You are here

YMCA/NMKY:n joulukeräys Ukrainaan – lapselta lapselle, perheeltä perheelle

07.11.2023

Lähde mukaan Suomen NMKY:n Liiton jouluhaasteeseen! Paketoidaan yhdessä joulumieltä keskellä sotaa eläville ukrainalaisille perheille.

Suomen NMKY:n liitto järjestää joulukeräyksen, jossa sinun on mahdollista lähettää joululahjapaketteja ukrainalaisille perheille, jotka asuvat sodan eturintama-alueilla.

Lahjoitukset jakaa perille tuntemamme ukrainalainen YMCA-vapaaehtoinen Stas Krymchuk. YMCA Volynista, Lutskissa toimivasta paikallisyhdistyksestä, lähtöisin oleva Stas on ollut aktiivisesti mukana humanitaarisen avun keräämisessä ja jakamisessa Venäjän hyökkäyssodan alkupäivistä lähtien. Hän kuljettaa avustustarvikkeita Ukrainan sodan etulinjan kyliin ja kerää jälleen tänä jouluna lahjoja ukrainalaisille lapsille ja nuorille kansainväliseltä YMCA-yhteisöltä. 

Stas Krymchuk kokosi videolle hetkiä vuodentakaisesta lahjojen jaosta:
https://www.instagram.com/p/CnHNMTQLqrz/?img_index=1

Mitä lähetämme Ukrainaan
Lahjatoivelista on välitetty meille Ukrainasta ja perustuu arjen tarpeisiin.
Pakettiin toivoisimme seuraavat tavarat:

·    Powerbank

·    Lämpimät sukat

·    Pipo

·    Taskulappu + pattereita

·    Karkkia (ei lakritsia tai salmiakkia)

·    Jotain suomalaista esim. magneetti jääkaapin oveen

·    Muutama lelu, jos haluat lähettää lahjan pienelle lapselle. Merkitsethän

    tuolloin pakettiin/korttiin lahjan saajan ikähaarukan.

·    Kirje tai terveiset lähettäjältä vastaanottajalle

Mukaan tuleva kirje tai terveiset
Haluaisimme toimittaa eteenpäin kirjeitä suomalaiselta lapselta ukrainalaiselle lapselle tai suomalaiselta perheeltä ukrainalaiselle perheelle, mutta aivan kaikki joulumieltä sisältävät kirjeet ja terveiset ovat arvokkaita! Jos kirjeen tai tervehdyksen kirjoittaja on lapsi, hän voi kirjoittaa kirjeensä suomeksi ja pyytää vanhemmalta käännösapua. Jotta kirje ei häviä matkalla, se tulisi kiinnittää lahjapakettiin nauhalla tai narulla. Jätähän kirjekuoren auki. Myös meiltä Liitosta voit pyytää apua käännökseen. Jätähän siinä tapauksessa kirjekuoren päälle erillisen viestin käännöksen tarpeesta. 

Jos haluaisit lahjan saajalta ja tämän perheiltä jouluterveiset Ukrainasta, liitä mukaan omat yhteystietosi (koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi).

Milloin

Pyydämme, että kokoaisitte lahjat marraskuun aikana. Kokoamme lahjat yhteen marraskuun lopussa ja pakkaamme ne mukaan kuljetukseen, joka lähtee  joulukuun alussa maanteitse kohti Ukrainaa. Luotettava kontaktimme Samaria-lähetykseltä ajaa kuljetuksen Ukrainaan, jossa Stas Krymchuk toimittaa ne eteenpäin perheille etulinjan kyliin.

Lisätietoja ja lahjojen toimitus Suomen YMCA:n liiton toimistolle:

Suomen NMKY:n Liitto
Martiina Woodson / Laura Mäkelä
Liisankatu 27 A 4
00170 Helsinki