Harjoitusryhmät

TAEKWONDON PERUSTEET

Taekwondon perusteet -ryhmät on suunnattu aloittelijoille sekä keltavöisille harrastajille. Toimintaa on kolmelle eri ikäryhmälle Helsingin keskustassa, Malmilla ja Pakilassa.

5-8-vuotiaat lapset + perheet Tässä ryhmässä voi harrastaa kaikki lapset 5-vuotiaista alkaen sekä myös perheet yhdessä. Ryhmään voi tulla mukaan niin vanhemmat kuin isommat sisaruksetkin.
Malmi ti klo 17-18
Pakila la klo 11-12
Keskusta (hotelli Arthur) su klo 13-14

8-12-vuotiaat lapset Ryhmään voi halutessaan osallistua myös yli 12-vuotiaat esim. lapsen perheenjäsenet tai jos vaikka eri-ikäiset kaverukset haluavat harjoitella samassa ryhmässä.
Pakila ma klo 17-18
Keskusta (hotelli Arthur) ke klo 19-20
Malmi to klo 18-19

Aikuiset ja nuoret +12v Ryhmä sopii kaikille aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.
Pakila ma klo 18.30-19.30
Malmi ti klo 18.30-19.30
Keskusta (Grundskolan Norsen) pe klo 18-19

Ryhmään säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta tai mitään erityistä pohjakuntoa ei tarvita. Taekwondossa kannustetaan sitoutuneeseen harjoitteluun, mitä kautta jokaisen taidot ja kunto kehittyvät yksilöllisesti.

Ryhmässä opetellaan taekwondon perusteita kuten potkutekniikkaa, torjuntoja, lyöntejä ja iskuja, otteluliikkumista ja välillä myös ottelua (kyorugi), liikesarjoja (poomsae), hieman itsepuolustuksen alkeita (hosinsul) sekä taekwondon käyttäytymissääntöjä. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osaalueita. Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita ja keltavöisille syvennetään opittuja taitoja sekä opetetaan uusia vyöarvotaitoja. Treeni sisältää ikä huomioiden myös taekwondoa tukevia kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita. 5-8-vuotiaille lapsille suunnatuilla tunneilla on lapsille myös liikunnallisia leikkejä ja pelejä.

Alussa voit tulla harjoituksiin tavallisissa sisäliikuntavaatteissa, harjoittelemme avojaloin. Taekwondopuku on tarpeen hankkia viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta, mutta sen voi hankkia aiemminkin.

 

KUNTONYRKKEILY

Kuntonyrkkeilyyn voi osallistua 12-vuotiaista alkaen. Toimintaa on kolmelle eri ikäryhmälle Helsingin keskustassa, Malmilla ja Pakilassa.

Harjoitusajat
ma klo 17.45-18.45 keskusta (Käpylän peruskoulu)
ma klo 19.30-20.30 Pakila
ti klo 19.30-20.30 Malmi
to klo 16.30-17.30 keskusta (hotelli Arthur)
to klo 19-20 Malmi

Kuntonyrkkeilyharjoituksissa keskitytään kunto- ja voimaharjoitteiden lisäksi monipuolisiin lyönti- ja iskutekniikoihin. Kuntonyrkkeilytreeneissä voit harjoitella avojaloin tai nyrkkeilykengissä. Malmin toimipisteessä on käytössä tatamialusta, Pakilan toimintakeskuksessa ja keskustan kouluilla puulattia. Kuntonyrkkeilyharjoituksiin on hyvä hankkia omat nyrkkeilyhanskat. Pari ensimmäistä kokeilukertaa voi käyttää seuran lainahanskoja. Harjoituksiin sopii sisäliikuntavaatteet.

Kokeneemman kuntonyrkkeilijät voivat pyytää ohjaajalta haastavampia nyrkkeilytekniikkayhdistelmiä ja syventää tunneilla jo opittuja taitoja.

 

POTKU/OTTELUTEKNIIKAN PERUSTEET JA OTTELUN SPARRIHARJOITUS

Taekwondon potku/ottelutekniikan -perusteet on suunnattu yhteiseksi kaikille vyöarvoille ja ikäryhmille. Myös aloittelija/ valkovöinen saa osallistua tunnille, mikäli potkutekniikan perusteet ovat jo tuttuja (esim. aiemman kamppailulajitaustan myötä tai osallistumalla Taekwondon perusteet -tunnille).

Harjoituksia pidetään:
to klo 19-20 Malmi
la klo 13.30-14.30 Keskusta (hotelli Arthur)
Lisäksi ottelun sparriharjoitus pidetään:
la klo 14.30-15* Keskusta (hotelli Arthur)

Harjoituksissa opetellaan taekwondo-ottelun (kyorugi) osa-alueita eli potkuja ja potkuyhdistelmiä, otteluliikkumista ja ottelusääntöjä. Ottelutilanteissa kehitetään teknisten taitojen lisäksi etäisyyden hahmotusta ja rohkeutta luottaa omaan suoritukseen. Ottelun sparriharjoittelussa simuloidaan ottelukisatilannetta. Pyrkimyksenä on käyttää ottelutekniikoita sparriharjoitteissa parin kanssa.

*Ottelun sparriharjoituksissa ei ole erillistä lämmittelyä, sillä harjoitukset jatkuvat suoraan potku/ottelutekniikan jälkeen. Sparriharjoituksiin tulee ottaa aina mukaan kaikki henkilökohtaiset taekwondosuojat. Pari ensimmäistä kertaa voi käydä kokeilemassa harjoituksia ilman suojia, tällöin tulee kertoa ohjaajalle ennen tunnin alkua, ettei suojia ole vielä hankittuna.

Huom! Lauantain harjoitukset on peruttu taekwondon kisapäivinä ja joskus muina tapahtumapäivinä!

 

LIIKESARJAN OPETUS (1/2H HARJOITUS)

Liikesarjan opetus -treenit on suunnattu kaikille taekwondoharrastajille, jotka tarvitsevat opetusta ja kertausta liikesarjoihin. Ryhmissä opetetaan Taegeuk 1.-3. -liikesarjoja, mutta voit tulla harjoittelemaan myös muita liikesarjoja, mikäli sovit tästä etukäteen ohjaajien kanssa. Harjoituksissa ei ole ikärajaa eikä vyöarvorajaa.

Harjoituksia pidetään:
ma klo 18-18.30 Pakila
ti klo 18-18.30 Malmi Keskusta
su klo 12.30-13 Keskusta (hotelli Arthur)

Huom! Näihin harjoituksiin voi vapaasti osallistua myös kaikki kerran viikossa harrastavat oman harjoitusryhmänsä lisäksi samalla harjoitusmaksulla.

Treeni kestää puoli tuntia ja se ei sisällä poikkeuksellisesti lainkaan lämmittelyosuutta. Tarkoituksena on oppia muistamaan liikesarja eli poomsae tekniikoineen. Liikesarja eli poomsae on tärkeä osa vyökoevaatimuksia keltaisesta vyöstä alkaen. Vyöarvon mukainen liikesarja tulee osata riittävän hyvin saadakseen kutsun vyökokeeseen. Ensimmäinen vyökoe ei vielä sisällä poomsaeosuutta. Myös poomsaen itsenäinen harjoittelu kotona on tärkeää oppimisen kannalta.

Harjoittelemme Kukkiwonin linjausten mukaisesti taekwondon liikesarjoja tekniikoineen vyöarvo huomioiden. Värivyöarvoilla harjoitellaan 8 eri Taeguk -liikesarjaa ja mustalla vyöllä 9 eri Yudanja -liikesarjaa.

 

TAEKWONDO EDISTYNEET

Edistyneiden taekwondo-harjoituksia on eri vyöarvoryhmille. Ryhmässä ei ole ikärajaa.

Harjoitukset pidetään:
pe klo 17-18 Keskusta (Grundskolan Norsen) ylempikeltaiset – vihreät vyöt
pe klo 19-20 Keskusta (Grundskolan Norsen) siniset – mustat vyöt
la klo 12.30-13.30 Keskusta (hotelli Arthur) vihreät – mustat vyöt

Harjoitukset sisältävät vyöarvovaatimusten mukaisia vaativampia tekniikoita kuten potkuja, iskuja, torjuntoja sekä liikesarjoja (värivöisten Taegeuk liikesarjat sekä mustien vöiden Yudanja -liikesarjat). Treeneihin sisältyy myös itsepuolustustaitojen kehittäminen ja taekwondotekniikoiden syvempi ymmärtäminen. Ikä huomioiden harjoituksiin kuuluu ajoittain murskaustekniikan opettelua.

 

TAEKWONDO TEEMA

Taekwondo teema -treenissä vaihtelee eri teema viikottain. Treenin alaikäraja on 10 vuotta, minimivyöarvo on keltainen vyö.

Treenit pidetään:
su klo 15.30-16.30 Keskusta (hotelli Arthur)

Eri teemoja ovat:

  • näyttävät potkut
  • murskaus
  • itsepuolustus eli hosinsul
  • askelottelut

Vaihtuvista teemoista tiedotetaan etukäteen toimintaan ilmoittautuneille.

 

KISARYHMÄ, TAEKWONDOSSA KILPAILEMINEN

Taekwondo-ottelu on olympialaji ja lisäksi taekwondossa voi kilpailla myös liikesarjoissa. Seuramme kilparyhmät osallistuvat säännöllisesti sekä ottelu- ja liikesarjakisoihin. Kilpailla voi aluksi harrastajasarjoissa ja osaamisen kehittyessä myös Liiga-sarjoissa sekä kansainvälisellä tasolla.

Jokaisella on halutessaan mahdollisuus osallistua kilpailuihin, kunhan sitoutuu aktiiviseen harjoitteluun. Harjoittelu tekee kisakokemuksesta miellyttävämmän, varmemman ja turvallisemman. Kisoihin osallistuvalla tulee olla vähintään keltainen vyö taekwondossa. Kisaosallistumiseen ei ole ikärajaa. Kilpailuihin voi osallistua niin harrastusmielessä kuin kilpaurheilijaksi kehittyen. Seurassamme on mahdollisuus saada valmentajien ja muun kisaryhmän tuki omaan kilpaharjoitteluun, mikäli olet valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti aktiiviseen ja säännölliseen treenaamiseen. Valinta on sinun!

Kisaryhmän treenit pidetään:
ke klo 20-21 Keskusta (hotelli Arthur)
su klo 14-15.30 Keskusta (hotelli Arthur)

Treeneihin voi osallistua kaikki kisaajat (taekwondokisoihin osallistuvat ja/tai kisaamista suunnittelevat) keltaisesta vyöstä lähtien. Liikesarjaryhmään saavat osallistua myös kaikki vihreästä vyöstä ylöspäin liikesarjojen kehittämiseksi, vaikka kisaaminen ei olisi suunnitelmissa. Kisaryhmään osallistuvat treenaavat myös muissa ryhmissä. Omasta treeniaikataulusta keskustellaan kisaryhmän vastuuvalmentajan Elmer Nordbergin kanssa. Kisaryhmätreenien lisäksi on tärkeää noudattaa muita valmentajien antamia harjoitusohjeita. Ottelukisaajalla tulee olla omat henkilökohtaiset ottelusuojat.

Viimeistään ennen mustan vyön kokeen suorittamista taekwondoharrastajan on tulee olla osallistunut vähintään kerran ottelukisoihin ja kerran liikesarjakisoihin. Mikäli terveys- tai muista syistä ei esim. ottelukisa osallistuminen ole mahdollista, tämä vaatimus korvataan jollain toisella yksilöllisesti sovittavalla tehtävällä.