Harjoitusryhmät

TAEKWONDON PERUSTEET

Taekwondon perusteet -ryhmät on suunnattu aloittelijoille sekä keltavöisille harrastajille. Ryhmiin voi osallistua 10-vuotiaista alkaen lapset, nuoret ja aikuiset. Harjoituksia on kolmessa eri toimipisteessä:

Pakilassa (Pakilan toimintakeskus) ma klo 18.15-19.15
Malmilla (Malmin palloiluhalli) ti klo 18-19
Keskustassa (Hotelli Arthur) ke klo 19-20

Ryhmään säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta tai mitään erityistä pohjakuntoa ei tarvita. Taekwondossa kannustetaan sitoutuneeseen harjoitteluun, mitä kautta jokaisen taidot ja kunto kehittyvät yksilöllisesti.

Ryhmässä opetellaan taekwondon perusteita kuten potkutekniikkaa, torjuntoja, lyöntejä ja iskuja, otteluliikkumista ja välillä myös ottelua (kyorugi), liikesarjoja (poomsae), hieman itsepuolustuksen alkeita (hosinsul) sekä taekwondon käyttäytymissääntöjä. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osaalueita.

Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita ja keltavöisille syvennetään opittuja taitoja sekä opetetaan uusia vyöarvotaitoja. Tunnilla on yleensä ryhmän koosta riippuen kaksi ohjaajaa/ apuohjaajaa, jotta ryhmää voidaan tarvittaessa jakaa taitotason ja iän mukaan. Treeni sisältää ikä huomioiden myös taekwondoa tukevia kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita.

Alussa voit tulla harjoituksiin tavallisissa sisäliikuntavaatteissa, harjoittelemme avojaloin. Taekwondopuku on tarpeen hankkia viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta, mutta sen voi hankkia aiemminkin.

 

PERHETAEKWONDO

Perhetaekwondon ryhmiin voi osallistua kaikenikäiset lapset 5-vuotiaista alkaen joko itsenäisesti tai yhdessä perheen esim. vanhempien ja/tai sisarusten kanssa. Ryhmässä ei ole yläikärajaa. Harjoituksia on neljässä eri toimipisteessä:

Pakilassa (Pakilan toimintakeskus) ma klo 17.15-18.15
Malmilla (Malmin palloiluhalli) ti klo 17-18
Vuosaaressa (Kallahden nuorisotalo) pe klo 17-18
Keskustassa (Hotelli Arthur) su klo 13-14

Ryhmässä opetellaan ikä ja vyöarvo huomioiden taekwondon perusteita kuten potkutekniikkaa, torjuntoja, lyöntejä ja iskuja, otteluliikkumista ja välillä myös ottelua (kyorugi), liikesarjoja (poomsae), hieman itsepuolustuksen alkeita (hosinsul) sekä taekwondon käyttäytymissääntöjä. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osa-alueita.

Treeni sisältää lapsille soveltuvia kunto-, kehonhallinta-, koordinaatio- ja liikkuvuusharjoitteita. Perhetaekwondon tunnilla on lapsille myös liikunnallisia leikkejä ja pelejä. Ryhmään säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ryhmä sopii niin aloittelijoille kuin vähän kokeneemmillekin.

Alussa voit tulla harjoituksiin tavallisissa sisäliikuntavaatteissa, harjoittelemme avojaloin. Taekwondopuku on tarpeen hankkia viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta, mutta sen voi hankkia aiemminkin.

 

KUNTONYRKKEILY

Kuntonyrkkeilyyn voi osallistua 12-vuotiaista alkaen. Harjoituksia on kahdessä eri toimipisteessä:

Malmilla (Malmin palloiluhalli) ti klo 19-20
Keskustassa (Grundskolan Norsen) ke klo 17-18

Kuntonyrkkeilyharjoituksissa keskitytään kunto- ja voimaharjoitteiden lisäksi monipuolisiin lyönti- ja iskutekniikoihin. Kuntonyrkkeilytreeneissä voit harjoitella avojaloin tai nyrkkeilykengissä. Malmin toimipisteessä on käytössä tatamialusta, Grundskolan Norsenilla puulattia.

Kuntonyrkkeilyharjoituksiin on hyvä hankkia omat nyrkkeilyhanskat. Pari ensimmäistä kokeilukertaa voi käyttää myös seuran lainahanskoja. Harjoituksiin sopii sisäliikuntavaatteet.

 

KUNTONYRKKEILYN JATKOKURSSI

Kuntonyrkkeilyn jatkokurssilla tehdään haastavampia nyrkkeilytekniikkayhdistelmiä ja syvennetään jo opittuja taitoja. Treeni soveltuu niille, jotka ovat jo käyneet kuntonyrkkeilytreeneissä aiemmin tai joilla on muutoin kokemusta nyrkkeilytekniikoista. Treenin ikäraja on 12 vuotta. Harjoitukset pidetään:

Malmilla (Malmin palloiluhalli) ti klo 20-20.30* ja to klo 18-19

*Tiistaisin kuntonyrkkeilyn treenin päälle järjestettävä jatko-osuus ei sisällä lainkaan omaa lämmittelyä. Kyseiseen puolen tunnin treeniin voi osallistua vapaasti ilman lisämaksua.

 

NYRKKEILYN PERUSTEET

Nyrkkeilyn perusteisiin voi osallistua 10-vuotiaista alkaen. Harjoitukset pidetään:

Malmilla (Malmin palloiluhalli) to klo 17-18

Nyrkkeilyharjoituksissa opetellaan lyönti- ja iskutekniikoita puolustuksineen ja väistöineen ja nyrkkeilylle ominaista liikkumista. Harjoitukset sisältävät myös kuntoilua ja kehonhallintaa.

Nyrkkeilyharjoituksiin on hyvä hankkia omat nyrkkeilyhanskat. Pari ensimmäistä kokeilukertaa voi käyttää myös seuran lainahanskoja. Harjoituksiin sopii sisäliikuntavaatteet. Voit harjoitella avojaloin tai nyrkkeilykengissä.

 

CROSSTRAINING

Harjoitukset on suunnattu aikuisille ja nuorille 12-vuotiaista alkaen. Harjoitukset järjestetään:

Malmilla (Malmin palloiluhallin toiminnallinen sali) ma klo 19-20

Crosstrainingissa tehdään monipuolisia lihaskunto- ja kestävyysharjoitteita, osassa harjoitteissa käytetään välineitä ja painoja, osa on kehonpainoharjoituksia. Mukaan tarvitset sisäliikuntavaatteet sekä sisäliikuntakengät.

 

TAEKWONDON POTKU/OTTELUTEKNIIKKA JA OTTELUN SPARRIHARJOITUS

Taekwondon potku/ottelutekniikka -harjoitukset on suunnattu yhteiseksi kaikille vyöarvoille ja ikäryhmille. Myös aloittelija/valkovöinen saa osallistua tunnille, mikäli potkutekniikan perusteet ovat jo tuttuja (esim. aiemman kamppailulajitaustan myötä tai osallistumalla Taekwondon perusteet -tunnille). Harjoituksia pidetään:

Malmilla (Malmin palloiluhalli) to klo 19-20.30
Keskustassa (hotelli Arthur) la klo 12.30-13.30

Lisäksi ottelun sparriharjoitus pidetään:

Keskustassa (hotelli Arthur) la klo 13.30-14*

Harjoituksissa opetellaan taekwondo-ottelun (kyorugi) osa-alueita eli potkuja ja potkuyhdistelmiä, otteluliikkumista ja ottelusääntöjä. Ottelutilanteissa kehitetään teknisten taitojen lisäksi etäisyyden hahmotusta ja rohkeutta luottaa omaan suoritukseen. Ottelun sparriharjoittelussa simuloidaan ottelukisatilannetta. Pyrkimyksenä on käyttää ottelutekniikoita sparriharjoitteissa parin kanssa.

*Ottelun sparriharjoituksissa ei ole erillistä lämmittelyä, sillä harjoitukset jatkuvat suoraan potku/ottelutekniikan jälkeen. Sparriharjoituksiin tulee ottaa aina mukaan kaikki henkilökohtaiset taekwondosuojat. Pari ensimmäistä kertaa voi käydä kokeilemassa harjoituksia ilman suojia, tällöin tulee kertoa ohjaajalle ennen tunnin alkua, ettei suojia ole vielä hankittuna.

Huom! Lauantain harjoitukset on peruttu taekwondon kisapäivinä ja joskus muina tapahtumapäivinä!

 

TRIKKAUSTAEKWONDO

Trikkaustaekwondo on suunnattu erityisesti trikkauksesta kiinnostuneille harrastajille 10-vuotiaista alkaen. Treenit pidetään:

Keskustassa (hotelli Arthur) to klo 16.30-17.30

Trikkaustaekwondossa keskitytään pääosin kamppailulajityyppisiin trikkaus-harjoitteisiin kuten näyttäviin potkuihin. Treeneissä harjoitellaan myös ikä ja taitotaso huomioiden murskausta. Harjoitukset sisältävät tasapainoa ja kehonhallintaa kehittäviä harjoituksia.

Ryhmä sopii myös niille, jotka ovat harrastaneet trikkausta aiemmin ja haluavat laajentaa osaamistaan kamppailutekniikoiden osalta. Myös vasta-alkajat voivat osallistua ryhmään, mutta mikäli potkutekniikat ovat itselle uusia, on suositeltavaa ensin tai ohessa osallistua myös Taekwondon perusteet- tunnille.

 

LIIKESARJAN OPETUS (1/2h harjoitus)

Liikesarjan opetus -treenit on suunnattu kaikille taekwondoharrastajille, jotka tarvitsevat opetusta/kertausta Taegeuk 1.-3. -liikesarjoihin, myös muita liikesarjoja on mahdollista harjoitella. Harjoituksissa ei ole ikärajaa eikä vyöarvorajaa. Harjoitukset pidetään:

Keskustassa (hotelli Arthur) su klo 12.30-13

Huom! Näihin harjoituksiin voi vapaasti osallistua myös kaikki kerran viikossa harrastavat oman harjoitusryhmänsä lisäksi samalla harjoitusmaksulla. Harjoituksia järjestetään keskustassa (Hotelli Arthur).

Treeni kestää puoli tuntia ja se ei sisällä poikkeuksellisesti lainkaan lämmittelyosuutta. Tarkoituksena on oppia muistamaan liikesarja eli poomsae tekniikoineen. Liikesarja eli poomsae on tärkeä osa vyökoevaatimuksia keltaisesta vyöstä alkaen. Vyöarvon mukainen liikesarja tulee osata riittävän hyvin saadakseen kutsun vyökokeeseen. Ensimmäinen vyökoe ei vielä sisällä poomsae-osuutta. Myös poomsaen itsenäinen harjoittelu kotona on tärkeää oppimisen kannalta.

 

POOMSAE-TEKNIIKKA

Poomsae-tekniikkaharjoitukset on suunnattu kelta-mustavöisille taekwondoharrastajille, myös valkovöisen on mahdollista osallistua mukaan perustekniikoiden tullessa tutuksi. Ryhmässä ei ole ikärajaa, mutta osallistumiseen vaaditaan keskittymiskykyä sekä kykyä itsenäiseen harjoitteluun, sillä harjoitukset sisältävät myös yksilöllisiä tehtäviä. Harjoitukset pidetään:

Keskustassa (Hotelli Arthur) la klo 14-15

Harjoituksissa käydään läpi Kukkiwonin linjausten mukaisesti taekwondon liikesarjoja tekniikoineen vyöarvo huomioiden. Värivyöarvoilla harjoitellaan 8 eri Taeguk -liikesarjaa ja mustalla vyöllä 9 eri Yudanja -liikesarjaa.

Ryhmässä harjoittellaan liikesarjoissa esiintyviä tekniikoita kuten torjuntoja, iskuja ja potkuja sekä hiotaan liikesarjakokonaisuuksia. Poomsae-harjoittelu kehittää rohkeutta ja esiintymistaitoja, kun liikesarjoja tehdään myös katsojien edessä yksin, pareittain tai ryhmässä.

Huom! Lauantain harjoitukset on peruttu taekwondon kisapäivinä ja joskus muina tapahtumapäivinä!

 

TAEKWONDO EDISTYNEET

Edistyneiden taekwondo-harjoitukset on suunnattu vain vihreä-mustavöisille taekwondoharrastajille. Ryhmä ei sovellu valko-keltavöisille. Ryhmässä ei ole ikärajaa. Harjoitukset pidetään:

Keskustassa (Hotelli Arthur) su klo 15.30-16.30

Harjoitukset sisältävät vihreältä vyöltä ylöspäin vyöarvovaatimusten mukaisia vaativampia tekniikoita kuten potkuja, iskuja, torjuntoja sekä liikesarjoja (värivöisten Taegeuk 4.-8. liikesarjat sekä mustien vöiden Yudanja -liikesarjat). Treeneihin sisältyy myös itsepuolustustaitojen kehittäminen ja taekwondotekniikoiden syvempi ymmärtäminen. Ikä huomioiden harjoituksiin kuuluu ajoittain murskaustekniikan opettelua.

Vihreä-mustavöisten suositellaan tämän harjoituksen lisäksi osallistuvan potku/ottelutekniikka- sekä poomsaetekniikka -treeneihin sekä kisaryhmän treeneihin. Myös Taekwondon perusteet ja Perhetaekwondo -ryhmiin osallistuminen sopii aiemmin opittujen taitojen kertaamiseen.

 

KISARYHMÄ, TAEKWONDOSSA KILPAILEMINEN

Taekwondo-ottelu on olympialaji ja lisäksi taekwondossa voi kilpailla myös liikesarjoissa. Seuramme kilparyhmät osallistuvat säännöllisesti sekä ottelu- ja liikesarjakisoihin. Kilpailla voi aluksi harrastajasarjoissa ja osaamisen kehittyessä myös Liiga-sarjoissa.

Jokaisella on halutessaan mahdollisuus osallistua kilpailuihin, kunhan sitoutuu aktiiviseen harjoitteluun. Harjoittelu tekee kisakokemuksesta miellyttävämmän, varmemman ja turvallisemman. Kisoihin osallistuvalla tulee olla vähintään keltainen vyö taekwondossa. Kisaosallistumiseen ei ole ikärajaa.

Kilpailuihin voi osallistua niin harrastusmielessä kuin kilpaurheilijaksi kehittyen. Seurassamme on mahdollisuus saada valmentajien ja muun kisaryhmän tuki omaan kilpaharjoitteluun, mikäli olet valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti aktiiviseen ja säännölliseen treenaamiseen. Valinta on sinun!

Kisaryhmän treenit pidetään:

Keskustassa (hotelli Arthur) ke klo 20-21 ja su klo 14-15.30

Treeneihin voi osallistua kaikki kisaajat (taekwondokisoihin osallistuvat) keltaisesta vyöstä lähtien. Huom. Treeneihin saa osallistua vihreästä vyöstä ylöspäin myös sellaiset harrastajat, joilla ei ole suunnitelmissa osallistua kisoihin.

Kisaryhmätreenien lisäksi on tärkeää noudattaa muita valmentajien antamia harjoitusohjeita. Ottelukisaajalla tulee olla omat henkilökohtaiset ottelusuojat.

Viimeistään ennen mustan vyön kokeen suorittamista taekwondoharrastajan on tulee olla osallistunut vähintään kerran ottelukisoihin ja kerran liikesarjakisoihin. Mikäli terveys- tai muista syistä ei esim. ottelukisa osallistuminen ole mahdollista, tämä vaatimus korvataan jollain toisella yksilöllisesti sovittavalla tehtävällä.