Sarjoissa on enää kauden viimeisiä pelejä jäljellä. Menneenä viikonloppuna kuitenkin kaikki viisi A-B -junioreiden valtakunnallisia sarjoja pelaavaa joukkuetta olivat pelivuorossa.

• B-poikien SM-sarja: HNMKY - HoNsU, 74-39
  • B-poikien 1. divisioona: HNMKY - Namika Lahti, 54-69

Kuvat: Harri Vallilla

A-poikien 1. divisioona: Tampereen Pyrintö - HNMKY, 53-78

A-poikien 97/98 -joukkueen runkosarjakausi päättyi voitokkaasti Tampereella. Nyt ottelun jälkeen alkaa valmistautuminen Malmilla noin kuukauden päästä pelattaviin valtsikan Final Four -peleihin

A-poikien päävalmentaja, Timo Saukkola:

ts"Runkosarjan viimeinen ottelu Tampereella lähti hiukan vauhtia hakien käyntiin. Toisella neljänneksellä aloimme pelata sellaista koripalloa puolustuspäässä, mitä olemme harjoitelleet. Teimme paljon aloitteita, kommunikoimme erinomaisesti ja juoksimme vastustajalta muutaman kerran näyttävästi jalat alta. Siihen voi olla tyytyväinen.

Suurena teemana on jo valmistautuminen kauden huipentumaan ja saimme ne asiat viimeisestä runkosarjapelistä mukaan, mitä halusimmekin. Tästä alkaa noin kuukauden mittainen valmistautumistauko kohti Final Fouria, ja se tekee varmasti hyvää joukkueelle."

A-poikien 1. divisioona: HNMKY 99 - KTP 2, 91-61

Syksyn ensimmäinen kohtaaminen oli ollut tiukka kamppailu, mikä enteili kovaa peliä lauantaille. Namika onnistui kuitenkin ottamaan pelin halintaansa toisesta neljänneksestä alkaen ja pitämään pelitemmon haluamallaan tavalla korkeana.

A-poikien valmentaja, Tuure Takala:

tuke_koutsi"Nuoremman a-poika joukkueen toiseksi viimeinen ottelu ja kauden viimeinen kotiottelu Malmilla lähti käyntiin melko energisesti. Edellisessä ottelussa KTP:ta vastaan Kotkassa tuli niukka tappio ja ensimmäisessä erässä edettiinkin melko tasaisesti. Toisessa erässä paransimme huomattavasti puolustuspäässä ja se näkyi myös hyökkäyspäässä. Juostiin paljon melko helppoja nopeita koreja eikä KTP oikein pysynyt enää perässä. Toisen erän 19 pisteen eron turvin jatkettiin oman pelin pelaamista pelin loppuun asti. Erittäin positiivisen tapahtuman turvin on hyvä lähteä kohti kauden viimeistä koitosta Joensuussa."

B-poikien SM-sarja: HNMKY - HoNsU, 74-39

bs2

Namikan B-pojat pelasivat kauden viimeisen SM-sarjan kotiottelunsa sunnuntaina Malmilla. Edellinen kohtaaminen oli kääntynyt Jyväskylässä HoNsU:n hyväksi. Nyt Namika hoiti upean revanssin ja sarjapisteet kotiin! HOS!

B-poikien päävalmentaja, Jani Salo:

janisalo_140x160"Meiltä ehjä peli sunnuntaina. Puolustuksemme toimi erittäin hyvin. Pelaajat toteuttivat joukkuepuolustusta hyvällä intensiteetillä ja pystyimme kääntämään puolustuksen onnistumiset siirtymätilanteissa helpoiksi koreiksi. Parhaimmillaan onnistuimme löytämään vastustajan paikkapuolustusta vastaan helppoja korintekopaikkoja hyvällä pallon ja pelaajien liikkeellä. Olen ylpeä joukkueestamme. Tästä on hyvä jatkaa kauden viimeiseen otteluun ensi sunnuntaina Vantaalla."

B-poikien 1. divisioona: HNMKY 2 - Namika Lahti, 54-69

vklahti

B-pojat 2 päävalmentaja, Jarkko Lohikoski:

jarkko3"Syyskierroksen ottelun ja sarjatilanteen perusteella oli odotettavissa tiukka vääntö.

Puolustimme ihan kohtuullisesti, kun pystyimme pitämään Lahden 69 pisteessä. Vastustaja esitti kyllä kovaa heittopeliä upottaen 10 kolmosta. Meille sen sijaan osui harvinaisen heikko heittopäivä, emme oikein saaneet palloa koriin hyvistäkään paikoista.

Kaiken kaikkiaan kausi valtakunnallisessa divarissa on palvellut joukkuettamme ja pelaajiamme, kuten oli tavoite. Nuoremmat B-junnut ovat saaneet paljon vastuuta, käyttäneet tämän hienosti ja saaneet arvokasta kokemusta ensi kautta varten. Vanhemmat B-junnut ovat monet päässeet pelaamaan kahta sarjaa ja olleet divarijoukkueessa isossa roolissa."

B-tyttöjen SM-sarja: TiKs/HyPo - HNMKY, 78-49

BTytot_rgb

B-tyttöjen päävalmentaja, Juuso Milen:

juusom"Olimme ottelussa hyvin mukana ensimmäisen puoliajan. Pääsimme juoksemaan ja saimme luotua hyviä korintekopaikkoja hyökkäyksessä.

TiKs/HyPo tuli toiselle puoliajalle kovaa. Heidän aggressiivisuus puolustuspäässä aiheutti meille vaikeuksia. Vastustaja osoitti todella kuuluvansa SM-sarjassa neljän kovimman joukkoon"