U19-tytöille vierastappio, U19-poikien voittotili auki

27.11.2017

U19-ikäisten SM-sarjoissa pelattiin HNMKY:n osalta kaksi ottelua lauantaina. U19-tytöt pelasivat oman ottelunsa Espoossa, Tapiolan Hongan vieraana. U19-pojat saivat vastaansa Kaarinan Uran kotikentällään Malmilla.

tu19 (kuva Harri Vallila)

U19-tytöt pelasivat kauden ensimmäisen vierasottelunsa Espoossa, Tapiolan Honkaa vastaan. Otteluun lähdettiin kummankin joukkueen toimesta aika vajailla kokoonpanoilla, valitettavat loukkaantumiset ja EYBL -turnaus oli syynä. Ottelu alkoi täysin kotijoukkueen hallinnassa ja Namika oli pakotettu ensimmäiseen aikalisään kolmen minuutin jälkeen tilanteessa 7 - 0. Namika pääsi vielä numeroihin 13 – 7, jonka jälkeen kotijoukkue paineli menojaan ja kauas. HNMKY:n pelissä ei alkuun onnistunut yhtään mikään ja sen jälkeen loppu yrittäminenkin. Vastusta oli hyvällä pelipäällä ja pääsi helppoihin lay-uppeihin sekä heittämään kauempaa vapaasti. Honka voitti koko ottelun ansaitusti lukemin 77 – 26. Namikan heittoprosentit olivat ottelussa karua luettavaa 2p 16%, 3p 8% ja 1p 33%, lisäksi Honka voitti levypallot 62 – 47.

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit ottelusta: ”Meillä taisi tässä kohtaa kautta olla vatsa hieman täynnä hyvin alkaneen kauden johdosta. Tämä peli osoitti hyvin, että yhtään peliä ei voiteta etukäteen. Harjoittelu jatkuu ja sarjapisteistä väännetään taas ensi viikon lauantaina 9.12, kun MPH:lle saapuu BC Nokia.”

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Helsingin NMKY:n U19 pojat kohtasi U19 SM-sarjassa kotonaan Kaarinan Uran. Ottelun lähtökohta oli se, että voittaja saavutti ensimmäisen voittonsa kauden SM-sarjassa. Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta puolustuksen näkökulmasta hankalaa ja koreja tuli molempiin päätyihin korkeilla prosenteilla. Kotijoukkue Namika sai hiukan tiivistettyä puolustusta erityisesti 3. jakson alkupuoliskolla ja repäisi parhaimmillaan 22 pisteen kaulan. Suurinumeroinen ottelu päättyi lopulta Namikan 106-90 voittoon.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: ”Puolustuksemme ei edelleenkään ole sillä tasolla, millä haluamme sen olevan. Tässä ottelussa hyökkäsimme kuitenkin riittävän hyvin ja osuimme kaaren takaa erittäin hyvin, mikä antoi meille mahdollisuuden voittoon. Meidän täytyy käyttää lisää aikaa 1-1 puolustuksen harjoitteluun, jotta pääsemme nopeammin hyökkäämään ja pitämään vauhtia yllä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin hyvällä itseluottamuksella.”