Olet täällä

Valtakunnalliset sarjat jatkuivat viime viikonloppuna

13.01.2016

ottelukatsaus

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin vuoden 2016 ensimmäiset ottelut viime viikonloppuna. (Kuvat: Harri Vallila)

A-poikien valmentaja, Kari Kämppi:

kari"Lähtökohdat otteluun olivat haasteelliset joukkueen terveystilanteesta johtuen, pelasimme ottelun kahdeksalla pelaajalla. Olen erittäin ylpeä pelaajista, taistelimme loistavasti joukkueena varsinkin puolustuspäässä ja pidimme pallosta hyvää huolta. Saimme vastustajan hyökkäyspelin passiiviseksi ja hidastettua heidän pallonliikettä. Hyökkäyksessä peli ailahteli paljon, mutta oikeilla hetkillä onnistuttiin muutamassa kaukoheitossa.

Loppuhetkillä Turun taktisen kömmähdyksen johdosta olimme hieman onnekkaita. Onnistuttiin vapaaheittoviivalla, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi sekuntia. Tällaisten tiukkojen otteluiden kääntäminen voitoksi antaa pelaajille paljon itseluottamusta ja tästä erittäin hyvä jatkaa eteenpäin."

HNMKY 99 - Forssa Loimaa Akatemia, 74-88

ap

A-poikien päävalmentaja, Timo Saukkola

ts"Vastustajan 37 vapaaheittoa kertoo pelin teeman. Emme pärjänneet tarpeeksi hyvin 1vs1 puolustuksessa, emmekä irtopallotilanteissa, joten jouduimme rikkomaan vastustajaa liikaa. Periaatteessa hyökkäyksemme oli hyvää ja liikkuvaa, mutta jouduimme liikaa ottamaan palloa omasta korista ja hyökkäämään 5vs5 hyökkäystä. Voittaminen on myös hyvin vaikeaa, jos vastustaja saa noin paljon toisia mahdollisuuksia meidän päädyn levypallokamppailuista. Forssa Loimaa pelasi hyvän ottelun ja kaikki kunnia heille."

BPojat_rgb

B-poikien SM-sarjassa pelattiin viikonloppuna poikkeuksellisesti kaksi ottelua. Lauantaina HNMKY kohtasi Tampereen Pyrinnön ja sunnuntaina PuHu Juniorit Vantaalta. Lauantaina valtakunnallisen 1. divisioonan ottelu pelattiin TuNMKY:ä vastaan.

bjoukkue

B-poikien SM-sarja: HNMKY - Pyrintö, 93-97

janisalo_140x160B-poikien päävalmentaja, Jani Salo:

"Pelasinme kovatempoisen ottelun ja pääsimme hyökkäyspäässä hyviin korintekopaikkoihin. Emme löytäneet puolustpäässä haluttua intensiteettiä ja hävisimme liian helposti 1 vs 1-tilanteita.

Ensimmäisellä puoliajalla sorruimme pallonmenetyksiin, joista Pyrintö onnistui juoksemaan helppoja nopeita hyökkäyksiä. Pidimme toisella puoliskolla pallosta paremmin huolta ja nousimme mukaan voittotaisteluun. Voittoon ei kuitenkaan riittänyt.

Jakob Sajantila pelasi tänään ensimmäisen SM-ottelunsa. Hän taisteli ottelussa esimerkillisesti ja toi peliin paljon tarvittua energiaa!"

B-poikien SM-sarja: HNMKY - PuHu, 90-46

bpsm

B-poikien päävalmentaja, Jani Salo:

janisalo_140x160"Tänään pelasimme puolustuksessa hyvällä ilmeellä. Olimme aktiivisempia ja aloitteellisempia kuin eilen Pyrintöä vastaan. Pystyimme pitämään pelissä tempoa korkealla ja juoksemaan nopeita hyökkäyksiä.

Oli hienoa huomata, että harmillisista loukkaantumisista huolimatta meiltä löytyi laajana rintamana penkiltä pelaajia, jotka olivat valmiina taistelemaan ja antamaan joukkueelle oman panoksensa puolustuspäässä"

B-poikien 1. divisioona: HNMKY2 - TuNMKY, 80-84

vk1

B-pojat 2 päävalmentaja, Jarkko Lohikoski:

jarkko1"Näin vuoristoratamaista koripallo-ottelua olen harvoin ollut todistamassa. Puolustimme joukkueena todella hyvällä ilmeellä ensimmäiset 15 minuuttia, josta kertoo vastustajan siihen mennessä tekemät 13 pistettä. Pakotimme vastustajan vaikeisiin ratkaisuihin, joista korjasimme puolustuslevypallot ja viimeistelimme kovin prosentein niin nopeista hyökkäyksistä kuin myös erinomaisella puolen kentän hyökkäyksen toteutuksella.

Parhaimmillaan 27 pisteen johtomme alkoi nopeasti sulaa heti puoliajan jälkeen, kun Turku tuli uudella energialla peliin ja sai kovienkin hyökkäyspään ratkaisujen siivittämänä hengen päälle. Puolustuspäässä emme enää pystyneet pitämään vastustajaa pois helpoista korintekopaikoista ja hyökkäyspäässä emme enää osuneet pelin alun tarkkuuksin.

Emme antaneet periksi missään vaiheessa, vaan menetettyämme johtomme neljännen erän alussa saimme puolustuksen kautta vielä uudestaan pelin hallintaamme, mutta ottelun viimeiset minuutit olivat jälleen Turun, kun emme pystyneet ottamaan ottelun voittamiseen tarvittavia stoppeja.

Esitimme kauden parasta peliä ensimmäiset 15 minuuttia molemmissa päissä kenttää. Harjoittelemamme asiat menevät koko ajan eteenpäin, tarvitsemme vielä tasaisuutta otteisiimme, jotta pitkistä huonoista jaksoista pelin sisällä päästään eroon."