Taekwondo

nro4netti2019

TAEKWONDOA JA KUNTONYRKKEILYÄ HELSINGIN NMKY:SSÄ

Taekwondoa ja kuntonyrkkeilyä Namikassa voit harrastaa Helsingin keskustassa (hotelli Arthur ja lähialueen koulut), Malmilla (Malmin palloiluhalli) ja Pakilassa (Pakilan toimintakeskus ja alueen koulut).

Taekwondo sopii erittäin hyvin niin lasten, nuorten kuin aikuisten harrastukseksi. Tarjolla on ryhmiä eri-ikäisille, niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajille. Taekwondoa voi harrastaa 5- vuotiaasta alkaen ja kuntonyrkkeilyä 12-vuotiaasta alkaen. Harrastuksen aloittamiseen ei ole yläikärajaa.

Kuntonyrkkeilystä löydät lisätietoa täältä: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/kuntonyrkkeily/

Kevätkausi 2019 alkaa 7.1.2019. Harjoituskalenterin löydät täältä: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/harjoitusvuorot/

Harrastuksen voit aloittaa milloin vain ilmoittautumalla mukaan: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/toimintaan-osallistuminen/

Taekwondoharrastus aloitetaan Taekwondon perusteet– ryhmissä, valitse sopiva ikäryhmä. Voit osallistua myös kuntopotkutreeniin, ottelutreeniin, liikesarjan opetukseen ja kuntonyrkkeilyyn. Lisäksi taekwondoa jo harrastaville on edistyneempien ryhmät ja kisaryhmät. Kaikista ryhmistä lisätietoa löytyy: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/harjoitusryhmat/

Lasten vanhemmat/huoltajat voivat halutessaan harrastaa lapsen ikäryhmäharjoituksissa ja myös vanhemmat sisarukset voivat osallistua nuoremman sisaruksen harjoituksiin, mikäli perhe niin toivoo. Tällä mahdollistamme yhteisen harrastuksen koko perheelle. Myös eri ikäisen kaverin kanssa saa harrastaa samassa ryhmässä, tällöin tulee valita pääsääntöisesti nuoremman mukainen ikäryhmä, mutta poikkeuksista voi tapauskohtaisesti keskustella.

Harjoituksiin aktiivisesti osallistumalla on mahdollisuus edetä taekwondon vyöarvoissa vyökokeita suorittaen.

Taekwondotunneilla harjoitellaan taekwondon eri osa-alueita kuten potkuja, lyöntejä, torjuntoja, ottelua ja liikesarjoja sekä itsepuolustusta. Harjoitukset kehittävät mm. koordinaatiokykyä, voimaa, nopeutta ja notkeutta sekä rohkeutta ja keskittymiskykyä.

 

TAEKWONDON PERUSTEET

5-8-vuotiaat lapset + perheet
Tässä ryhmässä voi harrastaa kaikki lapset 5-vuotiaista alkaen sekä myös perheet yhdessä. Ryhmään voi tulla mukaan niin vanhemmat kuin isommat sisaruksetkin.

Malmi ti klo 17-18
Pakila to klo 18-19
Keskusta su klo 13-14

8-12-vuotiaat lapset
Ryhmään voi halutessaan osallistua myös yli 12-vuotiaat esim. lapsen perheenjäsenet, niin vanhemmat kuin isommat sisarukset tai jos vaikka eri-ikäiset kaverukset haluavat harjoitella samassa ryhmässä.

Pakila ma klo 17-18
Keskusta ke klo 19-20
Malmi ti klo 17-18 (samaan aikaan 5-8- vuotiaiden treenin kanssa)

Aikuiset ja nuoret +12v
Ryhmä sopii kaikille aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.

Malmi ti klo 18.30-19.30
Keskusta pe klo 17-18
Pakila to klo 19-20

Aikuiset +40v
Uutena ryhmänä keväällä 2019 aloitamme +40-vuotiaille suunnatun taekwondotreenin.

Keskusta pe klo 19-20

Vanhempien harrastajien kohdalla ikä huomioidaan osana yksilöllistä etenemistä. Mikäli kehossa on joitakin vaivoja, ne tulee huomioida aina omassa harjoittelussa eikä tule koskaan tehdä sellaisia harjoituksia, jotka ovat vahingoksi omalle keholle. Mahdollisista kehon vaivoista kannattaakin aina kertoa ohjaajalle ja aikuisen on hyvä kantaa vastuu omasta tekemisestään esim. liian korkeita potkuja tulee välttää, mikäli tietää sen olevan keholle liian raskasta. Jokaisen on mahdollista harrastaa taekwondoa eikä yläikärajaa ole.

 

ESIMERKKEJÄ MUISTA TREENEISTÄ

Kuntopotkutreeni

Kuntopotkutreeni sopii kaikille aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille. 1,5 tunnin treenin aikana kunto kohoaa ja kehittyy niin taekwondon potkutekniikat kuin kehonhallinta. Treenissä harjoitellaan myös jonkin verran ottelutekniikan perusteita. Suositeltavaa on ensin opetella potkutekniikan perusteita Taekwondon perusteettreeneissä, mutta myös aloittelija voi tulla kuntopotkutreeniin.

Malmi to klo 17.30-19

Ottelutekniikan perusteet

Treeneissä opitaan muun muassa taekwondo-ottelun perusteita, potkutekniikkaa, kehonhallintaa ja etäisyyden hahmotusta. Treeni sopii kaikenikäisille harrastajille, eikä alaikärajaa ole, kunhan harjoituksiin pystyy keskittymään muita häiritsemättä. Mukaan voi tulla myös aloittelija, mikäli on oppinut ensin hieman potkutekniikan perusteita Taekwondon perusteet- treeneissä. Ottelukisaamisesta kiinnostuneiden kannattaa ensin aloittaa ottelutekniikan perusteissa, mitä kautta voi siirtyä alkuharjoittelun jälkeen myös kisaryhmään.

Keskusta la klo 13.30-14.30 (ja sparriharjoitus klo 14.30-15)
*Huom. Lauantain treeneissä joskus peruutuksia taekwondokisojen
tms. tapahtumien vuoksi.

Kuntonyrkkeilyryhmät

Kuntonyrkkeily sopii kaikille aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille, niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajille.

Keskusta (Käpylä) ma klo 17.45-18.45
Pakila ma klo 19.30-20.30
Malmi ti klo 19.30-20.30
Keskusta to klo 16.30-17.30
Malmi to klo 19-20

Yllämainittujen ryhmien lisäksi löydät kalenterista myös muita ryhmiä, joita on suunnattu taekwondon eri vyöarvoille. Aloittelijat voivat osallistua myös liikesarjan opetus -treeneihin heti kun taekwondotekniikoiden perusteita alkaa olla hallussa.

 

Kahden ensimmäisen viikon aikana voit kokeilla harrastusta ilmaiseksi.

Kokeilujakson jälkeen voi ilmoittautumisen halutessaan peruuttaa lopetuslomakkeella. Kun lopetuksen tekee viikon sisällä kokeilujakson päättymisestä, tällöin laskutus ei käynnisty. Laskutus käynnistyy, mikäli lopetusilmoitusta ei lähetetä.

Kuukausimaksu on 30 euroa/kk kerran viikossa harrastavalle ja 40 euroa/kk useamman kerran viikossa harrastavalle. Useamman kerran viikossa harrastava voi käydä kaikissa iän ja taitotason mukaisissa treeneissä kaikissa toimipisteissä (sekä taekwondo ja kuntonyrkkeilytunnit). Kerran viikossa harrastava valitsee ilmoittautuessaan oman viikkoryhmän. Lisäksi kerran vuodessa maksetaan seuran jäsenmaksu 40 euroa. Taekwondoharrastajien tulee hankkia kerran vuodessa maksettava Suomen Taekwondoliiton lisenssi (35 euroa/kalenterivuosi) kokeilujakson jälkeen. Mikäli kokeilujakso on aivan vuoden lopulla, voi lisenssin hankkia seuraavan vuoden alusta.

HNMKY Taekwondo on Suomen Taekwondoliiton jäsen ja näin myös World Taekwondon (WT) ja World Taekwondo Europen (WTE) jäsen. Lisäksi noudatamme Kukkiwonin eli World Taekwondo Headquartersin linjauksia taekwondoopetuksessamme.

http://www.suomentaekwondoliitto.fi
http://www.worldtaekwondo.org
https://worldtaekwondoeurope.org
http://www.kukkiwon.or.kr/front/eng/main.action

Lisätietoa:
elmer.nordberg(a)hnmky.fi, kamppailu-urheilun kehittäjä, HNMKY
sarianne.nordberg(a)hnmky.fi, kamppailu-urheilun koordinaattori, HNMKY

nro6netti2019

 

Ajankohtaista

Taekwondon peruskurssit alkavat tammikuussa!

imageNamikan taekwondotoiminta on tunnettu hyvästä yhteishengestä, hyvinvointia tukevasta liikunnasta sekä itsensä kehittämisen mahdollisuuksista - fyysisten taitojen lisäksi vahvistuu niin rohkeus, itsevarmuus kuin keskittymiskyky kärsivällisen harjoittelun myötä. Meillä on ryhmiä Helsingin keskustassa, Malmilla ja Pakilassa lapsille 5-vuotiaista alkaen sekä nuorille ja aikuisille. Myös perheet voivat harrastaa yhdessä. Tänä vuonna aloitamme lisäksi uuden +40v ryhmän. Uusien harrastajien on suositeltavaa aloittaa tammi-helmikuun aikana, mutta voit tulla mukaan myös myöhemmin keväällä. Treenit alkaen 30e/kk, käytössä myös perheale.

Lisätietoa: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/

Tervetuloa monipuolisen lajin pariin kannustavassa porukassa!

image[1]

Lue lisää...

Tervetuloa kuntonyrkkeilyn pariin namikassa!

Kuntonyrkkeilyssä saa niskajumit kyytiä ja kunto kohenee vauhdilla, samalla opit erilaisia nyrkkeilytekniikoita. Meillä on treenejä Helsingin keskustassa, Käpylässä, Malmilla ja Pakilassa aikuisille ja nuorille (+12v). Treenit alkaen 30e/kk. Voit aloittaa kahden viikon maksuttomalla kokeilulla. Mukaan voi tulla milloin vain!

Lisätietoa: http://www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/kuntonyrkkeily/

Tervetuloa hauskoihin ja tehokkaisiin treeneihin!

image[2]

Lue lisää...

Taekwondon otteluleiri talvilomalla

Kenelle: 8-16-vuotiaille taekwondoharrastajille
Milloin: 18.2.-22.2.2019, Ma-pe klo 9-16
Missä: Malmin palloiluhalli, Siemenkuja 3
Hinta: alkaen 95 euroa/hlö, hinta sis. joka päivä lämmin lounas ja välipala

95 e/hlö HNMKY:n jäsenet ja 105 e/hlö ei-jäsenet ilmoittautuessa 1.2. mennessä.
2.2. alkaen ilmoittautuessa hinta 110 e/hlö HNMKY:n jäsenet ja 120 e/hlö ei-jäsenet.

Leiri sisältää taekwondoa sekä ikä huomioiden oheisharjoittelua ja yhteistä kivaa ohjelmaa. Leirillä harjoitellaan kannustavassa ja iloisessa seurassa. Mukaan voi tulla ilman aiempaa taekwondo-ottelukokemusta, sillä leirillä pääset oppimaan! Helsingin keskustasta on mahdollista kulkea Malmille yhdessä ohjaajan kanssa niin sovittaessa.

Ilmoittautuminen täältä.

Lisätietoa:
sarianne.nordberg(a)hnmky.fi
Puh. 0505688849

0103

Lue lisää...

Syyskauden vyökokeista 74 uutta taekwondon vyöarvoa!

image[2]Syyskaudella runsas määrä HNMKY:n taekwondoharrastajista eteni lajin vyöarvoissa. 59 vyökokelasta suoritti kokeen joulukuussa ja 15 loka-marraskuun aikana.
Vyökokeet pitivät pääopettaja Elmer Nordberg,4.dan ja Sarianne Nordberg, 3.dan.

Vyökokeita olivat mm. soveltavan taekwondon ylemmän valkoisen vyön kokeet (4 osallistujaa), 1-2.Danin mustan vyön kokeet (3 osallistujaa) sekä keltaisen-ylempipunaisen vyön kokeet niin lapsille, nuorille ja aikuisille kuin yhdessä harrastaville perheille (67 osallistujaa).

Vyökokeet sisälsivät vyöarvo huomioiden erilaisia taekwondotekniikoita kuten potkuja, ottelua, liikesarjoja, itsepuolustusta, muskausta, ohjaustehtäviä ja teoriaa.

Suuret onnittelut kaikille uuden vyöarvon ansainneille!

Lue lisää...

HNMKY Taekwondolle uusia mustan vyön arvoja!

image[2]La 1.12. pidettiin HNMKY:ssä taekwondon mustan vyön kokeet. Kolme kokelasta suoritui hyvässä hengessä, itsevarmasti ja toisiaan kannustaen kokeen eri osa-alueista. Martti Outinen suoritti 2.dan mustan vyön sekä Julius Lehmusto ja Tampere Kumgangia edustava Pauli Hurmerinta suorittivat 1.danin eli ensimmäisen mustan vyön kokeensa. Vyökoe oli erityisen historiallinen seurassamme siksi, että Julius on ensimmäinen HNMKY:ssä taekwondoharrastuksen valkovöisenä aloittanut, joka on edennyt mustalle vyölle. Näin seuramme nuori ja kasvava taekwondotoiminta ylitti samalla tärkeän merkkipaalun.

Lue lisää...