."

U16-poikien seuraava SM-sarjan ottelu pelataan 3.11. Malmin palloiluhallilla kun vieraaksi saapuu Keravan Kori-80. Tervetuloa kannustamaan.