Aikuiset

TAEKWONDOA NUORILLE JA AIKUISILLE

Taekwondo sopii harrastukseksi kaikenikäisille miehille ja naisille. Ryhmissä harjoitellaan taekwondon eri osa-alueita kuten potkuja, lyöntejä, torjuntoja, ottelutekniikkaa ja liikesarjoja. Ryhmässä harjoittelevilla on mahdollisuus edetä ensimmäisestä vyöasteesta aina mustan vyön dan-arvoasteille.

Aloittelevan aikuisen harrastajan suositellaan osallistuvan ensin Taekwondon perusteet- harjoituksiin. Taekwondon perusteet -ryhmät on suunnattu aloittelijoille sekä keltavöisille harrastajille. Harjoituksia on Helsingin keskustassa, Malmilla ja Pakilassa.

Syyskauden 2018 treenit:

Aikuiset ja nuoret +12v
Pakila ma klo 18.30-19.30
Malmi ti klo 18.30-19.30
Keskusta (Grundskolan Norsen) pe klo 18-19

Mikäli haluaa harjoitella useamman kerran viikossa, on aloittelijalla mahdollisuus osallistua myös taekwondo potku/ottelutekniikkaharjoituksiin, liikesarjan opetus-harjoituksiin ja kuntonyrkkeilyyn. Aloittelijat voivat osallistua liikesarjan opetus sekä potku/ottelutekniikan perusteet -tunneille heti kun taekwondotekniikoiden perusteita alkaa olla hallussa.

Kalenterin löydät: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/harjoitusvuorot/

Kuntonyrkkeilyryhmät +12v
ma klo 17.45-18.45 keskusta (Käpylän peruskoulu)
ma klo 19.30-20.30 Pakila
ti klo 19.30-20.30 Malmi
to klo 16.30-17.30 keskusta (hotelli Arthur)
to klo 19-20 Malmi

Lastensa kanssa yhdessä harrastavat voivat valita ryhmäkseen myös nuoremman ikäryhmän harjoitukset. Lasten ryhmistä löydät tietoa: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/taekwondo/lapset/

Ryhmään säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta tai mitään erityistä pohjakuntoa ei tarvita. Taekwondossa kannustetaan sitoutuneeseen harjoitteluun, mitä kautta jokaisen taidot ja kunto kehittyvät yksilöllisesti.

Ryhmässä opetellaan taekwondon perusteita kuten potkutekniikkaa, torjuntoja, lyöntejä ja iskuja, otteluliikkumista ja välillä myös ottelua (kyorugi), liikesarjoja (poomsae), hieman itsepuolustuksen alkeita (hosinsul) sekä taekwondon käyttäytymissääntöjä. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osa-alueita. Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita ja keltavöisille syvennetään opittuja taitoja sekä opetetaan uusia vyöarvotaitoja. Treeni sisältää myös taekwondoa tukevia kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita.

Vanhempien harrastajien kohdalla ikä huomioidaan osana yksilöllistä etenemistä. Mikäli kehossa on joitakin vaivoja, ne tulee huomioida aina omassa harjoittelussa eikä tule koskaan tehdä sellaisia harjoituksia, jotka ovat vahingoksi omalle keholle. Mahdollisista kehon vaivoista kannattaakin aina kertoa ohjaajalle ja aikuisen on hyvä kantaa vastuu omasta tekemisestään esim. potkuja pään korkeuteen tulee välttää, mikäli tietää sen olevan keholle liian raskasta. Jokaisen on mahdollista harrastaa taekwondoa eikä yläikärajaa ole.

Ilmoittaudu mukaan toimintaan tästä linkistä:
http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/toimintaan-osallistuminen/

Kaksi ensimmäistä viikkoa on ilmainen kokeilujakso, jona aikana on mahdollista peruuttaa ilmoittautuminen lopetuslomakkeella.

Lisätiedot:
Sarianne Nordberg
Kamppailu-urheilun lajikoordinaattori
+358505688849
sarianne.nordberg(at)hnmky.fi