Aikuiset

TAEKWONDOA NUORILLE JA AIKUISILLE

Taekwondo sopii harrastukseksi kaikenikäisille miehille ja naisille. Ryhmissä harjoitellaan taekwondon eri osa-alueita kuten potkuja, lyöntejä, torjuntoja, ottelutekniikkaa ja liikesarjoja. Ryhmässä harjoittelevilla on mahdollisuus edetä ensimmäisestä vyöasteesta aina mustan vyön dan-arvoasteille.

Aloittelevan nuoren tai aikuisen harrastajan suositellaan osallistuvan ensin Taekwondon perusteet- harjoituksiin. Taekwondon perusteet -ryhmät on suunnattu aloittelijoille sekä keltavöisille harrastajille. Harjoituksia on neljässä eri toimipisteessä: keskustassa (Hotelli Arthur), Malmilla (Malmin palloiluhalli) sekä Pakilassa (Pakilan toimintakeskus).

Taekwondon perusteet- ryhmiin voi osallistua 10-vuotiaista alkaen, aikuisille ja nuorille on samalla harjoitusvuorolla usein omaa pienryhmätoimintaa, ryhmiin voi osallistua myös yhdessä perheen kanssa. Lastensa kanssa harrastavat voivat valita ryhmäkseen myös Perhetaekwondo -ja lapset -ryhmän keskustassa, Malmilla, Pakilassa ja Vuosaaressa.

Ryhmään säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta tai mitään erityistä pohjakuntoa ei tarvita. Taekwondossa kannustetaan sitoutuneeseen harjoitteluun, mitä kautta jokaisen taidot ja kunto kehittyvät yksilöllisesti.

Ryhmässä opetellaan taekwondon perusteita kuten potkutekniikkaa, torjuntoja, lyöntejä ja iskuja, otteluliikkumista ja välillä myös ottelua (kyorugi), liikesarjoja (poomsae), hieman itsepuolustuksen alkeita (hosinsul) sekä taekwondon käyttäytymissääntöjä. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osa-alueita.

Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita ja keltavöisille syvennetään opittuja taitoja sekä opetetaan uusia vyöarvotaitoja. Tunnilla on yleensä kaksi ohjaajaa/apuohjaajaa, jotta ryhmää voidaan tarvittaessa jakaa taitotason ja iän mukaan. Treeni sisältää ikä huomioiden myös taekwondoa tukevia kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita.

Mikäli haluaa harjoitella useamman kerran viikossa, on aloittelijalla mahdollisuus osallistua myös taekwondo potku/ ottelutekniikkaharjoituksiin, trikkaustaekwondoharjoituksiin, liikesarjan opetus-harjoituksiin, kuntonyrkkeilyyn, kehonhuolto- sekä crosstraining-tunneille. Poomdatekniikkaharjoituksiin voi osallistua keltaisesta vyöstä alkaen ja edistyneiden taekwondotreeneihin vihreästä vyöstä alkaen.

Vanhempien harrastajien kohdalla ikä huomioidaan osana yksilöllistä etenemistä. Mikäli kehossa on joitakin vaivoja, ne tulee huomioida aina omassa harjoittelussa eikä tule koskaan tehdä sellaisia harjoituksia, jotka ovat vahingoksi omalle keholle. Mahdollisista kehon vaivoista kannattaakin aina kertoa ohjaajalle ja aikuisen on hyvä kantaa vastuu omasta tekemisestään esim. potkuja pään korkeuteen tulee välttää, mikäli tietää sen olevan keholle liian raskasta. Jokaisen on mahdollista harrastaa taekwondoa eikä yläikärajaa ole.

Ilmoittaudu mukaan toimintaan tästä linkistä:
http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/toimintaan-osallistuminen/

Kaksi ensimmäistä viikkoa on ilmainen kokeilujakso, jona aikana on mahdollista peruuttaa ilmoittautuminen lopetuslomakkeella.

Lisätiedot:
Sarianne Nordberg
Kamppailu-urheilun lajikoordinaattori
+358505688849
sarianne.nordberg(at)hnmky.fi